Tarih: 07.09.2022 09:05

VELİLER ÖFKELİ VELİLER ÇARESİZ

Facebook Twitter Linked-in

BELEDİYE BAŞKANIYLA GÖRÜŞMEK İSTEYEN VELİLER ELLERİ BOŞ DÖNDÜ

Okulun okul aile birliği başkanlığı önderliğinde başlatmış olduğu demokratik protesto eylemleri devam ederken yıkım kararını mahkemeye taşıyan ancak aylar geçmesine rağmen hiçbir hukuki işlem başlatılmayan yıkım kararı karşısında veliler öfkeli ve çaresiz bekleyişlerine devam ediyorlar. Dünde Anadolu Lisesi bahçesinde buluşan yaklaşık 150 kişilik öğrenci ve öğrenci velisinden oluşan protestocu grup aldıkları karar istikametinde Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ile görüşüp dertlerini anlatma kararı ile Hendek Belediye binasını işgal ettiler. Başkanla görüşmek isteyen grup, belediye yetkililerince  ; “ başkanımız Bolu’da şimdi gidin sonra gelin” denilerek kapı dışarı edildiler. Protesto görüntüleri belediye yetkililerince cep telefonları ile kayıt altına alındı. Belediye  başkan yardımcılığı görevinde bulunan başkan yardımcısı Fatih Öztürk’ün salondaki izdihamı görerek kendisini odasına atması dikkatlerden kaçmadı.

VELİLER BUGÜN YAPILACAK MECLİS TOPLANTISINI BEKLİYORLAR

Ne başkanla ne de başkan yardımcılarından birisi ile görüşme imkanı bulamayan protestocu grup bugün yapılacak olan  Eylül ayı meclis toplantısını bekliyor. Veliler meclis toplantısında başkan Babaoğlu ile görüşme imkanı bulabilecekleri umuduyla meclis saatini bekliyorlar. Bilindiği üzere başkan Babaoğlu yaptığı bir açıklmasında ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile anlaştıklarını, lisenin yıkılarak ilçenin farklı bir bölgesinde iki adet okul yapacağı sözü vermişti.

VELİLER KENDİLERİNE UZANACAK YARDIM ELİ BEKLİYORLAR

Okulların açılmasına saatler kala ilçe milli eğitim müdürlüğünün almış olduğu; “Anadolu Lisesi öğrencileri Nuriye mahallesindeki okulda eğitim öğretim görecekler” açıklamasını güvenlik açısından yeterli bulmadıklarını iddia eden öğrenci velileri kendilerine uzanacak yardım eli bekleyişi içerisindeler.Belediyeden umduklarını bulamayan veliler toplu halde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hareket ettiler. Öfkeli ve çaresiz veliler oradanda elleri boş döndüler.  

 

BABAOĞLU NE DEMİŞTİ?

MEYDAN-OTOPARK PROJESİ

Konsey üyelerinin karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda soruları konseyi bilgilendiren Başkan Babaoğlu, Hendek Merkezde bulunan belediye otoparkı ile Hendek Anadolu Lisenin olduğu alanı da kapsayan bir proje olduğunu söyledi. Babaoğlu, “ Şehir merkezi rahatlatacak alt tarafı da otopark olacak bir düşüncemiz var. Hazinenin yeri vardı, ihaleye girdik aldık. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz oradaki okul yerine 2 adet okul yapmamızı talep etti bizlerde kabul ettik. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle temas halindeyiz. Yer konusunda bazı problemler var onları kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Opet Karşısında bulunan Köy Duraklarının olduğu yer hazineye ait. Orada bir düzenleme yapılacak. Genişlemeye gidilerek, nefes aldıracak hamleler olacak. Orada büyük ve güzel bir kavşak inşa edeceğiz. Projelerimiz ve bütçemiz hazır. Detaylarını kısa sürede tam olarak ne olduğunu açıklayacağız. Hep birlikte konuşup ortak akılla karar vereceğiz. Bu projeyi çalışıyoruz, Hendek’imizle birlikte yapacağız” diye konuştu.

NOT: Protesto eyleminin videosunu Facebook üzerinden ahmet çileci ya da hendek şafak adresi üzerinden izleyebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —