Tarih: 30.01.2023 08:48

TÜRKAY’A 16.5 MİLYON SERMAYE ARTIRIMI, ARACA HACİZ EDİLEMEZ KARARI

Facebook Twitter Linked-in

Gündem maddelerinde  iki madde dikkat çekiyor.

  1. Gündem maddesi  Hendek Belediyesi bünyesinde bulunan önceki adı HİMPAŞ; şimdiki yönetimin isim değişikliği yaparak adını TÜRKAY olarak değiştirdiği şirketin sermaye artırımı.  Bilindiği üzere mecliste görev alan Cumhur İttifakı üyeleri geçen sermaye artırımı ( 2019) kararına da  ret vermişlerdi. Aynı meclis üyelerinin bu kez nasıl bir tavır sergileyecekleri merak konusu.
  2. Yeni yönetimin iş başına geldiğinde bir meclis toplantısında meclis başkanı Babaoğlu tarafından meclis üyelerine ve kamuoyuna yaptığı açıklamasıda; 'bu maaşa belediye başkanlığı yapılmaz, ben buraya borç ödemek için gelmedim!” sözleri hayli tartışılmıştı.  İlerleyen süreçte görüldü ki Hendek Belediyesi sattığı yerlerden yaklaşık 50 bin TL’nin üzerinde kazanç elde etmesine rağmen borç stoğunda kısır döngü devam ediyor. Sanırız bu nedenle olsa gerek ilçemiz Belediyesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  tarafından belediyemize hibe edilen 54 AIB 108 plaka sayılı aracın borç yükü karşısında bir sıkıntı yaşanmaması adına  haczedilemez kararının alınması konusunda belediye başkanına yetki verilmesi maddesi.
 

 

S.No

Gündem

Durum

Kabul Türü

Komisyon Raporu

1

Belediyemiz iştiraki Türkay Hendek Yatırım Planlama ve Hizmet AŞ.’nin 16.500.000,00 TL tutarında sermaye artırım talebinin görüşülerek karara bağlanması.

Toplantıya Eklendi

 

YOK

2

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Hendek Belediyesi’ne hibe edilen 54 AIB 108 plakalı çöp kamyonunun 5393 sayılı Belediye Kanunun 15. maddesi uyarınca Belediye Başkanlığımız adına kaydının yapılması ve haczedilemez kararı alınması konusunun Belediye Meclisince görüşülmesi.

Toplantıya Eklendi

 

YOK

3

Başpınar Mahallesi 169 ada 4 numaralı parselde hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi.

Toplantıya Eklendi

 

YOK

4

İstanbul D-100 Karayolu, TEM Otoyol Bağlantı bölümleri ve İlçemiz Büyükdere, Akova ve Yeni Mahalle’nin de bir kısmını kapsayan alanda hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi

Toplantıya Eklendi

 

YOK

5

Başpınar Mahallesi 613 ada 7 numaralı parsele dair hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi.

Toplantıya Eklendi

 

YOK

6

İlçemiz Eskibıçkı Mahallesi’nde 30/12/2022 tarih ve 181/1 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi.

Toplantıya Eklendi

 

YOK

7

İlçemiz Yukarıçalıca Mahallesi’nde 30/12/2022 tarih ve 181/2 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi.

Toplantıya Eklendi

 

YOK

8

İlçemiz Göksu Mahallesi’nde 30/12/2022 tarih ve 181/3 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi.

Toplantıya Eklendi

 

YOK

9

İlçemiz Kırktepe Mahallesi’nde 30/12/2022 tarih ve 181/4 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi.

Toplantıya Eklendi

 

YOK

10

Kadastro Müdürlüğünün talebi üzerine; kapanan Yeşilyurt Beldesinde yer alan Mahallelerin 22-a çalışmaları kapsamında sınırlarının belirlenmesi konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu.

Toplantıya Eklendi

   

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —