Tarih: 18.03.2023 14:21

TEŞEKKÜRLER HENDEK BELEDİYESİ

Facebook Twitter Linked-in

TEŞEKKÜRLER HENDEK BELEDİYESİ

Bugün geldiğimiz noktada bahse konu olan işyerinde  kesilen kolonun yerine binanın statik yapısında meydana gelen erozyonu önlemek adına demir malzeme ile kiriş yapılarak bina güvenliği sağlama alınıyor.

MÜTEŞEBBİSLERE ÖRNEK OLSUN

Umarız yaşadığımız bu olay ilçemizde bu tür işleve girişecek olan müteşabbislerin dikkate almasını sağlar ve yarın meydana gelmesi muhtemel depremde üzücü olaylar yaşamayız, üzücü olaylara tanık olmayız.

 

KEDİ OLALI NİHAYET BİR FARE TUTTUNUZ!

Teşbihte hata olmaz. Başlıkta söz toplum tarafından kabul görmüş, yaşananlardan ders alındığını ifade eden bir evrensel bir cümle...

ŞİKAYET KARŞILIK BULDU

İlçemiz Başpınar mahallesi Han Altı girişindeki 3 katlı yığma tuğla olarak inşa edilen işyerinin zemin katındaki çalışmalar Hendek Belediyesi tarafından şikayet üzerine durduruldu.

MÜHÜRLENDİ

Fotoğraflardanda görüldüğü gibi yığma tuğla ile yapılan binanın kirişleri de yığma tuğla. Bahse konu olan yerde iki işyerini birleştiren kiriş görümündeki yığma tuğlaların kırılarak işyerine görsellik kazandırmaya matuf çalışma günümüzde yaşanan 6 Şubat depremi ve beklenen İstanbul depremi nedeni ile konuya vakıf olan bir vatandaş tarafından şikayete istinaden Hendek Belediyesi yetkililerince yapılan kontrol neticesinde çalışmalar durduruldu.

KOLON KESİLDİ!

Edinilen bilgilere göre binalarda sıkça yaşanan KOLON KESME işlemlerinin ardından yaşanan depremlerde büyük tehlike arzeden bu tür çalışmaların nelere mal olduğunu gerek Sakarya, gerek Düzce ve gerekse son yaşanılan 6 Şubat depremlerinde gördük. Bundan sonra Hendek Belediyesi yuetkililerinin bu çalışmaları yapanlar hakkında ne tür bir işlem yapacağı kamuoyu tarafından dikkatle takip ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —