Tarih: 17.09.2022 09:10

SÖZ SAVUNMANIN!

Facebook Twitter Linked-in

AKLIN VE BİLİMİN IŞIĞI ALTINDA KARAR ALINMALI 

İlçemizde yaşanan Hendek Anadolu Lisesinin  önce yıkım raporları var, sonrasında tarot alındı bina depreme dayanıksız, en sonunda da binanın yapılalı 42 yılı doldurduğu ve hayati ömrünü tamamladığı gibi hiçbir bilimsel veriye dayanmayan suni gündemlerin arkasına sığınılarak oldu bittiye getirilip yıkılma kararı verilen okul öğrenci ve velilerinin yaşadıkları mağduriyetlere sahip çıkmak adına  açıklama yapan iş insanı ve Sunmanlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatih Sunman, “ bilinmezler denkleminin yaşandığı bu yıkım kararı ilçemize zarar getirir, öğrencilerimizi eğitimden soğutur, öğrenci velilerimizin yarından ümitlerini keser lütfen bu karar tekrar düşünülmeli ve aklın ve bilimin ışığında karar verilmelidir” dedi.

Siyasetin insana hizmetin en kestirme yolu olduğunu vurgulayan Sunman; “eğitimin geldiği bu noktada atılan bu adım yaşam ağacının son damarını da kesmekle eşdeğerdir. Bilinmelidir ki her şey para, mal,mülk, değildir.Manevi değerlerin her geçen gün hızla ivme kaybettiği günümüzde ne hazindir ki hiçbir yetkili kafalarda oluşan soru işaretlerini giderecek tek bir açıklama yapamamaktalar.”dedi.

MART AYINDA BİLİNEN YIKIM KARARI HAZİRANDA ÖĞRENİLMİŞ GİBİ ANLATILIYOR. ÇÜRÜMÜŞLÜK HAD SAFHADA

Açıklamasında dernek başkanı Sunman;  “Hendek Belediye Başkanımız ile görüşen öğrenci ve velilerimize belediye başkanımız sayın Turgut Babaoğlu, 2022 Mart ayındaki 3. Kent Konseyi Toplantısında bahse konu olan Hendek Anadolu Lisesinin yıkılacağını, yıkım ile birlikte 2 adet okuluda kendileri tarafından yapılacağı bilgisini kamuoyu ile paylaşmış iken Eylül ayı meclis toplantısında  öğrencilere hitaben  ve söylemini, ettiği yemin ile desteklemek sureti ile bu yıkım kararını Haziran ayında öğrendiğini söyleyebilmekte bir beis görmemiştir. Bu siyasettin çürümüşlüğünün , ilçemizdeki siyasetin hangi noktalara geldiğinin izdüşümüdür.” Diye konuştu.

Yıllar önce alınan yıkım kararı olmasına rağmen geçen yıl okulun kalorifer tesisatı için 2 milyon TL’ye yakın bir mebla harcandığı okul aile birliği üyelerince kamuoyu ile paylaşıldı.

Buradan soruyoruz:

  1. Yıkılma kararı olan okula bu masraf neden edildi?
  2. Yıkılma kararı olan okul yıllarca eğitim öğretime nasıl devam etti?
  3. Yıkılma kararı olan okula yeni öğretim yılında yeni öğrenci kayıtları hangi gerekçe ile yapıldı?
  4. Gecenin bir vaktinde yangından mal kaçırırcasına okul sıralarının öğrencilere taşıttırılması hangi aklın ürünüdür?  Gündüz torbaya mı girdi? Soruları yetkililerden yanıt beklemektedir.
  5. Belediyenin yapımını üstlendiği 2 okul yapma sözü neyin karşılığında verildi?
  6. Yılbaşında Milli Eğitim Bakanlığına devredileceği sözü verilen ve yapımını üstlenen Fen Lisesi inşaatında  Hendek Belediyesi daha çukurdan öteye gidememiş iken diğer okulları hangi finansman ile yapacaktır?

Sunman; “ Bugün hamasi sözlerle sözde kamuoyunun gazını almaya,  vidanını rahatlatmaya yönelik; ( ya bir deprem olurda öğrencilerimiz zarar görürse bunun altından kalkamayız) gibi hamasi söylemlerin arkasına sığınmak korkak siyasetçilerin sığınacakları bir limandan başka bir şey değildir.

Hendek bizimdir, öğrenciler bizim geleceğimizdir.Okulda eğtim öğretim görmeleri gerekirken öğrenci ve velilerimizin bu yaşadıkları mağduriyeti, bu haklı isyanlarını  gidermek adına ilçemizdeki siyaset kurumları  böyle bir sorunu görmezden gelerek ne amaçladıklarını da bu millete açıklamak zorundadırlar. Netice itibarıyle bugün ilçemizde yaşanan bu eğitim skandalı ilçemizin bir yüz karasıdır.

Bunun yakında yapılacak olan seçimlerde sandığı yansıması çok yüksek ihtimal “ olduğunu ifade etti.

Dernek başkanı Sunman; “  unutmayınız ki herkes ektiğini biçecektir” diye konuşarak hem siyasi parti temsilcilerini hem de toplumsal bir güç odağı olan sivil toplum örgütü temsilcilerini yaşanan bu olaya el birliği ile  müdahil olmaları çağrısında bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —