Tarih: 10.09.2022 11:15

ŞEYTAN BUNUN NERESİNDE?

Facebook Twitter Linked-in

PİYASANIN ÜSTÜNDE FİYAT NE ANLAMA GELİYOR?

Konumuza dönecek olursan bizi ilgilendiren ve merak uyandıran konu piyasanın belirlediği kilo başı 50 randıman fındığın 42.50 tl bandında  fiyatının oluşması.

Tüccarlar aldığı bu fındığı neticede büyük tüccarlara satıyorlar. Kartelleşmiş olan şirket tüccardan alacağı fındık kilogram fiyatını 48.00 Tl olarak belirlemişken piyasada bazı tüccarların fındığı piyasa fiyatının belirlediği 41.00 ila 42.50 Tl bandının üstünde ilçemizde bazı tüccarlar fındığı 46.00-48.00 Tl fiyatla nasıl alıyorlar?

OYUN BÜYÜK!

Fındık tüccarlarının dediğine göre tek yol kalıyor. Ya kilodan ya da randımandan çalamak sureti ile piyasayı manüple ediyorlar.

SANDIĞA NASIL YANSIR BİLİNMEZ

    Fındığın pazara inmesi ile fındık, kendi mecrasi içerisinde oluşan piyasa fiyatı bugün itibarı ile 42.00 – 42.50 Tl arasındaki fiyat araşığında. Dolayısı ile umduğunu bulamayıp büyük hayal kırıklığına uğrayan fındık üreticisi oldukça tepkili bu durum yarın yapılacak seçimlerde sandığa nasıl yansır bilinmez.

TMO % 15 FİSKO % 10 ALACAK YA DİĞERİ?

Şu bir gerçek ki TMO ülke genelinde üretilen fındığın ki bu yıl rekoltenin 650 bin ton olduğu söyleniyor. Bunun % 15’ini alacak. Diğer yandan üreticinin kooperatifi konumunda olan FİSKOBİRLİK’inde üretilen ürünün % 10’nu alacağı biliniyor. Bu durumda ürünün 162.500 kilosu TMO ve FİSKOBİRLİK tarafından alınacak peki ya üretimin diğer kısmı ne olacak? İşte onu da dünya fındık piyasasını elinde tutan, fiyatı belirleyen, isterse Türk Fındıkçısını kalkındıracak isterse ezecek olan başta Ferroli olmak üzere diğer büyük şirketler.  Peki hiç sorguladınız mı bu şirketlerin ülkemizde kartelleşmesinin önünü kim açtı? İşte işin püf noktası burası lütfen bir sorgulayın…

Sahi ŞEYTAN BUNUN NERESİNDE? Evet… CEVABI OLAN???




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —