Tarih: 12.09.2022 19:03

ŞEHİRCİLİK BU MU? BU MU BELEDİYECİLİK?

Facebook Twitter Linked-in

ŞEHİR GİRİŞ ÇIKIŞLARINDAKİ GÖRSELLİK  ÇOK ÖNEMLİ

Geçmişi kısaca hatırlayacak olursan 1999 öncesinde ilçemizde 1 tane bile Bulvar yoktu. Cadde sayımız ise bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda idi. Peki bugün geldiğimiz yere baktığımızda nereden nereye geldiğimizin farkına varabiliriz sadece akılcı, tarafsız, önyargısız ve Hendekli olarak bakmak yeterli olacaktır.

HENDEK SAHİPSİZ, VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR

Bilindiği üzere Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun seçim sathında söylediği sözler hafızalarımızdaki yerini koruyor. İlçenin girişine ilçemize yakışır bir giriş yapacağız. Sadece giriş tak’ının yapılması yalnız başına bir şey ifade etmeyecektir. Zira ilçemizin ortasından geçen uluslararası D-100 karayolu ilçemizin dışa açılan kapısıdır. Güzergah boyuna baktığımızda peşmur, perişan işyerleri mevcut. Düzce istikametinden gelirken hurdacı işyerleri, güzergah boyunda yıkık, virane görüntüsünde konutlar ve işyerleri… Ne zamana kadar sürecek bu vurdum duymalık, aymazlık? Ne bekleniyor?

KALDIRIN BU SANAYİ TESİSLERİNİ KONUTLAR ARASINDAN

Kısaca size bir örnek vereyim. Yıllar önce ilçemizde daha OSB, Üniversite yok iken işyeri olarak çalışabileceğiniz tek alan kereste atölyeleri idi. O gün özellikle Uludere çayı kenarı, Köprübaşı mahallesi eski düzce caddesi güzergahı kereste atölyeleri ile doluydu. Konut sayısı az yerleşim birimleri az sayıda idi. O bölgede o dönemlerde tavşan, tilki avlanıyordu.

PEKİ YA BUGÜN?

Bu bahse konu olan bölge neden gelişmiyor, gelişime ayak uyduramıyor diye  yorumlarda bulunuyoruz. Günümüzde konut sayısı ile birlikte nüfus artmış. Kereste atölyeleri konut alanları içerisinde… Düşünün memursunuz yada bir fabrikada vardiyadan geldiniz. Sabahsı Pazar yatıp dinlenecek istirahat edeceksiniz. Pazars abahı atölyelerin şalteri açılacak sesten uyu uyuyabilirsen… BU mu şehircilik örneği, şehircilik ahkamı kesmek?

ONUR, HAYSİYET BURADA GİZLİ

Bakın size bildiğim bir konuyu anlatayım. Hendek Belediye Başkan yardımcısı Hızır Çağrı Güngör  mahallemizin abisi Zeki Güngör’ün oğlu. Zeki Güngör ağabeyimiz yarın dedikodusu olmasın, haksız eleştirilere maruz kalmayalım düşüncesi ile  kendi kereste atölyesini kapattı. TEK kurumundan sanayi elektriğini kapattırdı. Kereste makinalarını yok pahasına elden çıkardı. Peki Zeki abimizin amacı neydi? Hiç düşündünüz mü? Ben söyleyeyim.

Hendek artık kabuğunu kırdı, büyümeye gelişmeye müsait bir şehir olma yolunda hızla ivme kazanıyor. Bundan böyle konut alanı içerisinde bu tür sanayi tesislerinin olması vatandaş zulümdür. İşte bu nedenle Hendek Belediyesine oğlu üzerinden gelebilecek saldırıları engellemek, ekarte etmek adına kral çıplak dedi. Atrık kabuğunu kıran Hendek ilçesinde bu tür sanayi tesisleri için bir yer oluşturulmalı ve bu tesiler konut alanından kaldırılmalı.

VAKİT GELDİ DE GEÇİYOR

Ama geldiğimiz bu noktada kendisini bu anlamda kurban eden Zeki abi yaptığı ile kaldı. Halen diğer sanayi tesislerinin işlerliliği devam ediyor. Oysa ilçemize bir Keresteciler Sanayi Sitesinin kurulmasının vakti geldi de geçiyor. Dolayısı ile burada Hendek Belediyesi bünyesinde kurulan KENT KONSEYİ’ne büyük işler düşmektedir. Umarız bu sitemler, şikayetler karşılık bulur şehirleşme adına ilçeye bir Keresteciler Sanayi Sitesinin kurulumu gerçekleşir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —