Tarih: 24.06.2023 15:58

SAYIN VALİM, SAYIN REKTÖR LÜTFEN DUYUN BU FERYADI…

Facebook Twitter Linked-in

TÖRENLE TEMELİ ATILMIŞTI

Dönemin Sakarya valisi Mustafa Büyük, dönemin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Yıldız Holding, temsilen  grup başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen, SAÜ Hendek Meslek Yüksek Okulu müdürü Prof. Dr. İbrahim Yüksel ile birlikte çok sayıda davetlinin katıldığı tören ile  Hendek Sabri Ülker Meslek Yüksek Okulu’nun temeli atılmıştı.

İlerleyen süreçte dönemin Hendek Belediye Başkanı Ali İnci  tüm bürokratik engelleri bir bir aşamış, okul yerini  Hendek 2. OSB müdürlüğüne devretti. 2. OSB müdürlüğü de SAÜ üniversitesine devrederek sürecin üniversite yetkililerince devam etmesini amaçlamıştı.Okul yapımı için yurt dışı kaynaklardan yaklaşık 8,5 milyon TL para okul yapımı için bekletiliyor. 

10 YILDIR ÇİVİ ÇAKILMADI

Buraya kadar her şey yolunda gitti ancak ne hikmetse SAÜ’nün ilçemize bakış açısı birden bire değişti ve milyarlarca lira harcanan okul inşaatı aradan 10 yıl gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen atıl halde beklemekte adeta çürümeye terkedilmiş durumda.

17.100 M2 ALANDA  15.339 M2 KAPALI ALANA SAHİP

17.100 metre kare  alana sahip olan okul inşaatının atıl halde bekletiliyor. Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu 5 bloktan oluşuyor. Toplam 5 bin 113 metrekare tabana oturacak olan MYO 3 katlı ve 15 bin 339 metrekare kullanım alanına sahip olacak.

HENDEK VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYOR

Varlık içinde yokluğun yaşandığı  günümüzde ilçemizde kurulu olan 2. OSB’deki sanayi tesislerinin ihtiyacı olan ara elaman noktasında oldukça sıkıntı çektikleri bir yana ilçe merkezinde derme çatma binalarda eğitim gören Meslek Yüksek Okuılu öğrencileri de benzer çileleri çekiyorlar.

REKTÖR SARIBIYIK’A ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ

Hendek bu kadar mı sahipsiz? Demekten kendimizi alamıyoruz. Zira okulun bitirilip hizmete girmesi hem sanayici işadamlarımızın ihtiyacını karşılayacak hem de ekonomik açıdan ilçemizin ve Sakarya’mızın lokomotifi olacak. O nedenle şimdiki SUBÜ Rektörü Dr. Mehmet Sarıbıyık’a  ve sayın valimize çağrıda bulunuyoruz.

Sayın rektör Sarıbıyık ve sayın valimiz Kaldırım, okul inşaatı imdat bekliyor. Lütfen duyun bu feryadı…

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —