Tarih: 16.08.2023 15:29

RUHSATSIZ İŞYERİ CENNETİ HENDEK’TE 1 AYDIR RUHSATSIZ FAALİYETTE BULUNAN TESİS YÜZÜNDEN NURİYE MAHALLESİNİ BİT SARDI!!!

Facebook Twitter Linked-in

ZARARIMIZI TAZMİN ETTİKTEN SONRA BU TESİS BURADAN GİTSİN

İddialara göre Nuriye mahallesi mezarlık yolu üzerinde ikamet eden mahalle sakinleri bu tesiste öğütülen mamuller sonrasında mahalleyi olduğuna bit sardığını, ilaçlama yapılmasına rağmen bitlerin ölmediğini belirterek, “evlerimize girmek ne mümkün, her yer bit, her gün çoğalıyorlar. Büyük mağduriyet yaşıyoruz, yetkililer çözüm bulsunlar, bizim zararlarımızı tazmin ettikten sonra kapatsın gitsin, bu tesisi burada istemiyoruz” diyerek görüşlerini ifade ediyorlar.

MUHTAR YETKİLİ KURUMLARI BİLGİLENDİRDİ

   Mahalle sakinlerinden gelen şikayetler doğrultusunda mahalle muhtarı Şenol Gürsel’de mahalle sakinleri ile  tesis önünde bir araya geldi ve mikrofonumuza; “  mahalle sakinlerinden bir kardeşimiz beni aradı ve durumdan haberdar etti. Bende bunun üzerine başta ilçemiz kaymakamlığı olmak üzere sırası ile İl ve  İlçe  Sağlık Müdürlüğü ve Hendek Belediyesine dilekçe ile durumu ileterek çözüm bulunmasını istedim. Bunun üzerine Hendek Belediyesi ilaçlama ekibi dün ve bugün gelerek hem tesiste hem de mahalledeki evlerde ilaçlama faaliyetinde bulundular ancak bitlerin hepsinin ölmediğini gördük. Mahalle halkımı huzursuz ve öfkeli, çözüm istiyoruz” diyerek mahalle sakinlerine önderlik yaptı.

İLAÇ ÖLDÜRMEDİ HER GEÇEN GÜN ÇOĞALIYORLAR

   Diğer yandan bir mahalle sakini Münevver Şeker adlı vatandaş; “ karşıdaki evin ikinci katında oturuyorum. İlk gördüğümüzde karınca zannettik, bir anda evde çoğaldı. İlaçladılar ama ilaç öldürmedi. Isırıyor ve çoğalıyor bunlar. Bu tesis burada yaklaşık 1 ay önce faaliyete başladı evlerimize girmesi son bir haftada oldu. Fabrika sahipleri buraya getirmişler mamulleri, İrmik’midir, makarna’mıdır nedir onları buraya boşalttılar, eleklediler, sonra bu ürünü hortumla getirdikleri tankerlere doldurdular. Boşalan çuvallarıda şurada gördüğünüz çöp konteynırının yanına koydular. Oradan bitler mahallemize yayıldı, evlerimize girdi.” Diyerek  mahalle sakinlerinin sözcüsü oldu.

1 AYDIR  RUHSATSIZ  NASIL ÇALIŞIYOR? HENDEK YOL GEÇEN HANI MI???

   İlçemiz Nuriye mahallesindeki bir tesisi kiralayan ve burada üretim yapan OBA MAKARNA’nın mahalleliye verdiği zarar öyle böyle değil. İnsan sağlığı önemli. Tabi burada üç konu daha var.

  1. Böylesi bir tesisin faaliyette bulunuyor olması Hendek Belediye Başkanının bilgisi dahilinde mi?
  2. Böylesi bir tesis nasıl oluyorda 1 aydır RUHSATSIZ çalışabiliyor? Belediye yetkilileri ne iş yapıyorlar??? 
  3. Burada öğütülerek tekrardan kamyonlara yüklenen ürünler nereye gidiyor, hangi iş kolunda kullanılıyor??? Bir diğer ihtimali düşünmek bile istemiyorum…

NOT: Haberimizi servis etmeden önce Oba Makarna fabrikasını 0264-614 02 00 nolu telefondan aradık, kendimizi tanıttıktan sonra  konuyla ilgili bir yetkili ile konuşmak istediğimizi söylediğimizde , konuştuğumuz kişinin güvenlikçi olduğunu belirtip bizim telefonumuzu alarak yetkiliye ulaştırabileceğini ve o yetkilinin bizi arayıp bilgi verebileceğini söyledi. Ancak aradan yarım saat geçmesine rağmen fabrika yetkililerinden bize dönüş olmadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —