Tarih: 23.06.2023 12:25

POTANSİYEL BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYIYIM!

Facebook Twitter Linked-in

YEMEN KAHVESİNDE BASIN TOPLANTISI

Ali Kemal Sofu, ilçemiz Yemen Kahvesinde yerel basın ile kahvaltılı basın toplantısı yaptı. Sofu konuşmasına yakın zaman önce  vefat eden Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç’a rahmet dilerken sevelerine de başsağlığı  diledi. Sofu; “  önceki akşam ilçemiz genelinde yaşanan sel felaketinde çok sayıda konutta maddi hasarlar oluştu, tek tesellimiz can kaybı yaşanmamış olmasıdır, devletimiz kısa zamanda zararları tanzim edecektir” diyerek geçmiş dönemlerde birlikte çok sayıda programa katıldığı, bugün rahmeti rahmana kavuşan merhum gazeteci Hasan Öztürk’e de rahmet diledi. 

GÜNDEM YEREL SEÇİM

Sofu basın toplantısında yaptığı açıklamasında; “ bugün burada toplanmamızın sebebi malum 2019 yerel seçimlerinden bu güne 4 yıl geçti. Bu süreçte seçim süreci ile ilgili bir çok programlar yaptık. Gördüğümüz o dur ki vatandaşımız gereken kararı vermiştir. Seçim hayırlı olsun. Şu an makamda olan başkanımızı da rahat rahat çalışsın diye seçim gündeminden uzak durduk. Evet sahadaydık, sahayı asla boş bırakmadık sadece biraz daha mütevazi davrandık. Bugün itibarı ile henel seçimleri de geride bıraktık. Artik yerel seçim süreci başladı dün olduğu gibi bizler bugünde halkın içindeyiz, sahadayız. Bundan sonra artık ilçemizin gündemi yerel seçimler.

TEKRAR ADAY MISINIZ?

Bu nedenle sahada vatandaşlardan gelen genel bir soru, “ tekrar aday mısınız? “Sorusu. Ben ve ekip arkadaşların kendi sosyal medya sayfamız üzerinden  gündemle ilgili  yapmış olduğumuz videomuzu yayınladık, sorulan her sorunun cevabı o videoda var. Bu videoda geçen seçi,m süreci hakkında değerlendirmelerde bulunduk ve 2024 yılı ile ilgili görüşlerimizi ifade ettik. Bugün tekrar söylüyoruz. Biz sahadayız, potansiyel aday adayıyım. Bize oy veren 22 bin kişiye karşı sorumluluğumuzun farkındayız. Şartlar nasıl gelişir bilmiyoruz ama ben kendimi hazırlıyorum. Sahada da bunu hemşehrilerimizle paylaşıyorum.

İNŞALLAH ADAY İNŞALLAH BAŞKAN OLURUZ

Bugün burada toplanmamızın amacı sahadan gelen soruyu cevaplamaktı onuda burada cevaplıyor ve Allah’ın izniyle aday adayıyım. Biliyorsunuz ki siyasette hiçbir şeyin garantisi yok, burdan öte hiçbir şey diyemiyoruz. Cumhur İttifakının  gidişatı ile ilgili bir bilgimiz yok, ne olur ne olmaz ama şu bilinsin burada AK parti aday çıkartacak ise, önümüzdeki seçimlerle ilgili aday aranıyorsa biz her zaman aday adayıyız inşallah aday oluruz, inşallah başkan oluruz. “ diyerek sözlerini sonlandırdı.

BİZ AK PARTİNİN NEFERİYİZ PARTİMİZİN VE CUMHURBAŞKANIMIZIN EMİR VE TALİMATLARI DIŞINA ÇIKMAYIZ

Sofu, basın temsilcilerinden gelen, “ eğer Cumhur İttifakı mevcut belediye başkanı ile devam edecek olursa tıpkı geçen seçimde Babaoğlu’nun yaptığı gibi farklı bir siyasi parti amblemi ile seçime girmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna verdiği cevabında; “ şu an itibarı ile Cumhur İttifakının ne şekilde devam edeceğini ya da devam edip etmeyeceğini bilmiyoruz. Bugün bizim gündemimiz aday adayı olarak sahadayız. Biz AK Partinin bir neferiyiz. Biz partimizin de Cumhurbaşkanımızın da emir ve talimatlarına her zaman uyarız. “ diye cevapladı. 

POLEMİĞE KAPIYI KAPATTI

Sofu, toplantıda hazır olan bir basın temsilcisinin sorduğu; “ geçen seçimde AK partinin bazı ağır topları sizi desteklememişti, bir kez daha aynı şeyi yaşar mısınız?”  mealindeki polemik çıkartmaya yönelik soruya ise “ bu işin gerçeklik boyutu tartışmalı” diyerek yanıtladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —