Tarih: 26.10.2022 09:07

ÖLÜM RAHMET VE NİMETTİR

Facebook Twitter Linked-in

Cenazesi 26.10.2022 Çarşamba günü merkez yeni camiye getirilecek kılınacak öğlen namazına müteakip ilçemiz kabristanlığında defin edilecektir.Camiamızın başı sağ olsun.Allah Evlatlarına sabırlar İhsan eylesin.Alimin ölümü alemin ölümü gibidir.Allah rahmetiyle muamele eylesin..

 

İSMAİL CERRAHOĞLU KİMDİR.

   1929 yılında Sakarya Hendek’te doğan İsmail Cerrahoğlu Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültede doktorasını verdi. Akademik hayatında 1968’de doçentliğe, 1975 yılında ise profesötlüğe yükseldi. Kayseri Yüksek İslam Enstitü’sünde dersler veren Cerrahoğlu, 1976 – 78 yılları arasında Erzurum İslami İlimler Fakültesi’nde dekanlık yaptı. Daha sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Tefsir Anabilim Dalı Başkanlığı görevini üstlendi. Cerrahoğlu, İlahiyat Fakültesi Dergisi ile Diyanet’in gazete ve dergilerine makaleler yazdı.

ESERLERİ:

   Yahya B. Sallam ve Tefsirdeki Metodu (doçentlik tezi, 1970), Kur’an Tefsiri’nin Doğuşu ve Buna Hız Veren Amiller (doktora tezi, 1968), Tefsir Usulü (1971), Kitabü’l İlel ve Marifeti’l-Rical (edisyon kritik, Talat Koçyiğit ile (1963), Kitabü’t-Tefsir fi Kavaid-i İlmi’t Tefsir (edisyon kritik ve çeviri, 1974), Kur’an-ı Kerim Meal ve Tefsiri (c.1, T. Koçyiğit ile, 1984). İsmail Cerrahoğlu’nun en bilinen eseri Diyanet Vakfı Yayınları’ndan çıkan Tefsir Usülü adlı kitabıdır.

 

NOT: İşte alimin rahmeti!

    İlçemiz Dereboğazı mahallesi Ziya Gökalp caddesi üzerinde ikamet eden merhum İsmail Cerrahoğlu’nun oturduğu sokak ve caddede bu sabah  hummalı bir çalışmanın olduğuna şahitlik ettik. Süpürgeli çöp toplama aracı, alo çöp araçları ve küçücük bir çöp yığınına süpürge sallayan 3 temizlik görevlisi...Hülasa cadde cadde olalı böyle temizlik görmemişti. Adama sorarlar daha önce neredeydiniz?

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —