https://youtube.com/shorts/gEnQ0YFwTIM?feature=share
  • BIST 100

    10080,35%1,33
  • DOLAR

    39,83% 0,08
  • EURO

    47,07% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4277,14% 0,08
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 0,00

KONJEKTÜRÜ KULLANAMAYAN CHP , YENİ BAŞKAN ARAYIŞINA ŞİMDİDEN BAŞLAMALI

İşte konjektür dediğimiz olgu, kimsenin şans vermediği DSP genel Başkanı Bülent Ecevit başkanlığında kurulan 57. Hükümetin yegane malzemesi olmuştu. Ve gelişmelerin sonucunda merhum Ecevit’in önünü açmıştı.

YEREL 25.09.2022 11:46:48 1208 0
KONJEKTÜRÜ KULLANAMAYAN  CHP , YENİ BAŞKAN ARAYIŞINA ŞİMDİDEN BAŞLAMALI

DSP’NİN ÖNÜNÜ AÇAN KONJEKTÜR

2 Şubat 1999 tarihinde, Yunan Ulusal İstihbarat Teşkilatı mensupları ile Kenya, Nairobi'de bulunan Yunan Konsolosluğu'na özel bir uçakla getirildi.[6] 15 Şubat 1999'da, üst düzey Yunan yetkililerin baskısı sonucu konsolosluktan çıkartıldı ve götürüldüğü Nairobi Havalimanı'na operasyon düzenleyen Türk güvenlik güçlerince yakalanıp, Türkiye'ye getirildi.[6][7] Türkiye, Öcalan’ın yakalandığını 16 Şubat 1999’da Başbakan Bülent Ecevit’in yaptığı, “Abdullah Öcalan Türkiye’dedir” açıklamasıyla öğrendi.

18 Nisan 1999 genel seçimleri'nden 1. parti olarak çıkan DSP tek başına hükûmet kuracak çoğunluğa sahip olmadığı için koalisyon kurma zorunluluğu doğmuştu. En fazla sandalyeye sahip partinin genel başkanı sıfatı ile 3 Mayıs 1999'da dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den hükûmeti kurma görevi alan Bülent Ecevit MHP ve ANAP ile görüşmelerde bulunarak bir koalisyon hükûmeti kurma girişimlerine başladı.

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, ikinci parti MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve dördüncü parti ANAP'ın Genel Başkanı Mesut Yılmaz arasında 28 Mayıs 1999 tarihinde imzalanan 57. Cumhuriyet Hükûmeti Koalisyon Protokolü ile 57. Hükûmet kuruldu.

İşte konjektür dediğimiz olgu, kimsenin şans vermediği DSP genel Başkanı Bülent Ecevit başkanlığında kurulan 57. Hükümetin yegane malzemesi olmuştu. Ve gelişmelerin sonucunda merhum Ecevit’in önünü açmıştı.

KONJEKTÜRÜ İYİ KULLANAN ÖNÜNÜ AÇAR!

   Tüm bu bilgiler ışığında objektiflerimizi ilçemiz üzerine tutalım. Birlikte inceleyelim. Bilindiği üzere Babaoğlu, kendisinin MHP tarafından ittifak nedeni ile dışlandığı teorisi ve buna karşılık Cumhur İttifakının ilçede karşılığı olmadığı AKP seçmenince dillendirilen gerekçeler  ile gidilen 2019 yerel seçimlerinde Babaoğlu’nun  da dediği gibi ADAYI ANKARA BELİRLER AMA BAŞKANI HENDEK HALKI SEÇER sözü ilçe halkı üzerinde adeta doping yapması bir yana Babaoğlu’nun mağdur edebiyatı da büyük pirim yaptı ve  her iki ittifaka rağmen Babaoğlu seçimi kazanmıştı.

   BAYRAKTAR’IN YARATTIĞI HAYAL KIRIKLIĞI

   İşte konjektür dediğimiz olgu, yaşanan gelişmelerin oluşturduğu durumu ortaya koyuyor. Buradan hareket ile ilçemiz merkezinde bulunan ve yıkılması karara bağlanan Hendek Lisesi ve mağduriyet yaşayan 670 öğrenci ve onların aile bireylerinin çaresizliği tüm çıplaklığı ile ortada durur, öğrenciler ve öğrenci velileri sorunlarına sahip çıkacak, kendi dertleri ile dertlenecek siyasileri yanlarında görmek isterler  iken ilçede 2024 yerel seçimlerinde Hendek Belediye Başkan aday adayı değil, bilakis adayı olduğunu açıklayan ilçemizde halen ana muhalefet partisi başkanı olarak görülen Nihat Bayraktar’ın bu topa girmemesi, bırakın sessiz kalmasını, sorunu sorun olarak dahi görmemesi 670 öğrenci ve öğrenci velilerinde büyük hayal kırıklığı yaşattı.

HENDEK’İN SORUNUNU EN İYİ HENDEK’LİLER BİLİR

   Oysa konjektüre baktığımızda böylesi bir durumun ana muhalefet partisi ve gelecekte Hendek Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıklayan kişi tarafından kullanılmaması siyaseten kabul edilemeyecek bir gelişme. Tabi muhtemeldir ki Bayraktar’ın Hendekli olmamasının da büyük etken olduğu hatırdan çıkarılmamalı.

SORUNU DİKBAYIR VE  BAHAR SAHİPLENDİ

   Genel seçimin ayak seslerinin duyulduğu, hızla akıp geçen zaman ile yerel seçimlere yaklaştığımız bu süreçte soruna ilçemiz siyasetçileri adına  sahiplenen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır  ile ilçemizde parti teşkilatı dahi bulunmayan Zafer Partisi oldu. Dikbayır, bununla da kalmadı sorunu TBMM kürsüsünden tüm Türkiye'ye duyurdu. 

ANA MUHALEFETTE SIRALAMA DEĞİŞEBİLİR

   Yaşanan tüm bu gelişmelere rağmen şimdiden doğmamış çocuğa don biçmek bizi yanıltır ancak bazı konjektürel gelişmelerin de yarın belediye başkanlığı sürecinde büyük etken olacağı gerçeğini göz ardı etmeyelim.

GENEL SEÇİM SONUÇLARI HENDEK BELEDİYE BAŞKANINI TAYİN EDECEKTİR

Neticede ilk olarak bir genel seçim arefesinde de yerel seçimler gerçekleşecek. Bana göre genel seçim sonuçları ilçemizdeki belediye başkanı seçiminde büyük rol üstlenecek. Kimbilir belki de bizim ilçemizde kamuoyu yoklamalarına baktığımızda anamuhalefet olarak bilinen parti sıralaması yer değiştirebilecektir. Doğal olarak bu durumda ilçede ana muhalefet konumunda olan siyasi parti adayının şansı diğerlerine nazaran bir adım daha önde olacaktır.

MAKAMDAN GÜÇ ALAN DEĞİL MAKAMA GÜÇ KATACAK BAŞKAN ARAYIŞI

   İşte böylesi bir durumda her gittiği yerde ben belediye başkan adayıyım diyerek propaganda yapanlar büyük hüsrana uğrayabilirler. Hendek halkı zaten 2019 seçimlerinde yaşadığı talihsizliği her dem her sokakta, her cemiyette dillendiriyor. O nedenle bundan sonra ilçe halkı her seçmene seçimler öncesi mavi boncuk dağıtan, düğün, cenaze ve işyeri açılışlarında görsel fotoğraflar veren adayları değil, şovlarla Hendek’in her sorununu ben biliyorum diyerek caka satanların ilçeyi getirdiği nokta ortada. Bu nedenle ilçe halkı, Hendek’li olan, Hendek’in çilesini, kahrını çekmiş, maddi beklentisi, makam mevki beklentisi olmayan, makamdan güç alacak değil makama güç katacak  adaydan yana tavır koyacağı kuvvetle muhtemeldir.

CHP BAŞKAN ADAYI ARAYIŞINDA ACELE ETMELİ

Tüm bu değerlendirmelerin ışığında son sözümüz de şu olsun! Konjektürel olarak halen ilçemizde ana muhalefet partisi olarak görülen ve belediye başkanı olarak kendisini kamuoyuna anlatan Bayraktar, bu şansını kaybetti. CHP şimdiden yeni bir başkan arayışına girmeli…

 

KAYMAKAM GÖKPINAR GÖREV BAŞINDA

GENÇ AĞA FARUK KOÇ, ESKİ AĞALARA MEYDANI BIRAKMADI

BAŞKAN İRFAN PÜSKÜLLÜ’DEN TEŞEKKÜR

ALLAH RAHMET EYLESİN

SELMAN DEDENİN EMEKTARLARI

ÇİÇEĞİ BURNUNDA OLAN BAŞKAN DEMİREL GÜVEN TAZELEDİ

MADALYA AVCILARI YURDA DÖNDÜ

SELMAN'DA CENK HAVASI

ALLAH RAHMET EYLESİN

EMNİYET TEYAKKUZDA

ALLAH RAHMET EYLESİN

HENDEK ADLİYESİNDE TAYİN RÜZGARI

STRES İNTİHARA SÜRÜKLEDİ, YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

POLİS DAHA NE YAPSIN?

21. SELMAN DEDE’Yİ ANMA, YAĞLI GÜREŞLERİ VE SÜNNET ŞENLİKLERİ İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

HENDEK OLİMPİK SPOR KULÜBÜNDEN MİLLİ GURUR

KADIN CİNAYETLERİ İLE ETKİN MÜCADELE ŞART

"ESNAF CAN ÇEKİŞİYOR!

ALLAH RAHMET EYLESİN

YARDIM ÇIĞLIĞINA KAYITSIZ KALMAK NE MÜMKÜN?

ALLAH RAHMET EYLESİN

TEVER’DEN 21 HAZİRAN MESAJI

HENDEK OLİMPİK SPOR KULÜBÜ YİNE TÜRKİYE'NİN ZİRVESİNDE

Hendek Karatede TERFİ HEYECANI

ALLAH RAHMET EYLESİN

HENDEKSPORDA OLAĞNÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI

ÖZDAĞ'DAN AHDE VEFA ZİYARETİ

HENDEK’TE SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI ETAP ETAP DEVAM EDİYOR

ALLAH RAHMET EYLESİN

BAŞKAN PÜSKÜLLÜ, MİMAR VE MÜHENDİSLERLE HENDEK’İN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ

Yükleniyor

KAYMAKAM GÖKPINAR GÖREV BAŞINDA

GENÇ AĞA FARUK KOÇ, ESKİ AĞALARA MEYDANI BIRAKMADI

BAŞKAN İRFAN PÜSKÜLLÜ’DEN TEŞEKKÜR

SELMAN DEDENİN EMEKTARLARI

ÇİÇEĞİ BURNUNDA OLAN BAŞKAN DEMİREL GÜVEN TAZELEDİ

SELMAN'DA CENK HAVASI

HENDEK ADLİYESİNDE TAYİN RÜZGARI

21. SELMAN DEDE’Yİ ANMA, YAĞLI GÜREŞLERİ VE SÜNNET ŞENLİKLERİ İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

KADIN CİNAYETLERİ İLE ETKİN MÜCADELE ŞART

HENDEK’TE SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI ETAP ETAP DEVAM EDİYOR

TEVER’DEN 21 HAZİRAN MESAJI

ÖZDAĞ'DAN AHDE VEFA ZİYARETİ

ÜMİT ÖZDAĞ TAHLİYE EDİLDİ

AK PARTİ TEŞKİLATINDAN BAYRAMDA ANLAMLI ZİYARETLER

İBB'ye 5. DALGA OPERASYONU!

MUHALEFET, NERDESİN HANEY?

CHP, YARIN DÜZCE'DE MİTİNG DÜZENLİYOR

BASIN AÇIKLAMASI

ÖZDAĞ'DAN TEMELLİYE DAVA!

“ÜMİT ÖZDAĞ, SÖZDE IRKÇILIK SUÇLAMASIYLA, DEM’İN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA SİLİVRİ’DE TUTULMAYA DEVAM EDECEK.”

MADALYA AVCILARI YURDA DÖNDÜ

HENDEK OLİMPİK SPOR KULÜBÜNDEN MİLLİ GURUR

HENDEK OLİMPİK SPOR KULÜBÜ YİNE TÜRKİYE'NİN ZİRVESİNDE

Hendek Karatede TERFİ HEYECANI

HENDEKSPORDA OLAĞNÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI

MADALYA AVCILARI YURDA DÖNDÜ

Türkiye Premier Liginde Hendek Karate Farkı

Karateciler Moldova yolcusu

HENDEK KARATE TAKIMI BALKAN ŞAMPİYONASINDA

3.LİGİN KAPISINDAN DÖNDÜK

CENGİZ KURTOĞLU HAYRANI RESSAMIN KARAKALEM ÇALIŞMASI

MUHTEŞEM KONSER

GEVHER AİLESİNİ BU MUTLU GÜNÜNDE HENDEKLİLER YALNIZ BIRAKMADI

ÜMMÜGÜLSÜM KARACA - ERAY KANDAZ DÜNYA EVİNE GİRDİ

ALLAH MESUT BAHTİYAR ETSİN

KARADENİZLİLER DERNEĞİNDEN BALIK MANGAL PARTİSİ

TUTKUN AİLESİNİ, EN MUTLU GÜNÜNDE SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

AZARBAYCAN’DAN GELİN ALDIK

TALHA İLE İREM'iN MUTLULUKLARINA GÖKYÜZÜ AĞLADI, GÖZYAŞLARIYLA ŞAHİTLİK ETTİ

BAYRAKTEPE YENİ YUVALARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

KİTAPSEVERLERE MÜJDE: HENDEK KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

OKULLARA KAR TATİLİ

HENDEK’TE OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARINA MASAL ŞÖLENİ

HENDEK ŞAFAK'IN HABERİ SORUNU ÇÖZDÜ, ANNENİN MÜGE ANLI'YA ÇIKMASINA GEREK KALMADI

YARIN BAZI OKULLARIMIZ TATİL

Veli Akademisinde İlk ders; Huzurlu Toplum ve Aile

HENDEK’TE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE BİLİM, SANAT, SPOR, DİNİ VE KÜLTÜREL ALANLARDA EĞİTİM VERİLECEK

BİR YALANI DAHA AÇIKLIYORUZ!

ORADA NEDEN OTURUYORSUN?

Sakarya Üniversitesi Kontenjanları Doldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2