Tarih: 01.01.2024 17:49

KALİTEDEN ÖDÜN VERMEYEN SÜLEYMAN USTA PAHALILIĞA İNAT YENİ YILDA DA ZAM YAPMADI

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizin lokanta esnaflarından olan ve ilerlemiş yaşına rağmen mesleğinden, yemeklerinin kalitesinden asla ödün vermeyen Süleyman Usta’nın işlettiği ENSAR LOKANTASI  parası olmayan  fakir fukaranın da karnını doyurabildiği bir mekan. Süleyman usta gücü yettiğince zamlara direneceğininde altını çiziyor. 

ESNAF KÜLTÜRÜ VE FARKINI ORTAYA KOYAN MÜESSESE

   Ülkemizdeki enflasyona, yaşanan hayat pahalılığına rağmen hem yemek kalitesinden ödün vermiyor, yaşanan hayat pahalılığının arkasına sığınarak kafasına göre zam yapmıyor. Oysa ilçemizde aynı meslek dalında hizmet veren bazı işletmeler yeni yılı da fırsat bilerek zam yapmaktan geri durmuyorlar. Kaldı ki kaçıncı sınıf  lokanta oldukları da görsel olarakta belirtilmemiş. 

İSTİHDAM DA SAĞLIYOR

   Hendek Zeki Cömert parkının arkasındaki yol güzergahında , eski kışlık Şeref Sinemasının olduğu yerde hizmet veren ENSAR LOKANTASI işletmecisi Süleyman usta, biri mutfakta bayan diğeri de Mardin Kızıltepe’den ilçemize gelen bir ailenin genç delikanlısını garson olarak çalıştırmak sureti ile istihdama da katkı sağlıyor.

KURUM VE KURULUŞ ÇALIŞANLARININ ORTAK MEKANI

   Süleyman usta, Yemeklerinin lezzetinin yanı sıra , güleryüzü, alçak gönülllüğünün yanında temizlik ve hijyene de büyük önem veriyor. Bunun ayırdına varan çok sayıda kurum ve kuruluşlarda çalışan bay-bayan özellikle  öğlen yemeklerinde burayı tercih etmeleri dikkat çekiyor. 

İSRAFA ÇOK ÖNEM VERİYOR

   İşletme sahibi  Süleyman usta, ilerlemiş yaşına rağmen insanlara hizmet vermekten duyduğu memnuniyeti ifade etmesi ve israfa dikkat etmesi ile tanınan bir esnaf abimiz. İşyerinde garson olarak çalışna gençkardeşimize evladı gibi görmesini şu sözlerle ifade ediyor. “ O benim elim ayağım,O olmazsa mesleği bırakırım” diyebilecek kadar personelini koruyor, kolluyor, Allah işlerini bereketli kılsın, Allah eksiğini göstermesin inşallah…

YEMEK ARTMIYOR, ÇÖPE YEMEK DÖKMÜYOR, SÜRÜMDEN KAZANIYOR

   Süleyman usta kendi iş kapasitesine göre çıkardığı yemek çeşitleri ve miktarı ile de diğer lokantacı esnaflarımızın bir adım önünde. Zira ENSAR LOKANTASI’nda çöpe yemek dökülmüyor. Yemekleri saat 16.30-17.00 sularında bitiyor. Kalan zamanda yeni gün için temizlik operasyonu yapmayı da asla ihmal etmiyor. 

ENSAR LOKANTASI  KALİTENİN YANI SIRA FİYATLARIYLA DA İDDİALI

YEMEK ÇEŞİTLERİ VE FİYAT LİSTESİ

ENSAR LOKANTASI’ nda çorba çeşitleri olarak,

-SEBZE ÇORBASI                  20.00 TL

-MERCİMEK ÇORBASI         20.00 TL

-TAVUK ÇORBASI                20.00 TL

-KELLE PAÇA ÇORBASI       35.00 TL

-PİLAV                                   30.00 TL

-KURU FASULYE                  40.00 TL

-NOHUT                               40.00 TL

-TAVUK SOTE                     55.00 TL

-İZMİR KÖFTE                    55.00 TL

-MUSAKKA                         55.00 TL

-ISPANAK                           40.00 TL

-DOLMA                             40.00 TL

-CACIK                                30.00 TL

-YOĞURT                            30.00 TL

-KOMPOSTO                      10.00 TL

-TATLI ÇEŞİTLERİ               30.00 TL       




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —