Tarih: 27.05.2023 22:42

İŞTE HENDEK BELEDİYESİ İŞTE HİZMET KALİTESİ!!!

Facebook Twitter Linked-in

OTOPARK SÖZLEŞMESİ GAYET AÇIK

         Garaj ve otoparka taşıtlarını bırakanlar, geri almalarına kadar bunların işletmeci tarafından gözetim altında tutulacağını ve herhangi bir zarara uğramadan kendilerine verileceğine güvenirler. Esasen bu sıradan bir beklenti olmayıp, garaj ve otopark işleten ile taşıtını bırakan arasındaki sözleşmenin bir gereği, hatta amacıdır.

    ÜCRETSİZ BİLE OLSA  BUIRADAKİ SORUMLULUK  BELEDİYENİNDİR

    Kaldı ki, 'Biz piyasa fiyatlarının altında bir fiyatla otopark işletiyoruz' gibi bir söyleminde hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur zira, bir kamusal görev yapan belediyeler Garaj ve otopark işletenler, bunu bir mesleki faaliyet olarak yaptıklarından motorlu taşıtı bırakan, bu hizmetler karşılığında kural olarak bir ücret öder. Bununla birlikte, ücretsiz olması sorumluluğu ortadan kaldırmaz.

          MAL CANIN BİR YONGASIDIR. OLUŞABİLECEK ZARARLARDAN İŞLETME SORUMLUDUR

      Bu sebeple, motorlu taşıt sahibine ait eşyanın yok olması, zarara uğraması veya çalınması halinde bundan garaj ve otopark işleten sorumludur. Bu sorumluluk Türk Hukukunda özel hükümlerle düzenlenmiştir.

         Kanun ve genelgelerle belirlenen otopark yönetmeliği bunları söylerken, ilçemiz otoparkına aracını bırakan sürücülerin uğradıkları zararları yok hükmünde kabul eden idarenin bu tavrını anlamak ne mümkün?

        OTOPARK ALANINA GENİŞ AÇILI 1-2 KAMERA KOYMAK ÇOK MU ZOR?

        Daha geçen hafta ilçemiz otoparkına aracını park eden adı bizde mahfuz olan sürücü, aracına başka araç tarafından zarar verildiğini otopark görevlisine söylediğinde görevlinin; “ aracınızı belediye binasına yakın park etmiş olsaydınız  zararın kimin tarafından yapıldığını tespit edebilirdik!” sözü sanırım verilen hizmet kalitesinin hangi aşamada olduğunun en güzel kanıtı. O nedenle siz siz olun ilçemiz otoparkına aracınızı bırakacaksanız bir kez daha düşünmenizde fayda var…

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —