• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

İç Göç İstatistikleri, 2021

Türkiye'de 2021 yılında 2 milyon 777 bin 797 kişi iller arasında göç etti

GÜNCEL 29.12.2022 18:08:49 621 0
İç Göç İstatistikleri, 2021

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerine göre, Ülkemizde 2007-2008 döneminde %3,18 olan iller arası göç eden nüfus oranı, yıllar içinde inişli ve çıkışlı bir seyir izleyerek 2021 yılında %3,28 oldu. Diğer bir ifadeyle Türkiye'de 2021 yılında 2 milyon 777 bin 797 kişi iller arasında göç etti. Bu nüfusun %47,5'ini erkekler, %52,5'ini ise kadınlar oluşturdu.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerine göre, Kocaeli ili 2021 yılında 83 959 kişi göç alırken, 66 332 kişiyi ise göç vermiştir. Kocaeli ilinin Net göçü ise 17 627 kişidir.

Sakarya ili 2021 yılında 40 379 kişi göç alırken, 31 048 kişiyi ise göç vermiştir. Sakarya ilinin Net göçü ise 9 331 kişidir.

Düzce ili 2021 yılında 16 828 kişi göç alırken, 14 191 kişiyi ise göç vermiştir. Düzce ilinin Net göçü ise 2 637 kişidir.

Bolu ili 2021 yılında 18 470 kişi göç alırken, 14 162 kişiyi ise göç vermiştir. Bolu ilinin Net göçü ise 4 308 kişidir.

Yalova ili 2021 yılında 16 965 kişi göç alırken, 11 564 kişiyi ise göç vermiştir. Yalova ilinin Net göçü ise 5 401 kişidir.

En çok göç alan il İstanbul, en az göç alan il ise Ardahan oldu

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerine göre, Türkiye'de iller arası göç eden nüfusun dağılımına bakıldığında, İstanbul, 385 bin 328 kişi ile en çok göç alan il oldu. İstanbul'u sırasıyla 197 bin 702 kişi ile Ankara ve 131 bin 394 kişi ile İzmir takip etti.  En az göç alan iller ise sırasıyla 4 bin 750 kişi ile Ardahan, 7 bin 54 kişi ile Tunceli ve 7 bin 474 kişi ile Kilis oldu.

En çok göç veren il İstanbul, en az göç veren il ise Bayburt oldu

 

En çok göç alan iller olan İstanbul, Ankara ve İzmir'in aynı zamanda en çok göç veren iller olduğu görüldü. İlk sırada 408 bin 165 kişi ile İstanbul en çok göç veren il olurken; onu 165 bin 604 kişi ile Ankara ve 109 bin 470 kişi ile İzmir takip etti. En az göç veren iller ise sırasıyla 6 bin 382 kişi ile Bayburt, 6 bin 445 kişi ile Ardahan ve 6 bin 517 kişi ile Tunceli oldu.

 

İkamet ettiği ilden başka bir ildeki üniversiteye kayıt yaptıran gençlerin oranı %4,2 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerine göre, Türkiye'de 2021 yılında 18-24 yaş grubunda yer alan 386 bin 646 genç, ikamet ettiği ilden farklı bir ildeki üniversiteye kayıt yaptırdı. Söz konusu gençlerin 18-24 yaş grubunda bulunan genç nüfus içindeki oranı %4,2 oldu. Bu oran genç erkeklerde %3,7 iken genç kadınlarda %4,7 oldu.

Kocaeli ilinde 2021 yılında 18-24 yaş grubunda yer alan 8 bin 903 genç, ikamet ettiği ilden farklı bir ildeki üniversiteye kayıt yaptırdı. Kocaeli ilinde 18-24 yaş grubunda bulunan genç nüfus içindeki oranı %4,3 oldu. Bu oran genç erkeklerde %4,5 iken genç kadınlarda %4,2 oldu.

Sakarya ilinde 2021 yılında 18-24 yaş grubunda yer alan 5 bin 631 genç, ikamet ettiği ilden farklı bir ildeki üniversiteye kayıt yaptırdı. Sakarya ilinde 18-24 yaş grubunda bulunan genç nüfus içindeki oranı %4,8 oldu. Bu oran genç erkeklerde %4,2 iken genç kadınlarda %5,3 oldu.

Düzce ilinde 2021 yılında 18-24 yaş grubunda yer alan 1 951 genç, ikamet ettiği ilden farklı bir ildeki üniversiteye kayıt yaptırdı. Düzce ilinde 18-24 yaş grubunda bulunan genç nüfus içindeki oranı %4,4 oldu. Bu oran genç erkeklerde %4,9 iken genç kadınlarda %3,9 oldu.

Bolu ilinde 2021 yılında 18-24 yaş grubunda yer alan 4 bin 700 genç, ikamet ettiği ilden farklı bir ildeki üniversiteye kayıt yaptırdı. Bolu ilinde 18-24 yaş grubunda bulunan genç nüfus içindeki oranı %11,8 oldu. Bu oran genç erkeklerde %10,1 iken genç kadınlarda %13,4 oldu.

Yalova ilinde 2021 yılında 18-24 yaş grubunda yer alan 1 940 genç, ikamet ettiği ilden farklı bir ildeki üniversiteye kayıt yaptırdı. Bolu ilinde 18-24 yaş grubunda bulunan genç nüfus içindeki oranı %6,4 oldu. Bu oran genç erkeklerde %5,3 iken genç kadınlarda %7,7 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerine göre, İkamet ettiği ilden başka bir ildeki üniversiteye kayıt yaptıran gençlerin oranı üniversitelerin bulunduğu illere göre incelendiğinde, bu oranın en yüksek olduğu ilin %17,5 ile Isparta olduğu görüldü. Bu ili %16,8 ile Bayburt ve %16,7 ile Burdur izledi. İkamet ettiği ilden başka bir ildeki üniversiteye kayıt yaptıran gençlerin oranının en düşük olduğu iller ise sırasıyla, %0,2 ile Şanlıurfa, %0,4 ile Şırnak ve %0,7 ile Mardin ve Diyarbakır oldu.

Türkiye'de 2021 yılında en çok eğitim nedeniyle göç hareketliliği yaşandı

 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerine göre, Ülkemizde 2021 yılında iller arası göç eden 2 milyon 777 bin 797 kişiden 686 bin 973'ü eğitim nedeniyle göç etti. Diğer göç etme nedenleri incelendiğinde, 570 bin 224 kişinin hanedeki fertlerden birine bağımlı göç ettiği, 429 bin 752 kişinin ise daha iyi konut ve yaşam koşulları nedeniyle göç ettiği görüldü.

Erkeklerde ve kadınlarda en önemli göç nedeni eğitim oldu

 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerine göre, Türkiye'de 2021 yılında cinsiyete göre göç etme nedeni incelendiğinde, hem erkeklerde hem de kadınlarda en çok eğitim sebebiyle göç hareketliliğinin yaşandığı görüldü. Erkeklerde 274 bin 273 kişi, kadınlarda ise 412 bin 700 kişi eğitim nedeniyle göç etti. Yine her iki cinsiyette de sırasıyla hanedeki fertlerden birine bağımlı göç ile daha iyi konut ve yaşam koşulları eğitimden sonra en önemli göç nedenleri oldu.

En fazla göç hareketliliğinin olduğu 20-24 yaş grubunda en önemli göç nedeni eğitim oldu
 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerine göre, Türkiye'de 2021 yılında, en fazla göç hareketliliğinin yaşandığı yaş grubu olan 20-24 yaş grubunun göç etme nedeni incelendiğinde, bu hareketliliğin en önemli nedeninin eğitim olduğu görüldü. Söz konusu yaş grubunda göç edenlerin 396 bin 145'i eğitim, 84 bin 531'i işe başlamak/iş bulmak ve 44 bin 95'i ise daha iyi konut ve yaşam koşulları nedeniyle göç etti.

 

 

 

 

 

Yorum Ekle

ALLAH RAHMET EYLESİN

GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN?

MUHTARLAR DERNEĞİNDE NELER OLUYOR?

SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ MÜTEVELLİ HEYETİNE MUHTAR TURNA VE KAYA SEÇİLDİ

HENDEK’TE SPOR ALTYAPISI GÜÇLENİYOR

SAKARYA'NIN İNCİSİ ALİ İNCİ'NİN SAKARYA'YA KAZANDIRDIKLARI

ALLAH RAHMET EYLESİN

NOKSEL İLKOKULUNDAN KIZILAYA DESTEK

Kaymakamımız Hacı Hasan Gökpınar'dan Aile Destek Merkezi ve Sosyal dayanışma Merkezine ziyaret

Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar'dan antrenman ziyareti

AĞAÇ KATLİAMI MI KORUMA TEDBİRİ Mİ?

İLÇEMİZİN MİLLİ GURURLARI

BU İŞ İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN ALİ İNCİ

KAYMAKAM GÖKPINAR, PAZAR ESNAFI İLE BULUŞTU

EĞİTİM FAKÜLTEMİZ SOSYAL UYUM ÖDÜLÜ KAZADI

BAYRAK’TAN KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞERLENDİRMESİ

ALLAH RAHMET EYLESİN

KOLTUK SEVDASININ KÖR ETTİKLERİNE…

GAZETENİZ HENDEK ŞAFAK CUMA GÜNÜ OKUYUCUSU İLE BULUŞUYOR

HENDEK’TE ZABITA EKİPLERİNDEN ZİNCİR MARKETLERE SIKI DENETİM

"Gelir politikası, insan onurunu ve yaşam hakkını esas almak zorundadır.”

“SEVGİLİ YÖNETMENİM” ADLI TİYATRO GÖSTERİSİNE BÜYÜK İLGİ

AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN 6 HENDEKLİ KARATE SPORCUMUZ VİZE YOLUNDA

ALLAH RAHMET EYLESİN

ASAYİŞ ve TRAFİK TİMLERİ İŞ BAŞINDA

BBP HENDEK İLÇE BAŞKANI SAMET KENAR'da TOPA GİRDİ

ORHAN TOPÇU SEN GERÇEĞİ SÖYLEMEYEN,İFTİRACISIN, İŞTE SENİN GERÇEK YÜZÜN, NOKTA...

NOKSEL İLKÖĞRETİM OKULUNDAN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

AK PARTİ SAKARYA MİLLETVEKİLİ İNCİ'YE YENİ GÖREV !

ORMANKÖY KÖPRÜSÜ DOLGU ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Yükleniyor

MUHTARLAR DERNEĞİNDE NELER OLUYOR?

SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ MÜTEVELLİ HEYETİNE MUHTAR TURNA VE KAYA SEÇİLDİ

NOKSEL İLKOKULUNDAN KIZILAYA DESTEK

Kaymakamımız Hacı Hasan Gökpınar'dan Aile Destek Merkezi ve Sosyal dayanışma Merkezine ziyaret

KOLTUK SEVDASININ KÖR ETTİKLERİNE…

GAZETENİZ HENDEK ŞAFAK CUMA GÜNÜ OKUYUCUSU İLE BULUŞUYOR

HENDEK’TE ZABITA EKİPLERİNDEN ZİNCİR MARKETLERE SIKI DENETİM

NOKSEL İLKÖĞRETİM OKULUNDAN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

ORMANKÖY KÖPRÜSÜ DOLGU ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

ZABITADAN LOKANTALARA HİJYEN OPERASYONU

GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN?

"Gelir politikası, insan onurunu ve yaşam hakkını esas almak zorundadır.”

BBP HENDEK İLÇE BAŞKANI SAMET KENAR'da TOPA GİRDİ

ORHAN TOPÇU SEN GERÇEĞİ SÖYLEMEYEN,İFTİRACISIN, İŞTE SENİN GERÇEK YÜZÜN, NOKTA...

AK PARTİ SAKARYA MİLLETVEKİLİ İNCİ'YE YENİ GÖREV !

BU GÖL BU MAYAYI TUTMAZ

ECEVİT KELEŞ’TEN TEŞEKKÜR MESAJI

HENDEK SAHİPSİZ DEĞİLDİR...BÜYÜKŞEHİR İLE RAKİP DEĞİL HENDEK'İN MENFAATİ İÇİN EKİP OLMA DERDİNDEYİZ

ÖZDAĞ: “ÖCALAN SERBEST BIRAKILACAK, ANKARA’YA GELECEK, PARTİ KURACAK”

HENDEK TEŞKİLATI DARALTILMIŞ İLÇE DANIŞMA MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

HENDEK’TE SPOR ALTYAPISI GÜÇLENİYOR

Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar'dan antrenman ziyareti

İLÇEMİZİN MİLLİ GURURLARI

AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN 6 HENDEKLİ KARATE SPORCUMUZ VİZE YOLUNDA

YILDIZ KIZLAR VOLEYBOL MÜSABAKALARI SONA ERDİ

GAFFAR OKKAN'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR

Hendek Olimpik'ten madalya şov!

Sakarya, Motor Sporlarında Bir Kez Daha Türkiye’nin Odak Noktası Olacak

EFASE FUTBOLCU SOFUOĞLU UĞURLU GELDİ

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU SOFUOĞLU HENDEKSPORDA

KADINLAR MATİNESİ KEYİFLİ ANLARA SAHNE OLDU

7 ARALIK’TA HENDEK’TE KADINLARA ÖZEL ÜCRETSİZ HALK KONSERİ

KARADENİZLİLER HASRET GİDERDİ, GENÇLER HORONA DOYDU

KARADENİZ ETKİNLİĞİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

MUTLULUK YOLDAŞINIZ OLSUN

BİLAL AZRA'SINA KAVUŞTU

MUTLULUĞA YELKEN AÇTILAR

CENGİZ KURTOĞLU HAYRANI RESSAMIN KARAKALEM ÇALIŞMASI

MUHTEŞEM KONSER

GEVHER AİLESİNİ BU MUTLU GÜNÜNDE HENDEKLİLER YALNIZ BIRAKMADI

BU İŞ İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN ALİ İNCİ

MASAL SAATİ VE AKRAN NEZAKETİ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

ORDA BİR OKUL VAR UZAKTA GİTMESEKTE GÖRMESEKTE O OKUL BİZİM OKULUMUZ,GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ!

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

YAĞIZ TANKUT, ASYA ULUSLARARASI MATEMATİK OLİMPİYATI'nda GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

İŞTE DİSİPLİNLİN İŞTE ÇALIŞMA AŞKI İŞTE BAŞARI

KİTAPSEVERLERE MÜJDE: HENDEK KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

OKULLARA KAR TATİLİ

HENDEK’TE OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARINA MASAL ŞÖLENİ

HENDEK ŞAFAK'IN HABERİ SORUNU ÇÖZDÜ, ANNENİN MÜGE ANLI'YA ÇIKMASINA GEREK KALMADI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9