Tarih: 20.03.2024 13:44

HENDEK'İN İÇİNE ETTİLER! HENDEK, HER TÜRLÜ HASTALIĞA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Facebook Twitter Linked-in

İşte Sakarya'nın havası en tehlikeli ilçesi... Türkiye'de havası en kirli üçüncü kent oldu. Hava kirliliği konusunda Hendek Belediyesi 5 yılda kaç kez denetim yaptı? 

 

ASTIM, KANSER,AKCİĞER, ZATÜRRE, BRONŞİT, SOLUNUM YOLU HASTALIKLARINA HAZIRLIKLI OLALIM

Dünya çapında 134 ülkenin hava kirliliği değerlerinin analiz edildiği 2023 Dünya Hava Kalitesi Raporu kamuoyuna açıklandı. Buna göre Hendek Türkiye'nin havası en kirli 3. Merkezi oldu.

2023 Dünya Hava Kalitesi Raporu’na göre, Türkiye’deki 214 hava kalitesi izleme istasyonundan sadece biri yıl boyunca temiz hava soludu. Türkiye, hava kirliliği sıralamasında 44'üncü sıraya yükselirken, Türkiye'de havası en kirli kentler Iğdır ve Osmaniye oldu.

Hendek Türkiye'nin havası en kirli 3. Merkezi oldu

Türkiye'de havası en kirli kentler Iğdır ve Osmaniye olurken, Hendek Türkiye'nin havası en kirli 3. Merkezi oldu. Hendek ilçemizde doğan çocuklar daha ana rahminde zehirleniyor ve zihinsel engelli doğabiliyorlar.

Hava Kirliliği ve Sağlık Etkileri

Saç telinin çapının 30’da biri kadar büyüklükteki PM2.5 parçacıkları bazı solunum yolu hastalıkları ve akciğer kanseriyle ilişkilendiriliyor. Dünya çapında tahminen her dokuz ölümden birine neden olan hava kirliliği, insan sağlığına yönelik en büyük çevresel tehdit olarak tanımlanıyor. WHO’ya göre hava kirliliği her yıl yedi milyon erken ölümle ilişkilendiriliyor. PM 2.5 hava kirliliğine maruz kalmak astım, kanser, felç ve akciğer hastalığı dahil çok sayıda sağlık sorununa yol açıyor. Bunun yanında, yüksek düzeyde ince parçacık maruziyeti çocuklarda bilişsel gelişimi bozabiliyor ve zihinsel sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —