Tarih: 27.02.2024 13:07

HENDEK, SİYASET MÜHENDİSLERİNİN PROJE ALANI MI?

Facebook Twitter Linked-in

31 MART KÖPRÜDEN SON ÇIKIŞ, 1 NİSAN ÇOK GEÇ OLUR!

  Başlıktan da anlaşılacağı üzere ilçemizdeki siyasi partilerin aday çokluğu seçimin ne kadar çekişmeli ve hareketli geçeceğini işaret ediyor. Meydanı boş bulduğunu sananların ilçemiz üzerinde oynadığı oyunu boşa çıkartalım. 

Süreci birlikte takip edelim ne dersiniz?

 YRP ÜZERİNDEN AK PARTİ SEÇMENİNE OPERASYON!

   Cumhur İttifakı daha adayını belirlememiş iken  eski Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü her şartta aday olacağını deklare etti ve süreç içerisinde BBP Hendek Belediye Başkan adayı olurken öte yandan Cumhur İttifakı da Hendek adaylarının mevcut başkan Turgut Babaoğlu olduğunu açıkladı. Bu sırada tüm ülke genelinde oldukça teveccüh gören ve ivme yükselten YRP kanadında ise biri meslektaşımız Gürkan Özer olmak üzere YRP Hendek İlçe Başkanı Sedat Yalçın ve Dikmen muhtarı Menderes Ayvaz’ ın isimleri geçiyordu. 

BİR YANDA % 65 TERCİH BİR YANDA %23!!!

     Bana göre işte ne olduysa bu süreçte oldu şöyle ki; ilçe genelinde yapılan tüm kamuoyu anketlerinde % 23 bandının üzerine çıkamayan Turgut Babaoğlu Cumhur İttifakından başkan adayı oldu. Buna mukabil bütün kamuoyu yoklamalarında mahalle ve köyler bazında İrfan Püsküllü’ye olan güven anketlerde ortaya çıkmakta ve vatandaşın tercihi noktasında % 65’leri zorluyordu. 

BAŞ MİMAR GÖREV BAŞINDA!

     Doğal olarak bu durum Babaoğlu kanadında panik oluşturmuş, Mayıs seçimlerinde yaklaşık 6 misli fazla oy alarak ülke gündemine yerleşen AK parti oylarına rağmen  seçmenin bu tercihi göz ardı edilmişti ve neticede AK parti MHP’nin ilçemizde payandası olmuştu. Tabi bunun baş mimarı 2019 tarihindeki yerel seçimlerde de ilçemiz üzerine oyun kuran ve Cumhur İttifakı adayı Ali Kemal Sofu’ya  seçim mağlubiyeti yaşatan AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz  idi. 

SİYASET MİMARLARI VE ÜST AKIL İŞ BAŞINDA!

     Şimdi, 5 yıllık dönemi içerisinde  ( SEÇİM BEYANNAMESİ ORTADA!) vatandaşlara verdiği hiç bir sözü yerine getiremeyen Babaoğlu’a  tepkilerin dinmediğini gören ilçemizdeki SİYASET MİMARLARI ve onların üst aklı!!!  en mantıklı yolu seçmiş ve çok büyük ihtimalle İrfan Püsküllü’ye gitmesi muhtemel oyları baltalamak adına  ve bizim ön görümüze göre bir PROJE olan YRP adayının Dikmen mahalle muhtarı Menderes Ayvaz’da karar kılındı.

TESADÜF DEĞİL

     Zira bilinen bir gerçek var o da ilçemizde akrabalık ilişkileri, etnik köken ve beşeri münasebetler gibi kıstaslar yerel seçimlerde çok önemli bir yere sahip. YRP’nin diğer iki adayına karşılık Menderes Ayvaz’ın aday olarak belirlenmesi işte bu nedenlerle hiç te tesadüfü değil. Bu şekilde Babaoğlu’nun kazanma şansının olmadığı bu seçim sürecinde en azından Püsküllü’nün oylarına vurulacak darbe ile Babaoğlu’nun şansının artabileceği  var sayımı ile hareket edildi. 

   Genel gidişata ve kamuoyu yoklama ve anketlerine, vatandaşların tepkilerine baktığımızda  bu seçimleri BBP Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün açık ara  kazanacağı kuvvetle muhtemel. 

Proje bitti mi tabi ki hayır…

AK PARTİLİ SEÇMEN ÜZERİNE OYNUYORLAR

   H.Serdar Baykal’ın görevden alınması sonrasında  Hendek AK parti İlçe Başkanlığının Adem Öz’e tevdi edilmesi sonrasında kamuoyunda farklı bir profil çizilmeye başlandığını görüyoruz, nedir o ? diyecek olursanız,  kazanma şansının zinhar olmadığı Babaoğlu’nun sarıldığı sadece AK parti oyları ve onlarda bunun yani AK Partili seçmenin üzerine oynuyorlar. 

 A PLANI TUTMAYINCA B PLANI DEVREDE. SEÇİM DE BİR SAVAŞTIR VE SAVAŞTA HİLE MÜBAHTIR!

   Koyu AK Partili olan seçmene giden partililer önce; “  oylarını Cumhur İttifakının adayı Babaoğlu’na vermelerini”  ısrarlara rağmen  AK partili seçmeni bükemeyince bu kez ( B) planını devreye sokarak;   “ Tamam. Başkan tercihinde  Püsküllü’ye vereceksin o zaman meclis oylamasında tercihin Babaoğlu’ndan yana olsun!” söylemi ile seçmeni iknaya çalışıyorlar, bunda da kısmen başarılı olduklarını görüyorum. 

PÜSKÜLLÜ’YÜ  TOPAL ÖRDEK YAPMA UĞRAŞINDALAR

   Bu durumda ne olur hiç düşündünüz mü? Başkanlığı Püsküllü’nün kazanması ancak buna mukabil meclis çoğunluğunun Babaoğlu ve ekibince oluşturulması yarın Püsküllü’nün elinin kolunun bağlanmasına neden olacaktır. Yani bir başka ifade ile  Püsküllü, TOPAL ÖRDEK durumuna düşürülmek isteniyor. 

OYUNUN PERDE ARKASI

   İşte ilçemiz genelinde kurulan OYUNUN PERDE ARKASI bunlardan ibaret. Ama unutmayınız ki sandık sizin önünüzde ve kararı verecek olan da sizlersiniz. Kazanamayacak bir adaydan yana kullanılacak her bir oy Püsküllü’nün hanesine EKSİ yazarken Babaoğlu’nun hanesine ARTI yazacaktır.  Yarın sandık başına giderken lütfen bunları tekrardan düşününüz ve kararınızı vermelisiniz. Geçmiş 5 yılımızın  “ BEN BİLİRİM!” anlayışı ile hareket edilmesi sonrasında yapılan onca yanlışlar, Hendek’imizi hem maddi  hem de zaman israfı ve işgücü kaybına yol açtı. Artık ilçemizin zaman kaybına ve israfa tahammülü yok.  

HENDEK’İN BİR DÖNEM DAHA KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜ YOK 

   Hendeğimizin bir dönemi daha kaybetmeye tahammülü yok, gelin oylarımızı kazanamayacak adaydan yana değil  kazanacak adayın elini daha da güçlendirme adına hem BELEDİYE BAŞKANLIĞI hem de BELEDİYE MECLİS’inde oyumuzu aynı istikamette kullanalım ve ilçemiz üzerine oyun oynayan, oyun kuran siyaset mimarlarına gereken dersi sandıkta verelim. Hem Hendek kazansın hem de Hendek insanı kazansın…

Hülasa işte Hendek’imizin DÜNÜ ve BUGÜNÜ… Kalın sağlıcakla…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —