9019,57%-1,65
39,16% 0,32
44,47% 0,28
4152,82% -0,45
6636,80% -0,11
Yeni Kızılay Dernek binasının açılışı Cuma namazı sonrasında düzenlenen programla açıldı.
BAŞKAN PÜSKÜLLÜ KATILAMADI
Programa AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, Kızılay Sakarya İl Başkanı, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Deniz ve Hüseyin Altındaş, Hendek Kızılay eski başkanı Sami Bağdatlı ile birlikte ilçe halkı katılım sağlarken, acil kodu ile Ankara'dan çağırılan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü katılamadı.
BİRİNCİ; “ KIZILAY İNSANLIĞIN HİZMETİNDE OLMAYA DEVAM EDECEK”
Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunması ile start aldı ve açılış konuşmasını yapan Hendek Kızılay Dernek Başkanı Aydın Birinci, Kızılay'ın nasıl ve ne şekilde kurulduğunu ve hangi hizmetlere imza attığını anlattı. Birinci; “ Kızılay Hendek şubesi sadece afet zamanlarında değil yılın her günü her anında yardıma ihtiyaç duyan her hemşehrimizin yanında olmaya , gönüllülüğün merkezinde , insanlığın hizmetinde olmaya devam edecek. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu şube geçmişin Hilal-i Ahmer'inden aldığı güçle geleceğe uzanacak. Rabbim bu kutlu yolu bizlere kolay, bereketli ve daim eylesin.” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Akabinden kürsüye gelen Kızılay Sakarya İl Başkanı'da yaptığı konuşmasında; “ Kızılay artık ülkemizin sınırlarını aşan bir çınar olmuştur. Bizden öncekilerin bizlere bırakmış olduğu bu emaneti daha da büyüterek bizden sonrakilere teslim edeceğiz. Bu çınarın sahibi halkımızdır, milletimizdir. ” dedi.
KIZILAY 70 ÜLKEDE HİZMET VERİYOR
"Kızılay'ımız ülkemiz dışında 70'e yakın ülkede faaliyet gösteriyor. Kızılay'ımız milletimizin merhametini, kadirşinaslığını ve yardımseverliğini tüm dünyaya göstermiştir, bundan sonra da göstermeye devam edecektir" diyerek yeni binanın hayırlı olması temennisinde bulundu.
ALİ İNCİ; “HENDEK ALAN EL DEĞİL HER ZAMAN VEREN EL OLMUŞTUR”
Kürsüye son konuşmacı olarak gelen Sakarya AK Parti Milletvekili Ali İnci'de yaptığı konuşmasında Hendek halkının alan el değil veren el olduğunu vurguladı ve; " Hendek Kızılay'ı olarak yapmış olduğumuz hizmetlerin mimarı sizlersiniz " diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaparak sözlerini sonlandırdı.
Yeni binanın açılışı için çekilen kordelanın kesimi öncesinde hayırlı olması temennisi ile edilen duanın ardından kordela kesimi yapılarak bina açılışı gerçekleşti. Kızılay şubesi yetkilileri tarafından katılımcılara lokma ikramında bulunuldu.