Tarih: 21.11.2023 17:41

HENDEK İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞINDAN KAÇAK GÖÇMEN OPERASYONU

Facebook Twitter Linked-in

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince göçmen kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 15 Afgan uyruklu yasa dışı göçmen ile 8 organizatör yakalandı. Kaçakçılara ait 7 araca ise el konuldu.

18 Kasım Cumartesi tarihinde bir vatandaşın TEM otoyolu civarında yabancı şahısların olduğunu bildirmesi üzerine KOM Şube Müdürlüğü ile Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

JANDARMA ENSELEDİ

Ekiplerin ormanlık alanda yaptığı kovalamaca sonucunda Afgan uyruklu 15 düzensiz göçmen yakalandı. Yine aynı bölgede şüpheli hareketler sergileyen 8 şahıs yakalanarak 7 araca el konuldu.

ADANA’DAN SAKARYA’YA

Göçmenlerin alınan ifadeleri sonucunda Adana ilinden binek veya ticari araçlarla yakalandıkları bölgeye para karşılığı getirildikleri öğrenildi. Bu ifadelerden hareketle Adana’dan Sakarya’ya kadar olan Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) ve yol boyundaki benzinliklerin kamera görüntüleri incelendi. İncelemeler ve yaptırılan teşhis sonucu 7 araç ve 8 şüphelinin düzensiz göçmenleri Adana’dan Sakarya’ya getiren ve Sakarya’dan alıp İstanbul’a götürecek olan organizatörler olduğu tespit edildi.

SINIR DIŞI EDİLDİLER

Delillerin tamamlanmasına müteakip haklarında adli tahkikat başlatılan 8 organizatörden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 15 Yasa dışı göçmen ise sınır dışı edilmek üzere Kocaeli İl Göç İdaresine teslim edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —