Tarih: 02.12.2023 16:20

HENDEK BELEDİYESİNİN YAN KURULUŞU OLAN TÜRKAY’A OPERASYON

Facebook Twitter Linked-in

Hendek Belediyesi'nin şantiyesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan evrak taşıma olayının ardından belediye şirketi çalışanlarına yönelik zimmet operasyonu gerçekleşti. 1 çalışan tutuklanırken iki personel tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Alınan bilgiye göre Hendek Belediyesi'nin şirketi TÜRKAY (TÜRKAY Hendek Yatırım Planlama ve Hizmet A.Ş.) tarafından işletilen Akova mahallesindeki kilitli parke taş, bordür üretim tesislerinde kasım ayında dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

Belediye Çalışanları, Tesisten Evrak Taşıdı

Hendek Belediyesi'nin avukatları ve bazı çalışanlar gece saatlerinde tesise gelerek evrakları ve bilgisayarları  araçlara doldurarak başka bir yere taşıdı. Garaj amiri ve bazı çalışanlarının görevden alındığı öğrenildi.

Bu gelişmenin nedeni merak edilirken şoke eden bir operasyon haberi geldi.

Savcılık Soruşturma Başlattı

Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon kapsamında belediye şirketi çalışanlarından İ.E. (garaj amiri), F.S. ve Aytek G. (Ofis elemanı-muhasebe) gözaltına alındı.

1 Çalışan Tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen çalışanlardan İ.E. ve F.S. adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılırken, Aytek G. isimli çalışan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aytek G.'nin belediyenin tesise yaptığı baskının ardından görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Belediye Şikâyet Etmiş

Hendek Belediyesi'nin; şirkete ait tesisten alınan evraklarda yaptığı incelemelerde kilitli parke taşı, bordür gibi ürünlerin satışlarında ve makbuzlarda usulsüzlük, zimmet tespit ettiği ve Hendek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

4 İLA 7 MİLYON TL

Kamuoyundaki iddialara göre yolsuzluğun parasal değerinin 4 ila 7 milyon TL arasında olduğu konuşulurken son sözü yargı söyleyecek.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —