Tarih: 26.08.2023 12:35

HENDEK ANADOLU LİSESİNİN TEMELİ NEDEN SESSİZ SEDASIZ ATILDI!

Facebook Twitter Linked-in

Hasarlıydı, hasarsızdı dedikodularının neticesinde hakkında 2 adet sağlam raporu bulunan ilçe merkezindeki Hendek Anadolu Lisesi nihayet yıkılmış, öğrencilerin değişik okullarda eğitim görmesi üzerine öğrenci velileri kazan kaldırmış, protesto eylemlerinde bulunmaları neticesinde ilçe Milli Eğitim Müdürülüğü geri adım atarak öğrencileri tek bir okulda ( Akova mahallesi meslek lisesi) okulunda eğitim görmelerine imkan sağlaması ile sorun ortadan kısmi olarak kaldırılmıştı.

OKUL İNŞAATI SESSİZ SEDASIZ BAŞLADI!

İlerleyen süreçte yıkılan okulun nerede  inşa edileceği kamuoyuna açıklanmamış, herkesin kafasında soru işaretleri oluşmuştu. İşte bu soru işeretleri gördüğümüz inşaat ile ortadan kalktı. Peki okul NEREYE İNŞA  ediliyor?

SANAYİ TESİSLERİNİN ORTASINA!

İlçemiz Yenimahallede Noksel Fabrikanı karşısında , SP yeme  dönen kavşakta bulunan alana inşa ediliyor. Bilindiği üzere merhum Halit Evin’in Hendekspor kulüp başkanlığı yaptığı dönemde bu alana Hendekspor için tesis yapılması fikri ortaya atılmıştı ancak kabul görmemişti. Aakabinden  Adalet Bakanlığı’nın ihtiyaç duyduğu  Bölge  Ağır Ceza Mahkemesi kurulması gündeme gelmiş, bahse konu olan yer gösterilmiş burası sanayi tesislerinin ortasında yer alıyor olması münasebeti ile kabul görmemiş ve proje rafa kaldırılmıştı. 

BUGÜN NE DEĞİŞTİ?

Peki bugün ne değişti de  Hendek Anadolu Lisesi bahse konu olan bu sanayi tesislerinin ortasına yapılıyor?  İlçede başka yer mi kalmadı?  Büyükşehir yasası doğrultusunda  belediye bünyesine geçen binlerce dönüm  arazı satıldı, satılmaya devam ediyor kimsede tık yok…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —