Tarih: 20.06.2023 10:07

HENDEK FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ

Facebook Twitter Linked-in

KOT DÜŞÜKLÜĞÜ FELAKETE NEDEN OLDU

Benim evimin bir üstünde çıkmaz sokak olarak bulunan alanda suyun evleri basması karşısında bahçe duvarını tedbir amaçlı olarak  belediye ekiplerince yıkılması ile yolda ve evin içlerinde biriken sular komşunun bahçesine ve hızı artan su bahçenin diğer duvarını yıkması sonrasında sular bizim sokağa geldi. Kot düşüklüğü ile akmakta zorlaşan suyun  tahliye edilmesi adına bu kez benim evimin bahçe duvarı iş makinalarınca yıkıldı. O ana kadar bahçemde yaklaşık 25 cm olan suyun yüksekliği 90 cm yi buldu.

ÇÖKEN DUVARIN ALTINDA KALMAKTAN BAŞKAN YARDIMCISI HIZIR ÇAĞRI GÜNGÖR VE BENDENİZ SON ANDA KURTULDUK

D-100 karayoluna paralel yan yoldan Uludere misali akan debisi yüksek sel suyu önüne ne kattıysa sürükledi. Etrafı briket avlu ile çevrili olan konutumuzun sokak duvarının belediye iş makinası operatörünce sözde tedbir amaçlı olarak yıkılınca yoldaki su bir anda bahçeye doldu ve bahçe içerisi yaklaşık 90 cm su ile kaplandı. Debisi yüksek suyun basıncına dayanamayan bahçe ön duvarı büyük gürültü ile çökerken  yaşananları seyreden Hendek Belediye Başkan yardımcısı Hızır Çağrı Güngör, komşu çocuğu  ve bendeniz yıkılan duvarın altında kalmaktan son anda kurtulduk.

ANKARA’DAN İLÇEYE MÜDAHALE

Saatler gece yarısı 00.02’yi gösterirken Ankara’da olduğunu öğrendiğim Sakarya AK Parti milletvekili Ali İnci aradı ve canlı görüntü gerçekleştirdik. Yaşanan felaketi gören İnci geçmiş olsun dileklerinin ardından Hendek’ten çok sayıda vatandaşın kendisini arayarak yardım talebinde bulunuduğunu, kendisinin de Sakarya ve Hendek SASKİ ekipleri ile  irtibat kurarak zarar gören vatandaşların yardımlarına koşmalarını istediğini ifade etti. 

BÜYÜK ÇAPTA MADDİ ZARAR OLUŞTU

Yaşanan bu afet sonrasında komşu evlerde ve bizim bahçemizde büyük oranda maddi hasar meydana geldi. Allah beterinden korusun. Felakette can kaybı yaşanmamış olması işin en sevindirici yanı oldu.

NOT: Felaketin videosunu Facebook üzerinden ahmet çileci ya da hendek şafak adresinden izleyebilirsiniz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —