• BIST 100

    10891,42%0,18
  • DOLAR

    32,90% -0,11
  • EURO

    35,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2529,11% 0,87
  • Ç. ALTIN

    4106,83% 0,55

HENDEK ESNAF KEFALET VE KREDİ KOOPERATİFİ GENEL KURULU HENDEK GENÇLİK MERKEZİNDE YAPILDI

Tek adayla gidilen kongrede başarılı performans çizen kefalet kooperatifi personeli konuşmacılardan övgü dolu sözler alırken kongreye Hendek şehrül emini Turgut Babaoğlu’nun katılmaması dikkat çekti.

GÜNCEL 19.02.2023 13:29:59 1762 0
HENDEK ESNAF KEFALET VE KREDİ KOOPERATİFİ GENEL KURULU  HENDEK GENÇLİK MERKEZİNDE YAPILDI

Saat 11.00’de açıklanan kongre saati öncesi kurumuna sahip çıkan üyelerin akın akın gelerek kısa sürede çoğunluğu sağlamaları dikkatlerden kaçmazken kongreye bölge birlik başkanı Ali Yılmaz, SESOB başkanı Hasan Alişan,, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci’nin yanı sıra çok sayıda kooperatif başkanları kongreye iştirak ettiler.

Kongrenin açılması ile yapılan divan teşekkülünde bölge birlik başkanı Ali Yılmaz divan başkanı olurken Hendek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Varlıca ve Kamyon ve Tırcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Ayar’da divan üyeliklerini yaptılar. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile strat aldı.

HENDEK KOOPERATİFİ 378 MİLYON PLASMAN DAĞITTI

Divan başkanı Ali Yılmaz  Hendek Kefalet Kooperatifinin dağıttığı plasman miktarı 378 milyon TL ile bölgede ikinci sırada olduğunu vurgulayarak, geri ödemelerde de yakaladığı performans Hendek esnafının ve yönetimin başarısıdır” diyerek  başarılarının devamını dilemesinin ardından kooperatifin bilançoları üyelere aktarıldı. Divan Başkanı Yılmaz Hendek Kooperatifinin deprem yardımı olarak 700 bin TL  bağışta bulunduğunu ifade ederek asrın depreminde ölenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerken yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu.

İLK KEZ BÖYLESİ GÜZEL BİR GENEL KURUL YAPIYORUZ

Kongrede SESOB Başkanı Hasan Alişan yaptığı konuşmasında kendisininde bir Hendekli olduğunu belirtip konuşmasını mikrofonsuz yaptı. Alişan konuşmasında; “ böylesi düzenli, tertipli ve güzel bir kongre icra etmesinden dolayı kendisini ve ekibini tebrik ediyor, kutluyorum” dedi. Alişan; “ ilk defa Hendek’te güzel bir genel kurul yapıyoruz.” Sözleri alkışlarla destek buldu.

DERENİN TAŞI HAVANIN KUŞU VUR VURABİLDİĞİN KADAR

Konuşmasına devam eden Alişan; “ belki Mehmet Demirel’in Sakarya Esnaf Sanatkarlar Odasında başkan vekili olmasıda ayrı bir özelliktir. Ben Hendek ilçesi Güldibi köyünden biri olarak Hendekteki bu uyumu, bu beraberliği, bu ahengi  tebrik ediyorum çünkü esnaf kefalet kooperatifi yakın zaman önce kapalıydı, bugün Hendek Kooperatifi Sakarya kooperatifleri arasında ikinci sırada yer bulurken kendisininde kooperatif başkanı olduğunu ve üçüncü sırada olduğunu belirtti. Özellikle vurgulamak isterim ki güzel bir genel kurul icra ediyoruz, herkes kendi sorumluluğunu bilecek, ben kendi sorumluluğumu biliyorum, Hendek kongresinin tahmini bütçesi 1 milyon TL iken 2 milyon TL’ye çıktı bu öyle kolay bir iş değil” dedi. Alişan, “ derenin taşı havanın kuşu vur vurabildiğin kadar ama işte bu kabiliyet meselesi” diyerek Demirel ve ekibine övgü dolu sözler söyledi.

DEMİREL KÜRSÜYE ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE ÇIKTI

Batmış, iflas etmiş bir kooperatifi zor zamanla sırtlayıp kısa sürede işlerlik kazandırmasınmın yanı sıra üyelerine dağıttığı plasman miktarı ile bölgede ikinci sıraya yükselen, esnafı gerek pandemi gerekse ilerleyen süreçlerde yüksek banka faizlerine ezdirmeyen kooperatif Başkanı Demirel konuşmasında; “ bildiğiniz üzre 6 Şubat tarihinde büyük bir felaketle karşılaştık. Ölenlere rahmet diliyor, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

HENDEK KOOPRATİFİ OLARAK ESNAFIMIZ  ADINA DEPREM BÖLGESİNE 700 BİN TL BAĞIŞTA BULUNDUK

Biz Hendek Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak sizlerin adına sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat doğrultusunda depremzedelere 700 bin TL maddi kaynak sağladık, buna ilaveten değişik kalemlerde ayni yardımlarımızda var. Yönetim kurulu üyelerimizden bazıları kendilerine ait olan konutları deprezede ailere ücretsiz olarak açtılar bizlerde kooperatif olarak bu ailelerin iaşelerine katkı sağlıyoruz.

YAPTIĞIMIZI ALLAH BİLSİN YETER, BİZ REKLAM PEŞİNDE DEĞİLİZ

Bu konulara kolay kolay girmem ancak bunu şunun için ifade ediyorum, birileri benim için diyorlardı ki bu Mehmet Demirel bu işlerden geri kalıyor, ben reklam peşinde değilim, yaptığımızı Allah bilsin bu bize yeter düşüncesi içerisindeyiz” dedi. Demirel, kooperatifin zor günlerini aşıp bu günlere gelmesinde büyük katkıları olan Bölge Birlik Başkanımız sayın Ali Yılmaz, birlik başkanım sayın Hasan Alişan’ın, SESKOP başkanımında  çok büyük  emekleri var. İstediğimiz plasmanı aldık, Hendek Esnaf Kefalet Kooperatifimizin bugünkü plasman miktarı 378 milyon TL’dir. Güzel bir genel kurul oldu hepinize şahsım ve ekibim adına teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN VE YARIN DA AYNI KATKIYI SAĞLAYA DEVAM EDECEĞİZ

İlerleyen süreçte kürsüye gelen Hendek Halkbankası şubesi başkanı da yaptığı konuşmasında dün olduğu gibi bugün ve yarın da ilçe esnafına kredi temin etmek konusunda kaktı sağladığımız gibi bundan sonra da benzer katkıyı sağlamaya devam edeceklerini” müjdeleyerek genel kurula teşekkür etti.

HENDEKLİ ARAMA KURTARMA EKİPLERİMİZ 20 VATANDAŞIMIZI GÖÇÜK ALTINDAN ÇIKARDILAR

Kongreye katılan 25. Dönem Sakarya milletvekili Ali İnci’de genel kurula yaptığı konuşmasında şunları söyledi. İnci; “  6 Şubat’ta  asrın felaketi olarak 11 ili kapsayan depremle alakalı 5-6 gündür deprem bölgesinde idim. Halkımızla yeniden buluşmak adına böylesi güzel bir kongreye katılmak nasip oldu. Deprem bölgemizde ilçemizden ve ilimize bağlı diğer ilçelerden arama-kurtarma ekiplerimiz aralıksız çalıştılar ve 20 vatandaşımızı enkaz altından sağ olarak çıkardılar. Bu acıyı 17 Ağustos depremini yaşayan Sakarya çok iyi bilen bir ilimizdi. Değerli dostlar çok büyük bir felaket, çok büyük bir yıkım. Yani hiç TV ekranlarından seyredildiği gibi değil” diyerek bölgedeki gözlemlerini paylaştı. İnci; “ orada ölen kardeşlerimize Allah rahmet eylesin, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar ihsan eylesin. Ülkemizin başı sağolsun.

DEMİREL BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Değerli dostlar, Mehmet Demirel’e ilçemiz esnafları adına teşekkür etmemiz gerekir. Değerli dostlar, Türkiye’nin en modern en büyük sanayi tesislerini bölgemiz 2. OSB’ye birlikte taşıdık, birlikte ikna ettik, bu birlikteliğin faydasını Hendek bugün daha net görüyor. “ dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİM İÇERİSİNDE 18. MADDE UYGULAMALARI İLE HER MAHALLEMİZDE TOPLANMA ALANLARI İHSAS ETTİK

İnci,  deprem bölgesinde  afetler karşısında toplanma yerleri ve kazık çakacak yerlerin olmadığını gördüğünü, kendi belediye başkanlığı döneminde ilçede her mahallede böylesi afet durumlarında vatandaşların toplanıp bir birlerine destek olacakları toplanma alanlarının ilçede uyguladığımız 18. Madde uygulamaları ile oluşturduklarını ifade etti. İnci; “  Şunu samimiyetle ifade edeyim ki  Hendeğin bugünkü hale gelmesinde hendek halkı, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcilerine çok teşekkür ediyorum.İnşallah Hendeğimiz ilerleyen günlerde daha daha iyi olacak inşallah. “ diyerek sözlerini sonlandırdı.

DEPREMZEDELERE İNCİ BAŞKANDAN 500 BİN TL MADDİ YARDIM

İnci basın temsilcilerinden gelen ; “ sayın başkan depremzedelere çokça yardımlar edildi, siz Ali İnci olarak depremzedelere ne yardımda bulundunuz?” Sorusuna İnci başkan  “ ben Ali İnci olarak gücüm nispetinde 500 bin TL maddi katkıda bulundum” dedi. Bizlerde bildiğimiz ama başkanın açıklamadığı bir yardımı da buradan ifade edelim ki İnci başkan kendisine ait iki konutu depremzede ailelere tesis etmesinin yanı sıra o ailelererin iaşe bedellerini de karşılıyor.

Konuşmaların ardından divan başkanı Ali Yılmaz , kongreye katılan misafir başkanlara ve üyelere  bir kez daha teşekkür etmesinin ardından kongreyi sonlandırdı.

NOT: Mehmet Demirel'in kongre konuşmasını Facebook üzerinden ahmet çileci ya da hendek şafak adresinden izleyebilirsiniz. 


ALLAH RAHMET EYLESİN

ALLAH RAHMET EYLESİN

TOPLUMUN SAĞLIĞI İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EĞİTİMLERİ

HENDEK JANDARMA KOMUTANI ÜSTEĞMEN BEYCUR GÖREVE BAŞLADI

HENDEK KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ESNAFI İSYANDA!

HENDEK BELEDİYE BAŞKANI İRFAN PÜSKÜLLÜ'DEN BASIN BAYRAMI MESAJI

KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

ALLAH RAHMET EYLESİN

ALLAH RAHMET EYLESİN

KADİFEKALE DERESİ HAKKINDA KAMUOYU DUYURUSU

HENDEK BELEDİYESİ KARATE TAKIMI BURSA’YI FETETTİ!

GAZETENİZ HENDEK ŞAFAK SALI GÜNÜ OKUYUCUSU İLE BULUŞUYOR

HENDEK’DE SALGIN HASTALIK VAR KİMSEDE TIK YOK!

BÜTÇE 300 MİLYON BORÇ 277 MİLYON TL. BÜTÇENİN % 92’Sİ BORÇ…

HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER EKİBİ SAHADA

SAAT KULE DİNLENME PARKI HİZMETE GİRDİ

CUMA NAMAZI SONRASI BELEDİYEDEN AŞURE İKRAMI

SAĞLIK OKUR YAZARLIĞI ERKEN YAŞLARDA BAŞLAMALI

ATATÜRK STADI TARTAN PİST YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

PÜSKÜLLÜ’DEN BAYANLARA POZİTİF AYRIMCILIK

ALLAH RAHMET EYLESİN

KUMRU KIÇINA TORBA BAĞLAMAYA GEREK YOKMUŞ!

MAHALLESİNİ ÇOK SEVEN MUHTARLAR MERCEK ALTINA ALINMALI…

D-100 KARAYOLU HENDEK ALİ GAFFAR OKKAN BULVARI IŞIKLARINDA KAZA 1 YARALI

BAYRAKTEPE MAHALLESİNDE YANGIN!

ALLAH RAHMET EYLESİN

GAZETENİZ HENDEK ŞAFAK SALI GÜNÜ ÇIKIYOR

Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Halit Bektaş KRAL ÇIPLAK dedi!

HENDEK BELEDİYESİNDEN 5 BİN KİŞİLİK AŞURE İKRAMI

15 TEMMUZ'DA HENDEK TEK YÜREK OLDU

Yükleniyor

TOPLUMUN SAĞLIĞI İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EĞİTİMLERİ

HENDEK KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ESNAFI İSYANDA!

HENDEK BELEDİYE BAŞKANI İRFAN PÜSKÜLLÜ'DEN BASIN BAYRAMI MESAJI

KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

KADİFEKALE DERESİ HAKKINDA KAMUOYU DUYURUSU

GAZETENİZ HENDEK ŞAFAK SALI GÜNÜ OKUYUCUSU İLE BULUŞUYOR

BÜTÇE 300 MİLYON BORÇ 277 MİLYON TL. BÜTÇENİN % 92’Sİ BORÇ…

HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER EKİBİ SAHADA

SAAT KULE DİNLENME PARKI HİZMETE GİRDİ

CUMA NAMAZI SONRASI BELEDİYEDEN AŞURE İKRAMI

ALİ İNCİ, TBMM’DE SREBRENİTSA SOYKIRIMINI ANDI"

ECEVİT KELEŞ: AKP'Lİ BAYRAKTAR'IN SÖYLEMİNE GÖRE FINDIK FİYATLARI YİNE DÜŞÜK KALACAK!

MİLLETVEKİLİ MURAT KAYA MUHTARLARIN VE FINDIK ÜRETİCİSİNİN DERTLERİNİ DİNLEDİ

Milletvekili İnci; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kızılcahamam'da bir araya geldi

ECEVİT KELEŞ: SAYIN BAYRAKTAR, SİZ ÖNCE MİLLETVEKİLLİĞİ GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRİN!

TEVER’DEN 21 HAZİRAN MESAJI

BAŞKAN CUROĞLU'NDAN ADAPAZARI'NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI!

MHP’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Ecevit Keleş'ten Kurban Bayramı Mesajı

CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş’in Babalar Günü Mesajı

HENDEK BELEDİYESİ KARATE TAKIMI BURSA’YI FETETTİ!

HENDEKSPOR HOCA SORUNUNU ÇÖZDÜ

KENDİ YAĞI İLE KAVRULAN RASİMPAŞA SPORUN ŞAMPİYONLUK GECESİ MUHTEŞEM OLDU

ÇAKMAK: 'KİMSE HENDEKSPORUN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR'

YİĞİT HAMZA SARI AVRUPA İKİNCİSİ

HENDEK GENÇLİK SPOR İLÇE MÜDÜRÜNE YÜKLENMEK NE DERECE HAKKANİYETLİ ?

HENDEK’TE TERFİ SEVİNCİ

TURNUVANIN ŞAMPİYON ADAYI KAYALAR KUYUMCULUK

TEK RAKİBİ KENDİLERİ!

HENDEKSPOR YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

İŞ, SİYASET,BÜROKRASİ VE SPOR DÜNYASI BU DÜĞÜNDE BULUŞTU

BAYRAK AİLESİNİN EN MUTLU GECESİ

HALİT İNCİ KAYINPEDER OLUYOR

ELİF İLE ÇAĞLAYAN MURATLARINA ERDİLER

KARADENİZLİLER DERNEĞİNDEN ANNELER GÜNÜ MATİNESİ

DEMİR AİLESİ İLE SONBAHAR AİLESİ DÜNÜR OLDULAR

MUTLULUKLAR SİZLERİN OLSUN…

MUTLULUKLAR DİLİYORUZ…

ÇELEN VE EKİN AİLESİNİ EN MUTLU GÜNLERİNDE SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Sapanca 5. El Sanatları Festivalinde Coşkulu Açılış

HENDEK BELEDİYESİ KİTAP BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLİYOR

TÜRKİYE YÜZYILI PROJESİ KAPSAMINDA OKUL ÖNCESİ ETKİNLİĞİ START ALDI

HENDEK DEVLET BAHÇELİ FEN LİSESİ GERÇEĞİ!

EĞİTİMCİYE GÖSTERİLEN TAVIR, EĞİTİM SENDİKASI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI İLE TELİN EDİLDİ

VELİLER DERT KÜPÜ! "VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTSUNLAR!"

ALGIYLA BİR YERE VARAMAZSIN SİYASET MÜHENDİSİ…

HENDEK’TE OKUL ÇOCUKLARINA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

SAYIN HENDEK HALKIMIZIN DİKKATİNE!

EĞİTİMDE ÇAĞ ATLADIK!!!

İLÇEMİZDE TAŞIMALI EĞİTİM 1 GÜN TATİL EDİLDİ, YARIN BU OKULLAR KAPALI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16