https://youtube.com/shorts/gEnQ0YFwTIM?feature=share
  • BIST 100

    11197,35%0,13
  • DOLAR

    41,29% 0,15
  • EURO

    48,92% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4863,47% -0,59
  • Ç. ALTIN

    7962,12% -0,77

Fatih Erbakan: İktidar Kasım’da erken seçime gidebilir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, mevcut ekonomik şartların artık sürdürülemez bir noktaya geldiğini belirterek, “İşte bu yüzden diyorum ki, iktidarın mevcut şartlarda bu kışı geçirmesi zor görünüyor. Dükkanı dön

SİYASET 13.09.2022 11:16:40 801 0
Fatih Erbakan: İktidar Kasım’da erken seçime gidebilir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Trabzon'da partisinin 2'nci olağan il kongresine katıldı.

 

Anket firmalarına uyarı: Mahçup olursunuz!

 

Kongrede yaptığı açıklamada anket firmalarına seslenen Erbakan, “Daha önce de uyardık; ‘Gelin yapmayın etmeyin. Şurada seçime bir şey kalmadı. Böyle yapmaya devam ederseniz seçim akşamı Yeniden Refah Partisi’nin oy patlaması karşısında mahcup olursunuz, kaçacak yer ararsınız’ dedik. İnsaflı olun. Bir kez daha uyarıyoruz. En son yine suçüstü oldular? Artvin İl Başkanımızı arıyorlar… Ankette partileri sayıyor seçeneklerde Yeniden Refah Partisi yok. İl Başkanımız Yeniden Refah Partili olduğunu söyleyince ‘Kararsızlara yazacağız’ diyorlar sizi… Erbakan hocamızın güzel bir sözü vardı: Anketler bizi kaç gösteriyorsa o rakamın başına bir 1 ekleyeceksiniz. Bizim gerçek oyumuzu öyle bulursunuz. Şimdi biz Milli Görüş’ün ikinci 40 yılında başına 2 rakamını koyacağız ve gerçek oy oranımızı bulacağız inşallah.” Diye konuştu.

 

Kasım’da erken seçim olabilir

 

İktidarın uyguladıkları borç faiz zam ekonomisi nedeniyle ülkeyi iflasa sürüklediğini belirten Erbakan, bu şartların sürdürülemez olduğunu, Kasım’da seçim olabileceğini ileri sürdü:

“Kaynak lazım olduğu zaman borç al. O borcun faizini zamla vergiyle millete ödet. Devletin ve milletin varlıklarını sata sata borcu öde. Böyle yapa yapa şimdi deniz bitti. Merkez Bankası’nın rezervi eksi 62 milyar dolara kadar düştü. Dış borç ödeyecek döviz yok. Bir senede geri ödenmesi gereken dış borç 180 milyar doları buluyor. Dış ticaret açığı 100 milyar dolar… Yani 1 senede 280 milyar dolar bulmaları lazım. Neredeyse her gün 1 milyar dolar eder bu. Ancak bulunamıyor. Çünkü ülke olarak kredibilitemiz kalmamış. Swap anlaşmaları peşinde koşuyorlar. Katar’ın, Suudi Arabistan’ın peşinde koşuyorlar. Yani borcu borçla kapatma peşindeler. Sayın Cumhurbaşkanı 2 gün önce bunu itiraf etti: ‘Saolsun dostlarımızdan aldığımız borçlarla Merkez Bankasını rahata çıkaracağız’ diyor. İktidarın mevcut şartlarda bu kışı geçirmesi zor görünüyor. Çünkü dükkanı döndüremiyorlar. Bu yüzden diyorum ki Kasım’da erken seçim yapabilirler.”

OVP’nin manası: ‘3 sene daha iktidarda kalırsam ülkeyi batırmaya devam edeceğim’

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Programı da eleştiren Erbakan, “Geçtiğimiz günlerde açıkladıkları manası Orta Vadeli Program daha fazla borç daha fazla bütçe açığı, daha fazla vergi daha fazla faiz ödemesi, daha yüksek döviz kuru ve yüksek döviz kurundan dolayı da daha yüksek enflasyon demek. Sayın Cumhurbaşkanı her açıklamasında milletten sabır istiyor ama kendi açıkladıkları OVP’ye göre sabrederek hiçbir şeyin düzelmeyeceğini gösteriyor. İşte rakamlar ortada: 2021’de 201,5 milyar TL olan merkezi yönetim bütçe açığının 2022’de 461,2 milyar TL’ye yükselmiş yani 1 senede 2,5 misli artmış, 2023’te de 659,4 milyar liraya çıkacak. Kimseyi kandırmıyorlar. Çok samimi ve açık bir şekilde oynuyorlar. Diyor ki ‘beni 3 sene daha İktidarda tutarsan bu ülkeyi batırmaya devam edeceğim.’ Benden sonra 40 sene bu enkazı düzeltmeye uğraşacaksınız diyor. Orta Vadeli Programın manası bu.” İfadelerini kullandı.

 

Enflasyonda açık ara dünya şampiyonuyuz

 

‘İktidarın tarih yazdığı bir diğer alan da enflasyon rakamları’ diyen Erbakan eleştirilerine şöyle devam etti: “Son 24 yılın rekorunu kıran enflasyon vatandaşı her geçen gün daha da yoksullaştırırken iktidar ise sürekli global enflasyonu öne sürerek vatandaştan sabır istiyor. Enflasyon canavarını tek haneye düşürme hedefi ile yola çıkan AK Parti hükümeti, aradan geçen 20 yılda Türkiye’yi uluslararası arenada da dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip ülke haline getirdi. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) Temmuz 2022 enflasyon oranlarına göre Türkiye, yeni ekonomi modelinin uygulanmaya başlandığı Eylül 2021’den itibaren depara kalkarak yıllardır krizle boğuşan Arjantin’i geçti ve dünyada en yüksek enflasyonu yaşayan ülke oldu. Arjantin’de şu anda enflasyon yüzde 71 seviyesinde Türkiye’de ise yüzde 81. Gerçek enflasyon ise ENAG’a göre yüzde 181… Ki bunun daha doğru olduğunu çarşıda pazarda görüyoruz. Yıllık yüzde 181 enflasyonla ne Arjantin ne Venezuella bizimle yarışamaz. Kayıtsız şartsız dünyada enflasyonda şampiyonuyuz. İşte geldiğimiz nokta budur.”

 

Sayın Erdoğan işsizler ordusu ‘utanmadan sıkılmadan’ büyüyor!

 

“Sayın Erdoğan, “Yahu Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş, iş çok” dese de rakamlar bizi haklı çıkartıyor; kendi açıkladıkları rakamlarda 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 20.3'e yükseldi. Resmi işsizlik oranı yüzde 10.3, geniş tanımlı işsiz sayısı 8.2 milyon kişiye çıktı. Bugün Türkiye’de gerçek işsizlik 10 milyonun üzerinde… Bizi doğrulayan rakamlar ise son bir haftada çeşitli kamu kurumları tarafından açılan toplam 455 kişilik işçi kadrosu için tam 113 bin 812 kişi başvuru yaptı. Hani iş çoktu Sayın Erdoğan bu başvurular ne o zaman?”

 

İktidardan da muhalefetten de bu millete hayır gelmez

 

Hiçbir ittifakın içinde olmadıklarını bir kez daha vurgulayan Erbakan, 6'lı Masa'ya ilişkin de şu eleştirilerde bulundu:

'Biz niye 2 ittifakta değiliz? İktidardan da, muhalefet kanadından da bir hayır gelmez. Buna inanıyoruz da onun için. Ne masa başındakiler ile ne kasa başındakilerle kurtuluşa eremeyiz. Kurtuluşa ermek istiyorsak mutlaka ama mutlaka Milli Görüş’e sarılmamız lazım, Yeniden Refah'ı, iktidara getirmemiz lazım. Bu 6 tane benzemez bugüne kadar 30 kere baş başa, 6 kere de masa başında tam 36 kez bir araya geldi. Ya 36 kez toplanıp, yemek yiyip, içip dağılıyorsunuz ne konuşuyorsunuz Allah aşkına? Gerçekten de merak ediyorum. Şu ekonomik krizle ilgili bir çözüm önerisi, somut olarak ortaya koyuyor musun? Yeniden Refah Partimizin yaptığı gibi bir kaynak paketinizi ortaya koyabiliyor musun? Aylardan beri 36 kez bir araya geliyorsunuz bir cumhurbaşkanı adayı ortaya koyabiliyor musun? Hayır, hiçbir tanesi yok. Toplanıyorlar fotoğraf çektiriyorlar, yiyorlar, içiyorlar ve dağılıyorlar; manzara bu'

 

Erbakan’dan iktidara: Faiz lobileri size niye operasyon çeksin? Çekse çekse sizin iktidarda kalmanız için operasyon çeker!

 

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan’dan iktidara çok sert faiz eleştirisi: “OVP’ye göre, Ak Parti 3 sene daha iktidarda kalırsa 2 trilyon TL daha faiz ödeyecek. Bugüne kadar 20 senede 520 milyar dolar borç faizi ödediler. Hani bunlar faize karşıydı? Hani faiz konusunda “nas” vardı? Faiz lobileri size niye operasyon çeksin? Çekse çekse sizin iktidarda kalmanız için operasyon çeker!”

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Rize'de partisinin 2’nci olağan il kongresine katıldı.

 

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleşen kongrede konuşan Erbakan, yıllarca milli görüşün önünü kesmek için iki kutup çıkarıldığını belirterek, 'Dediler ki sağcılar buraya, solcular buraya. CHP’ye solcular, Adalet Partisi’ne sağcılar, Anavatan Partisine sağcılar, SHP’ye solcular. İki tane kutup var. Muhalifsen masa başındakilere gideceksin, Cumhur İttifakı isen kasa başındakilere gideceksin. Onun dışında hiçbir alternatif yok. Şimdi de Erbakan hocamızın yıllarca gulu gulu dansı dediği gibi masa başındakiler, kasa başındakiler oyunu oynuyor. Hacivat'la Karagöz oyunu gibi. Başka hiçbir şey yok. Burada gümbür gümbür gelen iktidar adayı Yeniden Refah Partisi var. Anadolu'yu gezdiğimiz zaman yeniden refahın ayak sesleri duyuluyor' diye konuştu.

 

 

 

ALLAH RAHMET EYLESİN

ALİ GAFFAR ORTAOKULUNDA SPOR VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR START ALDI

ALLAH RAHMET EYLESİN

MUTLULUK YOLDAŞINIZ OLSUN

ALLAH RAHMET EYLESİN

ALLAH RAHMET EYLESİN

ACİL, ACİL,ACİL!

KİMSE BİZİM ZEKAMIZI HAFİFE ALMASIN

ALLAH RAHMET EYLESİN

İSTİKLAL GAZİSİ ALİ FEHMİ ANDIRIRBU, BABA OCAĞINDA KUR'ANI KERİM TİLAVETİ İLE ANILDI

HENDEK TARİHİ ŞÖLENE HAZIRLANIYOR!

ALLAH RAHMET EYLESİN

“ULUSAL EGEMENLİĞİ PAZARLIK MASASINA SÜRDÜNÜZ”

JANDARMA GÖREV BAŞINDA

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

HOŞ GELDİN ABDÜLKADİR AKYILDIZ!

SİYASET MÜHENDİSİ! MECLİS DİNGONUN AHIRI MI???

BAHADIR BAŞKAN, BASINI KAHVALTIDA BULUŞTURDU

ALLAH RAHMET EYLESİN

MUHTARLAR DERNEK BAŞKANINA SÖZDE GAZETECİDEN AĞIR İTHAM!!!

“ATATÜRK’ÜN EMANETLERİ EMİN ELLERDEDİR”

Türkiye Yüzyılı Buluşmaları Hendek’te

ALLAH RAHMET EYLESİN

ALLAH RAHMET EYLESİN

Zabıta ekiplerinin denetimleri devam ediyor.

ALLAH RAHMET EYLESİN

KENDİSİNİ MUHTARLARIN HÜKÜMRANI SANAN KİŞİYİ TANIMIYORUM

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

YILIN EN HARARETLİ MECLİS TOPLANTISI

Yükleniyor

ALİ GAFFAR ORTAOKULUNDA SPOR VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR START ALDI

ACİL, ACİL,ACİL!

İSTİKLAL GAZİSİ ALİ FEHMİ ANDIRIRBU, BABA OCAĞINDA KUR'ANI KERİM TİLAVETİ İLE ANILDI

JANDARMA GÖREV BAŞINDA

SİYASET MÜHENDİSİ! MECLİS DİNGONUN AHIRI MI???

MUHTARLAR DERNEK BAŞKANINA SÖZDE GAZETECİDEN AĞIR İTHAM!!!

Zabıta ekiplerinin denetimleri devam ediyor.

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

YILIN EN HARARETLİ MECLİS TOPLANTISI

KİMSE BİZİM ZEKAMIZI HAFİFE ALMASIN

HENDEK TARİHİ ŞÖLENE HAZIRLANIYOR!

“ULUSAL EGEMENLİĞİ PAZARLIK MASASINA SÜRDÜNÜZ”

BAHADIR BAŞKAN, BASINI KAHVALTIDA BULUŞTURDU

“ATATÜRK’ÜN EMANETLERİ EMİN ELLERDEDİR”

Türkiye Yüzyılı Buluşmaları Hendek’te

KENDİSİNİ MUHTARLARIN HÜKÜMRANI SANAN KİŞİYİ TANIMIYORUM

Beyköy muhtarı Yusuf Silahçı'dan Bektaş'a tam destek

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ADEM ÖZ, DERNEK BAŞKANI BEKTAŞ'IN HEDEFİNDE...

“KARDEŞLİK DEĞİL KALLEŞLİK!”

HOŞ GELDİN ABDÜLKADİR AKYILDIZ!

Varlıca Madalya’yı kaptı

HENDEK KARATE EKİBİ AVUSTURYA FETHİNDE

Zafer Kupasında Hendek En Önde

İNANAN KAZANIR!

VARLICA ve KAYACIK İSVİÇRE YOLCUSU

HENDEKSPOR YEŞİL SAHAYA İNDİ

Hendek Karate Madalyalar ile döndü

HENDEKSPORUMUZ SAHAYA İNİYOR!

HENDEKLİ SPORCULAR BİR BİR YUVAYA DÖNÜYORLAR

MUTLULUK YOLDAŞINIZ OLSUN

BİLAL AZRA'SINA KAVUŞTU

MUTLULUĞA YELKEN AÇTILAR

CENGİZ KURTOĞLU HAYRANI RESSAMIN KARAKALEM ÇALIŞMASI

MUHTEŞEM KONSER

GEVHER AİLESİNİ BU MUTLU GÜNÜNDE HENDEKLİLER YALNIZ BIRAKMADI

ÜMMÜGÜLSÜM KARACA - ERAY KANDAZ DÜNYA EVİNE GİRDİ

ALLAH MESUT BAHTİYAR ETSİN

KARADENİZLİLER DERNEĞİNDEN BALIK MANGAL PARTİSİ

TUTKUN AİLESİNİ, EN MUTLU GÜNÜNDE SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

YAĞIZ TANKUT, ASYA ULUSLARARASI MATEMATİK OLİMPİYATI'nda GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

İŞTE DİSİPLİNLİN İŞTE ÇALIŞMA AŞKI İŞTE BAŞARI

KİTAPSEVERLERE MÜJDE: HENDEK KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

OKULLARA KAR TATİLİ

HENDEK’TE OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARINA MASAL ŞÖLENİ

HENDEK ŞAFAK'IN HABERİ SORUNU ÇÖZDÜ, ANNENİN MÜGE ANLI'YA ÇIKMASINA GEREK KALMADI

YARIN BAZI OKULLARIMIZ TATİL

Veli Akademisinde İlk ders; Huzurlu Toplum ve Aile

HENDEK’TE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE BİLİM, SANAT, SPOR, DİNİ VE KÜLTÜREL ALANLARDA EĞİTİM VERİLECEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0