Tarih: 18.09.2022 15:05

Erbakan: İktidarın bu yılki faiz ödemesiyle 540 bin daire alınabilirdi

Facebook Twitter Linked-in

‘İktidarın bu yılki faiz ödemesiyle 540 bin konut alınabilirdi’

   Ekonomik sıkıntıların sebebini paylaşımda adalet ilkesinin uygulanmaması olduğunu aktaran Erbakan, “Ülkenin kaynakları faize, imtiyazlı holdinglere, israfa ve Kur Korumalı Mevduata gidiyor. Hükümet bu sene faize 329 milyar lira, 5 tane holdinge 70 milyar lira garanti ödemesi, Kur Korumalı Mevduata yaklaşık 100 milyar lira ödeme yapılacak, 50 milyar lira da israfa yapsalar ki çok rahat yaparlar. Toplam 550 milyar lira sadece bu 4 kaleme gidiyor.

İŞÇİYE ÇİFTÇİYE YİNE PARA YOK

Yani vatandaşa, çiftçiye, memura, işçiye para yok. Bakınız 500 bin daireli Sosyal Konut Projesi açıklandı. İktidarın bu sene yapacağı 330 milyar borç faizi ödemesiyle 2+1 dairelerden 540 bin konut satın alınabiliyor. Yani iktidar 540 bin konut parasını sadece 1 senede faize veriyor. Faiz ödemesi olmasa bu daireler vatandaşa bedava verilebilirdi.

İMTİYAZLI HOLDİNGLER ALTIN DÖNEMLERİNİ YAŞIYOR

 Yine aynı hesapla 160 bin konut, Kur Korumalı mevduata veriliyor. 140 bin konut parasını 5 tane imtiyazlı holdingin garanti ödemesine veriliyor. İşte paylaşımda adalet olmazsa, önce millet yerine önce imtiyazlılar önce itibar ve gösteriş derseniz gelinecek nokta budur.” İfadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —