• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,17
  • GRAM ALTIN

    5768,19% 0,39
  • Ç. ALTIN

    9281,35% 0,00

Dikbayır: ‘’Sakarya Büyükşehir Belediyesinin ve SASKİ’nin vatandaşı kandırmasına razı değiliz’’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sakaryada suya yapılan yüzde 50 zamma tepki göstermiş, 'Sakaryalı hemşehrilerim adına, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce'ye açık çağrımd

SİYASET 5.11.2022 09:10:43 946 0
Dikbayır: ‘’Sakarya Büyükşehir Belediyesinin ve SASKİ’nin vatandaşı kandırmasına razı değiliz’’

Dikbayır'ın paylaşımı ve sosyal medyada ortaya atılan iddiaların ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ)'den yazılı bir açıklama yapılarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’a yazılı bir açıklama yapılmıştı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise bugün yapmış olduğu açıklamada ‘’Sakarya Büyükşehir Belediyesinin ve SASKİ’nin vatandaşı kandırmalarına razı gelmediklerini belirterek, Sakaryalı hemşerilerinin menfaatlerini sonuna kadar koruyacağını belirtti.


 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır yaptığı açıklamada: ‘’Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarımdan çektiğim bir video ile Sakarya Büyükşehir Belediye yönetimine seslenmiş, su faturalarında ki büyük artışı geri çekmelerini söylemiştim. Sakarya Büyükşehir Belediyesi hemşerilerimin hakkını savunmamdan rahatsız olmuş ve sorularıma doğru düzgün yanıt vermek yerine top çevirmeye çalışmıştır. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: hemşerilerimin hakkını savunmak ne zamandan beri kamuoyunu meşgul etmek olmuştur. Eğer bunu meşguliyet olarak görüyorsanız sizi daha çok meşgul edeceğim bilginiz olsun. Her koşulda Sakaryalı hemşerilerimin hakkını savunmaya devam edeceğim. Bu nedenle hukuki haklarım saklı kalmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nin çarpıtmalarını yazacağım’’ diye belirtti.


 

Dikbayır: ‘’Su tarifelerindeki değişiklik etkisinin SASKİ Genel Kurulunda olduğunu bildiğim için indirimi de Büyükşehir Belediyesi'nden istedim. Peki siz arkadaşlarınızın Ankaralılara reva gördüğünü görmüyor musunuz? Ankara Büyükşehir Belediyesinde görev yapan Partili arkadaşlarınız su tarifesine %50 indirim yaptırdı ve bunu da Ankaralılar için yaptıklarını açıkladılar. Kendi partiliniz arkadaşlar, Ankaralılar için çalıştığını söyleyip bunu yapıyorken, siz neden zam yapıyorsunuz? Üstelik açıklamanızda ‘’su fiyatlarındaki güncelleme hukuk kurallarına uygun bir şekilde yapılmıştır. Mecburi olarak yapılan bu güncelleme kamu kuruluşunun zararını önlemek ve yatırımların aksamamasınıı sağlamak için’’ demişsiniz İşiniz gücünüz algı olduğu için biz açıklayalım. Buna güncelleme değil ZAM denir. Neden mecburen yaptınız bu zammı? Daha önceki açıklamalarınız da Sayıştay raporu nedeniyle zam yapıldığını belirtmişsiniz. Peki, Sayıştay burada belirlediğiniz tarife nedeniyle belediyeyi zarara uğrattığınızı da yazıyor mu (İlgili rapora Sayıştay'ın web sayfasından ulaşılabilir.)’’ dedi.


 

Dikbayır: ‘’Sayıştay raporunda bulgu 9 şöyle diyor:

‘’İdarenin 2018 ve 2019 yılı su satışı tarifeleri incelendiğinde su üretim maliyetinin altında belirlendiği görülmüştür. Diğer taraftan SASKİ Genel Kurulunca 11.11.2019 tarih ve 2019/07 sayılı kararı ile belirlenen ve 01.01.2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan satış tarifesinin, hesaplanan birim maliyetlerinin altında belirlenmeye devam edildiği tespit edilmiştir. ‘’ Yani Sayıştay diyor ki, ŞEÇİM YATIRIMI YAPMAK İÇİN maliyetin altında tarife belirleyerek suyu satmışsınız. Bunun üzerine çıkan kamu zararını Sakaryalı hemşerilerimin sırtına yüklemek için yakın zamanda fahiş bir zam yaptınız. Halbuki zamanında seçim yatırımı yapmak yerine kanuna uygun tarife belirleseydiniz belediye zarara uğramayacaktı. Bugün ise büyük bir zam yaparak hemşerilerimizi zora sokmayacaktınız. İşte bu kamu zararına neden olan kararı oy veren belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri bilsin ki bu zararın bedelini halkımız değil onlar ödeyecekler.

Hadi ben size yardımcı olayım. Sayıştay bulgu 10’da ne diyor: ’’içme suyu temin ve dağıtım sistemlerindeki su kayıp, kaçak oranı yüksek. SASKİ'nin görevi bu kayıp kaçağı önlemek değil mi? Kayıp kaçak önlenirse su fiyatını arttırmaya gerek bile kalmaz. Ama SASKİ’ye işini de öğretmek zorunda kalıyoruz. Sakaryalı hemşerilerim için onu da yaparız’’ diye ifade etti.


 

Dikbayır açıklamasında: ‘’Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada bakım onarım giderlerine ilişkin 2464 sayılı Belediye Gelirleri kanunun 87. ve 88. maddelerine atıf yapmış. Yine yardımcı olalım. Maddelerde ne yazıyor:


 

Kanalizasyon harcamalarına katılma payı:


 

Madde 87 - Belediyelerce ve belediyelere bağlı müesseselerce aşağıdaki şekilde kanalizasyon tesisi yapılması halinde, bunlardan faydalanan gayrimenkullerin sahiplerinden, kanalizasyon harcamalarına katılma payı alınır.


 

  1. Yeni kanalizasyon tesisi yapılması,
  2. Mevcut tesislerin sıhhi ve fenni şartlara göre ıslah edilmesi,

İki veya daha fazla yol kenarında bulunan gayrimenkuller hangi yoldaki kanalizasyona bağlanmış ise payın hesabında o yola ait kanalizasyon giderleri nazara alınır.


 

Su tesisleri harcamalarına katılma payı:


 

Madde 88 - Belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce beldede aşağıdaki şekillerde su tesisleri yapılması halinde, dağıtımın yapıldığı saha dahilindeki gayrimenkullerin sahiplerinden, Su Tesisleri Harcamalarına Katılma Payı alınır:


 

  1. Yeni içmesuyu şebeke tesislerinin yapılması,
  2. Mevcut şebeke tesislerinin tevsii ve ıslahı.


 

Birden fazla yol kenarında bulunan gayrimenkullere ait tayın hesabında bunların yalnız suya bağlandıkları yol üzerindeki uzunlukları esas alınır’’diye belirtti.


 

Dikbayır açıklamasına şöyle devam etti: ‘’Çektiğim videoda bakım onarım giderinden % 18 vergi alındığını söylüyorum. Lafı neden bu kadar dolandırdınız anlaşılamıyor. Almamanız gereken bir bedeli hem de % 18 KDV ile alıyorsunuz. Konu bu kadar basit. Kalkıp bakım onarım giderinden toplanan KDV’yi açıklıyorsunuz. Aynen şöyle diyor belediye yönetimi: ‘’ Bakım bedeli KDV tahakkuku 01 Ocak 2022 ile 01 Kasım 2022 tarihleri arasında aylık 461.464.34 TL olarak gerçekleştirilmiştir’’ Yine baltayı taşa vurdunuz.

TOPLANAN BAKIM ONARIM GİDERİ TUTARINI AÇIKLAYIN!


 

‘’Illa başka örnek vermem gerekiyorsa kendi Partili arkadaşlarınızın yaptıklarını söyleyeyim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki AK Partili olan belediye meclis üyeleri bakım onarım giderini iptal ettirdi. Siz toplamaya neden devam ediyorsunuz?


 

‘’Belediye yönetimi açıklamasında ilginç bir ifade kullanmış ve tarifeler ve abone hizmetleri yönetmeliğinin Sayıştay Başkanlığından görüş alınarak yürürlüğe girdiğini söylemiş. Peki, bu neden yönetmelikte yazmıyor. İstanbul İSKİ, Ankara ASKİ Bursa Buski, Erzurum ESKİ ve diğer yönetmeliklerde bu yazıyor. Yönetmeliklerin yürürlük maddesine bakacak olursanız şu ifadeyi görürsünüz:: ‘’Sayıştay'ın görüşü alınan bu yönetmelik, ilanı tarihinde yürürlüğe girer’’ Ama SASKİ tarifeler ve abone hizmetleri yönetmeliğinin yürürlük maddesinde ne yazıyor: ‘’Bu yönetmelik Genel Kurul kararı ile yayımı tarihinde yürürlüğe girer. ’’İki olasılık var; İlki Sayıştay görüşü alınmadı. Eğer öyleyse yönetmelik yok hükmündedir. İkincisi bu durum yönetmeliğe yazılmadı. Zaten söylenecek söz kalmıyor bu durumda. Sadece PES’’ diye belirtti.

 

Yorum Ekle

ALLAH RAHMET EYLESİN

FAKİRİN TEK GIDA KAYNAĞI EKMEĞE ZAM!

CHP'DEN EVLERE ŞENLİK AÇIKLAMA!

ŞEYHLER MAHALLE ZİYARETİ

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYAN SARMA ÜRETİM TESİSİ

ÇİFTLİK ZİYARETİ

GECE YARISI FECİ KAZA 1 ÖLÜ

ALLAH RAHMET EYLESİN

SARIOĞLU İNŞAAT, SIFIR İNŞAAT ve TADİLAT PROJELERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

ŞAKİR ALİMOĞLU ANMA GECESİ YOĞUN İLGİYLE GERÇEKLEŞTİ

SELİM MERAKLI, HENDEK ŞOFÖRLER ve OTOMOBİLCİLER ODASI BAŞKANLIĞIN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

ZANNETİNİZ Mİ SİZ OMUZ VERMEZSENİZ BU CENAZE KALKMAZ!

ALLAH RAHMET EYLESİN

GAZETENİZ HENDEK ŞAFAK CUMA GÜNÜ OKUYUCUSU İLE BULUŞUYOR

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN GÜNÜNÜ TEBRİK EDİYORUM

ECEVİT KELEŞ’TEN TEŞEKKÜR MESAJI

MİLLETVEKİLİ ALİ İNCİ'NİN AVUKATINDAN KAMUOYU AÇIKLAMASI

MUTLU BİR YAŞAM DİLİYORUM

ENGELLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

ENGELLİLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

SAĞLIKLI, MUTLU VE HUZURLU BİR HAYAT DİLİYORUM

DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA TEMENNİ EDİYORUM

ENGELLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

ENGELLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

HENDEK MECLİSİ 7 GÜNDEM MADDESİYLE 3 ARALIK’TA TOPLANIYOR

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

ALLAH RAHMET EYLESİN

“FARKLI OLMAK NORMALDİR” ADLI SÖYLEŞİYE YOĞUN İLGİ

HENDEK İÇİN ÇALIŞIYOR HENDEK İÇİN ÜRETİYORUZ

ALLAH RAHMET EYLESİN

Yükleniyor

CHP'DEN EVLERE ŞENLİK AÇIKLAMA!

ŞEYHLER MAHALLE ZİYARETİ

ÇİFTLİK ZİYARETİ

SARIOĞLU İNŞAAT, SIFIR İNŞAAT ve TADİLAT PROJELERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

ŞAKİR ALİMOĞLU ANMA GECESİ YOĞUN İLGİYLE GERÇEKLEŞTİ

SELİM MERAKLI, HENDEK ŞOFÖRLER ve OTOMOBİLCİLER ODASI BAŞKANLIĞIN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

ZANNETİNİZ Mİ SİZ OMUZ VERMEZSENİZ BU CENAZE KALKMAZ!

GAZETENİZ HENDEK ŞAFAK CUMA GÜNÜ OKUYUCUSU İLE BULUŞUYOR

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN GÜNÜNÜ TEBRİK EDİYORUM

MİLLETVEKİLİ ALİ İNCİ'NİN AVUKATINDAN KAMUOYU AÇIKLAMASI

ECEVİT KELEŞ’TEN TEŞEKKÜR MESAJI

HENDEK SAHİPSİZ DEĞİLDİR...BÜYÜKŞEHİR İLE RAKİP DEĞİL HENDEK'İN MENFAATİ İÇİN EKİP OLMA DERDİNDEYİZ

ÖZDAĞ: “ÖCALAN SERBEST BIRAKILACAK, ANKARA’YA GELECEK, PARTİ KURACAK”

HENDEK TEŞKİLATI DARALTILMIŞ İLÇE DANIŞMA MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

“TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN KUZEY KORE OLMAYACAK”

Hendek’e Fuar ve Kongre Alanı Kazandıralım!

DAVUTOĞLU SEN BİR YALANCISIN! YÜREĞİN VARSA KARŞIMA ÇIK!

Tever “Her Kapı Bir Gönül” Programına Geyve’de Devam Etti

YRP HENDEK TEŞKİLATI ANKARA'YA ÇIKARMA HAZIRLIĞINDA!

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ (BBP) HEYETİNDEN HENDEK BELEDİYESİNE ZİYARET

GAFFAR OKKAN'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR

Hendek Olimpik'ten madalya şov!

Sakarya, Motor Sporlarında Bir Kez Daha Türkiye’nin Odak Noktası Olacak

EFASE FUTBOLCU SOFUOĞLU UĞURLU GELDİ

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU SOFUOĞLU HENDEKSPORDA

HENDEKSPOR HOCA İLE YOLUNU AYIRDI

KARATECİLER MADALYA AŞKINA

Karateciler Madalyalar ile döndü.

Karateciler madalya aşkına

AMATÖR SPORUN YILDIZI KARATE

7 ARALIK’TA HENDEK’TE KADINLARA ÖZEL ÜCRETSİZ HALK KONSERİ

KARADENİZLİLER HASRET GİDERDİ, GENÇLER HORONA DOYDU

KARADENİZ ETKİNLİĞİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

MUTLULUK YOLDAŞINIZ OLSUN

BİLAL AZRA'SINA KAVUŞTU

MUTLULUĞA YELKEN AÇTILAR

CENGİZ KURTOĞLU HAYRANI RESSAMIN KARAKALEM ÇALIŞMASI

MUHTEŞEM KONSER

GEVHER AİLESİNİ BU MUTLU GÜNÜNDE HENDEKLİLER YALNIZ BIRAKMADI

ÜMMÜGÜLSÜM KARACA - ERAY KANDAZ DÜNYA EVİNE GİRDİ

MASAL SAATİ VE AKRAN NEZAKETİ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

ORDA BİR OKUL VAR UZAKTA GİTMESEKTE GÖRMESEKTE O OKUL BİZİM OKULUMUZ,GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ!

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

YAĞIZ TANKUT, ASYA ULUSLARARASI MATEMATİK OLİMPİYATI'nda GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

İŞTE DİSİPLİNLİN İŞTE ÇALIŞMA AŞKI İŞTE BAŞARI

KİTAPSEVERLERE MÜJDE: HENDEK KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

OKULLARA KAR TATİLİ

HENDEK’TE OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARINA MASAL ŞÖLENİ

HENDEK ŞAFAK'IN HABERİ SORUNU ÇÖZDÜ, ANNENİN MÜGE ANLI'YA ÇIKMASINA GEREK KALMADI

YARIN BAZI OKULLARIMIZ TATİL

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8