• BIST 100

    14167,92%-0,49
  • DOLAR

    42,92% 0,18
  • EURO

    50,59% -0,11
  • GRAM ALTIN

    6239,02% 1,12
  • Ç. ALTIN

    10017,35% 0,28

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI KARAKAŞ, YARIN SAKARYA HOTEL’DE BASIN İLE BULUŞUYOR

2023 yılı milletvekilliği sürecinde aday adayı olduğunu açıklayan Refik Karakaş, (ODTÜ) (Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi mezunu) bir çok devlet ve özel sektör kuruluşlarında satış mümessilliği, bankacılık, teftiş kurulu başka

SİYASET 19.03.2023 17:09:27 1334 0
CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI KARAKAŞ, YARIN SAKARYA HOTEL’DE BASIN İLE BULUŞUYOR

HEYBESİ DOLU BİR ADAY ADAYI

Hali hazırda  2022 Yılı Nisan itibariyle Konya Şeker/Anadolu Birlik Holding Bünyesinde faaliyet gösteren Soma Termik Santrali’nde (1.000 MW kurulu güç) Finans Yöneticisi olarak görev yapmakta. Olup yeni yatırım ve modernizasyom projelerinden sorumlu müdürü olarak görev yapmakta. 

2018 YILINDA DA ADAY ADAYI OLMUŞTU

Karakaş, 2018 Genel seçimlerinde CHP SAKARYA 4.cü sıra milletvekili adayı olmuştu. Karakaş  Evli ve 1 kız 2 erkek çocuk babasıdır.

SAKARYA BASININI KONUK EDECEK

2023 yılı CHP Sakarya Milletvekili adaylığı için başvuruda bulunan Refik Karakaş, siyasi gündem ve seçimlere dair görüş alış-verişi gerçekleştirmek adına  20.03.2023 Pazartesi günü , yani yarın saat 10.00’da Karaman-Camili yolu üzerindeki SAKARYA HOTEL’de düzenlenen kahvaltı programında  Sakarya basınını konuk edecek.

REFİK KARAKAŞ ÖZGEÇMİŞİ

   1962 Yılında Sakarya Akyazı ilçesi Çıldırlar Köyü’nde doğdum. Ortaokul ve Lise öğrenimimi 1973-79 Yıllarında Arifiye Öğretmen Lisesi’nde parasız yatılı olarak tamamladım. 1979 Yılında ODTÜ’ne girdim. 1984 Yılında Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünden mezun oldum. Askerlik görevimi 1985-1986 yıllarında asteğmen rütbesiyle İstanbul 1.Ordu Komutanlığı’nda Protokol Subayı olarak yaptım.

Çalışma hayatıma 1987 Yılında T. İş Bankasında Müfettiş Yardımcısı olarak başladım. İş Bankasını takiben çeşitli bankalarda yöneticilik yaptım, 1994 yılında Çukurova Çelik Endüstrisi  A.Ş.’de Dış Ticaret Müdürü olarak çalışma hayatıma devam ettim. Bahse konu yıllarda Türkiye’de “en çok ihracat yapan ilk 5 şirket” arasında yer alan şirkette, gerek dış ticaret gerekse de demir çelik sektörü hakkında deneyim kazandım.

1997-2000 Yılları arasında beyaz eşya sektörüne yan sanayicilik yapan bir KOBİ olan Galsan Plastik A.Ş.’nin yönetiminde görev aldım. Bu süreçte KOBİ şirketlerinin zorlukları ve teknoloji geliştirmenin sorunlarını deneyimledim ve çözüm yollarını araştırdım. 1998-99 Yıllarında Galsan’ın yıllık cirosundan daha büyük tutarda kalıphane ve tasarım yatırımı gerçekleştirdim.

2000-2001 Yıllarında TANSAŞ A.Ş’de Teftiş Kurulu Başkanlığı’nı yaptım.

2001-2005 Yılları arasında organizasyonu genişleyen BDDK  TMSF’de Grup Başkanı olarak el konulan bankaların alacaklarını tahsil ile bu süreçte HSBC Bank’a devredilen Demirbank bünyesinde kamu sorumluluğunda kalan gayri nakdi (yaklaşık 1 milyar USD) kredilerinin yönetiminde ve tasfiye sürecinde görev aldım. 2002 Yılı seçimlerinden CHP’den Sakarya milletvekili adayı oldum ve CHP üyeliğim başladı.

2005-2006 Yıllarında, Çetinkaya Mensucat San. A.Ş. (tekstil), Cevahir AVM, ABM AMRO Leasing gibi şirketlerde yöneticilik ve Gebze Ticaret Odasında Genel Sekreterlik yaptım.

2006 Yılında CVS Makina A.Ş.’de Finans Yöneticisi ve Genel Müdür olarak çalıştım. Bu süreçte Türkiye içinde ve İran, Cezayir, Kazakistan ve Rusya’da anahtar teslimi çelikhane ve haddehanelerin makine ekipman satışı ve kurulumu gerçekleşti. Şirket 2 yıl üst üste makine dalında “en çok ihracat yapan şirket” oldu.  Bu dönemde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK);  İran, Mısır, Cezayir, Tunus ve Libya İş Konseylerinde başkanvekili ve üye olarak görev yaptım.

2014 Yılından beridir çeşitli şirketlerde (O3 Medya, Kontrolmatik, Vanguard, Metemtur) danışmanlıklar yaptım ve yapmaktayım.

2022 Yılı Nisan itibariyle Konya Şeker/Anadolu Birlik Holding Bünyesinde faaliyet gösteren Soma Termik Santrali’nde (1.000 MW kurulu güç) Finans Yöneticisi olarak görev yapmaktayım. Santral 2015 yılında yapılan özelleştirme ile Kamudan özel sektöre geçmiş idi. Şirketin finansal yönetimi ile gaz emisyonlarını önlemeye yönelik çevre yatırımları ile santralin verimliliğini arttıracak ve faydalı ömrünü uzatacak yeni yatırım ve modernizasyon projelerinden sorumluyum.

2004-2008 Döneminde Türkiye Kızılay Derneği Adapazarı Şubesini temsilen Genel Kurul delegesiydim. 2013 Yılında İstanbul’da kurulan Toplumcu Düşünce Enstitüsünde, üye, Sayman ve Etkinliklerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve 2022 yılında kurulan Toplumcu Düşünce Derneği kurucu başkanlığı yaptım.

2018 Genel seçimlerinde CHP SAKARYA 4.cü sıra milletvekili adayıydım. Evli ve 1 kız 2 erkek çocuk babasıyım.

 

                                

Yorum Ekle

HENDEK BAKANI AĞIRLADI

ALLAH RAHMET EYLESİN

KAYMAKAM GÖKPINAR SAHADAN ELİNİ ÇEKMİYOR

ÜMİT ÖZDAĞ: “ÇÖZÜM TÜRK MİLLETİNİN İRADESİDİR”

TEŞEKKÜRLER SARIYER KOLA

HENDEK SANAYİ BAKANI KACIR'I AĞIRLAYACAK

2026 YILI SEÇİM YILIDIR

HENDEK TÜRKİYE'Yİ, AĞIRLAYACAK

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KAPSAMINDA İLÇEMİZDE YAPILAN EŞ ZAMANLI OPERASYONDA METAMFETAMİN,KOKAİN,ESRAR ve SKUNK ELE GEÇİRİLDİ.

TRAFİK KURALLARI HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN VARDIR, ZORLAŞTIRMAK İÇİN DEĞİL...

EMNİYET MÜDÜRÜ MEHMET ÖMÜR SAKA İLÇEMİZDE BİR DİZİ İADE-İ ZİYARETLERDE BULUNDU

ÖZDAĞ, CUMHURBAŞKANINA HAKARET DAVASINDAN BERAAT ETTİ

HAYIRLI KANDİLLER

ALLAH RAHMET EYLESİN

KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

ARAÇ SATIŞ İHALELERİ TAMAMLANDI

HENDEK’TE HİZMETLER SAHADA KARŞILIK BULUYOR

HENDEKLİ HAMDİ ADANIR SAKARYA GENELİNDE EMEK POLİTİKALARINDAN SORUMLU

ALLAH RAHMET EYLESİN

GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN?

MUHTARLAR DERNEĞİNDE NELER OLUYOR?

SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ MÜTEVELLİ HEYETİNE MUHTAR TURNA VE KAYA SEÇİLDİ

Yükleniyor

HENDEK BAKANI AĞIRLADI

KAYMAKAM GÖKPINAR SAHADAN ELİNİ ÇEKMİYOR

EMNİYET MÜDÜRÜ MEHMET ÖMÜR SAKA İLÇEMİZDE BİR DİZİ İADE-İ ZİYARETLERDE BULUNDU

HAYIRLI KANDİLLER

KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

HAYIRLI KANDİLLER

ÜMİT ÖZDAĞ: “ÇÖZÜM TÜRK MİLLETİNİN İRADESİDİR”

HENDEK SANAYİ BAKANI KACIR'I AĞIRLAYACAK

2026 YILI SEÇİM YILIDIR

ÖZDAĞ, CUMHURBAŞKANINA HAKARET DAVASINDAN BERAAT ETTİ

HENDEKLİ HAMDİ ADANIR SAKARYA GENELİNDE EMEK POLİTİKALARINDAN SORUMLU

GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN?

"Gelir politikası, insan onurunu ve yaşam hakkını esas almak zorundadır.”

BBP HENDEK İLÇE BAŞKANI SAMET KENAR'da TOPA GİRDİ

ORHAN TOPÇU SEN GERÇEĞİ SÖYLEMEYEN,İFTİRACISIN, İŞTE SENİN GERÇEK YÜZÜN, NOKTA...

AK PARTİ SAKARYA MİLLETVEKİLİ İNCİ'YE YENİ GÖREV !

TEŞEKKÜRLER SARIYER KOLA

HENDEK TÜRKİYE'Yİ, AĞIRLAYACAK

HENDEK’TE SPOR ALTYAPISI GÜÇLENİYOR

Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar'dan antrenman ziyareti

İLÇEMİZİN MİLLİ GURURLARI

AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN 6 HENDEKLİ KARATE SPORCUMUZ VİZE YOLUNDA

YILDIZ KIZLAR VOLEYBOL MÜSABAKALARI SONA ERDİ

GAFFAR OKKAN'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR

Hendek Olimpik'ten madalya şov!

Sakarya, Motor Sporlarında Bir Kez Daha Türkiye’nin Odak Noktası Olacak

KADINLAR MATİNESİ KEYİFLİ ANLARA SAHNE OLDU

7 ARALIK’TA HENDEK’TE KADINLARA ÖZEL ÜCRETSİZ HALK KONSERİ

KARADENİZLİLER HASRET GİDERDİ, GENÇLER HORONA DOYDU

KARADENİZ ETKİNLİĞİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

MUTLULUK YOLDAŞINIZ OLSUN

BİLAL AZRA'SINA KAVUŞTU

MUTLULUĞA YELKEN AÇTILAR

CENGİZ KURTOĞLU HAYRANI RESSAMIN KARAKALEM ÇALIŞMASI

MUHTEŞEM KONSER

GEVHER AİLESİNİ BU MUTLU GÜNÜNDE HENDEKLİLER YALNIZ BIRAKMADI

BU İŞ İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN ALİ İNCİ

MASAL SAATİ VE AKRAN NEZAKETİ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

ORDA BİR OKUL VAR UZAKTA GİTMESEKTE GÖRMESEKTE O OKUL BİZİM OKULUMUZ,GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ!

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

YAĞIZ TANKUT, ASYA ULUSLARARASI MATEMATİK OLİMPİYATI'nda GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

İŞTE DİSİPLİNLİN İŞTE ÇALIŞMA AŞKI İŞTE BAŞARI

KİTAPSEVERLERE MÜJDE: HENDEK KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

OKULLARA KAR TATİLİ

HENDEK’TE OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARINA MASAL ŞÖLENİ

HENDEK ŞAFAK'IN HABERİ SORUNU ÇÖZDÜ, ANNENİN MÜGE ANLI'YA ÇIKMASINA GEREK KALMADI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9