Tarih: 20.09.2022 06:57

BAYINDIR’DAN BABAOĞLU’NA SUÇ DUYURUSU!

Facebook Twitter Linked-in

TOP ÇEVİRMEDİK MAĞDURİYETİN ORTASINDA YER ALDIK

 İlçemizde sancılı başlayan yeni eğitim öğretim yılında okullarının yıkılma kararı ile karşı karşıya kalan Hendek Anadolu Lisesinin yıkılma kararının perde arkasını anlattı.  Babaoğlu’nun 8 Eylül Belediye Meclis toplantısı sonrasında  yıkım kararı ile şok yaşayan Hendek Anadolu Lisesi öğrencilerinin mağduriyetini sahiplenerek  Hendekli olan  İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve beraberinde il başkanı, ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte  öğrencilerle görüşüp  mağduriyetlerini ilk ağızdan dinlemek ve soruna çözüm aramak adına  öğrencilerin yaptıkları bu haklı hak arayış protestosuna katıldıklarını belirtti.

RESMİ KAYITLAR BABAOĞLU’NU DOĞRULAMIYOR!

   İlçe Başkanı Bayındır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun öğrenci velilerine gerçekleri anlatmadığını vurgulayarak; “  Belediye başkanı Babaoğlu, belediye envanterinde kayıt altında olan yıkım kararı yazısını öğrencilerden öğrendiğini yeminle ifade etti. Resmi kayıtlara göre ettiği yemin de anlattıkları da gerçeği yansıtmıyor.” Diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

   İYİ Parti Hendek İlçe Başkanı Fatih Bayındır Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu hakkında  Cumhuriyet Savcılığına ; “başkan gerçekleri vatandaşlardan sakladı” gerekçesi ile suç duyurusunda  bulunacağını belirtti. 

BABAOĞLU GERÇEKLERİ ÖĞRENCİLERDEN VE VELİLERDEN NEDEN SAKLADI!

İYİ Parti İlçe Başkanı Bayındır açıklamasında; “  Şehrül emin meclis sonrasında yıkılma kararı alınan okul öğrenci ve velileri ile yaptığı toplantıda  (vallahi billahi bende yıkım kararını sizlerden öğrendim!)  diyerek sözde kendisinin bir dahli olmadığını söyleyerek kendisini aklamaya çalıştı. Ne yaparsanız yapın mızrak çuvala sığmıyor.” Dedi.

HABERİNİN OLMADIĞI İDDİASI DAHA DA VAHİM!

Bayındır;  “ Çünkü bir kurumda ita amiri konumunda olan kişinin kurumun envanterinde olan resmi evraktan haberdar olmaması düşünülemez. Kaldı ki gerçekten haberi yoksa kuruma hakim olduğunu söylemek daha da sorgulanması gereken bir durum.” Diyerek  ilçede infiale neden olan yıkım kararının perde arkasını gazetemize tek tek anlattı.

İŞTE GERÇEKLER…

SÜREÇ-1: 19 Şubat 2019 tarihinde Çevre Bakanlığı belediyelere bir yazı gönderir. Bu yazıda bakanlık; “3 ay içerisinde riskli binaların listesini tarafımıza bildirin”  notunu düşer. Hendek Belediyesi’de bu riskli binalar içersine Hendek Anadolu Lisesini de katar ve gönderir. 

SÜREÇ-2: 23 Aralık 2021 tarihinde ( E-87448703-952.1.1-39625282) sayılı bakanlığın İnşaat Emlak Genel Müdürlüğünce okulun yıkım kararı çıktı. Her ne hikmetse yıkım kararı alınan okula  Şubat 2022 yılında kalorifer sistemi değiştirilerek yaklaşık 1,5 milyon TL masraf yapıldı. Belediyenin , bakanlıktan gelen yıkım kararı yazısını Milli Eğitime göndermekten sakındı ve karar yazısını 16 Haziran 2022 tarihinde gönderdi.

SÜREÇ-3: 51607433 sayılı ve 16 Haziran2022 tarihli yıkım yazısına Hendek Anadolu Lisesi öğrencilerinin Gaffar Okkan Okulunda yapılması yazısı yok sayıldı.

SÜREÇ-4:  2 Eylül 2022 tarihli Hendek Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 56435495 sayılı yazısında ise eğitimin Abdurrahman Gürses Ortaokulunda yapılması kararı alındı. Bu gelişmelerin ardından devam eden süreç herkes tarafından malum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —