• BIST 100

    9565,75%0,18
  • DOLAR

    32,52% 0,22
  • EURO

    34,65% 0,32
  • GRAM ALTIN

    2495,91% 0,40
  • Ç. ALTIN

    4195,15% 1,01

BAŞKANLAR MECLİS TOPLANTISINDA RESTLEŞTİ!

Hendek Belediyesi yılın ilk meclis toplantısında, toplantı salonunda yer alan Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Demirel ilçenin ilk gündem maddesi olan Yenimahalle Semt Pazarı konusunda söz aldı ve gözünü budaktan, sözün

GÜNCEL 4.01.2023 19:23:32 1245 0
BAŞKANLAR MECLİS TOPLANTISINDA  RESTLEŞTİ!

DEMİREL, GÖZÜNÜ BUDAKTAN, SÖZÜNÜ DUDAKTAN ESİRGEMEDİ

Demirel gündem maddelerinin bitmesi ile meclis başkanı Turgut Babaoğlu, meclise ; “ söz almak isteyen var mı?” sorusu üzerine  Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Demirel söz aldı ve;

Demirel; “ Hendek Belediyemizin sayın meclis üyeleri sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Gündemi fazla meşgul etmeden 1 ay önce Yenimahalle’de kurulan ve halen faaliyetini sürdüren Semt Pazarı ile ilgili söz aldım.  Maalesef biz bu Pazar yeri ile ilgili ne söylediysek ne açıkladıysak  dediğimiz her bir sözümüz havada kalıyor. Orada atıl bir durum var. Ucube bir görüntü var. Biz burada sadece evine  evine ekmek götürebilmek için el emeği göz nuru ürettikleri el ürünlerinin satılmasının daha doğru olacağını defaatle ifade ettik.”

HENDEK PAZARI DEĞİL İSTANBUL PAZARI!

Demirel; “ Sayın başkanımız maalesef böylesini uygun gördü. Bugün orası bir Hendek  Semt Pazarı değil İstanbul pazarı oldu. Benim Hendekli vatandaşların orada ürünlerini satsınlar buna sözüm yok ana orada iş rantiyeye döndü. Birileri orada açık açık bir şeyleri götürüyor. Onun ötesi berisi yok. Yok diyenler gelsin burada  hayır buarada alınmıyor desin. Şimdi, burada ucube bir görüntü var.”

YÖNETMELİK ORTADA, ŞARTLAR BELLİ KURALLAR BELLİ

Demirel; “Tek tek anlattık. Bir yönetmelik var. Pazaryeri yönetmeliği  var. Bunu ben çıkarmadım, Ticaret Bakanlığı çıkardı. Diyor ki pazaryeri kurulmasının şartları şunlar şunlardır diyor. Ondan sonra 10 kişilik bir komisyon kurulur, bu komisyonun içinde esnaf teşkliatları da olacak. Çıkar bu 10 kişilik komisyon olur verir, bu karar belediye meclisine gelir, meclistede belediye başkanımız da encümene yetki verir. Bunun haricinde bir pazaryeri kurulması mümkün değil.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

 Demirel;  “Ben hiç bir zaman kimsenin arkasından konuşmam  ama bugün bu sözü bu kürsüden söylemek mecburiyetindeyim” diyerek; “ ben burayla ilgili olarak Hendek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Ve yürütmeyi durdurma kararını talep edeceğim ” Dedi.

WC’SİZ SEMT PAZARI MI OLUR?

Kendisinin Hendek esnafının temsilcisi olduğunu ifade eden oda başkanı Demirel; “ şimdi bazı arkadaşlarımız çok güzel oldu, yenimahalleye yakışır. Orada oturan aileler rahasız.  Orada WC’ler olmadığından bazıları idrarlarını yapıyorlar. İnsanlar evlerinden çıkarken rahatsızlar.  Biz Hendeklinin olduğu her yerde varız ama yabancının olduğu yerde biz yokuz. Halende aynı sözümüzün arkasındayız. “

BAŞKANIMIZIN VE MECLİSİMİZİN KARARINA TABİYİZ AMA…

Demirel; “Hala diyoruz biz Belediye başkanımızın aldığı kararın arkasında duracağız, meclis kararına tabi olacağız  ama diyorum ki , pazaryeri mevcut pazaryerine 300 metre, pazarı Cumartesi’de açalım, gelsin benim Hendeklim soğuktan, fırtınadan, yamurdan, kardan etkilenmesinler. “

YETERKİ HENDEKLİ OLSUN

Demirel; “ Hendekli olması kaydıyla esnaf odası kaydı olsun olmasın hiç önemli değil ihtiyaç sahibi insanlarımız evlerine ekmek götürebilsinler buna varım. Ama bugün oraya birileri geliyor hiçbir yetkileri olmadığı halde , orada 150 tane esnaf varsa 100 tanesi dışarıdan.”

MALİYE MEMURLARI DENETLESİN

Demirel; “ Bunun kolayı var” diyen Demirel; “ önümüzdeki hafta burası açılacak ise Defterdarlığa ( Maliye) yazıyı yazarız, yetkililer gelir gerekli kontrollerini yapar, bizim dediğimiz doğru mu değil mi meydana çıkar. Biz belgelerle konuşuruz, konuşmak mecburiyetindeyiz, bizim kimseyele bir husumetimiz yok, kimseylede olmaz. Hendek esnafının menfaati için bugün bu kürsüye geldim konuşuyorum. Ben onların temsilcisiyim, ben bu konuda rahatsızım. Vicdanen de rahatsızım. Böyle şey olmaz.” Dedi.

HER GEÇEN GÜN TEHLİKE BÜYÜYOR, SORUMLULUK KABUL ETMİYORUM

Demirel;  “sayın başkanım biz size güveniyoruz, ama her geçen gün orası büyüyor, her geçen gün orası daha tehlikeli bir hal alıyor. “ diyen Demirel,  Salı günü Salı pazarında yaşanan vurgun olayına sözü getirdi ve ; “  ilçemiz mülki amirliğinede dilekçe ile başvuracağım, bundan sonra orada yaşanacak nahoş olaylardan doğan sorumluluk Hendek’in mülki amiri Kaymakam, devletimizi temsil eder,  milleti de sayın belediye başkanımız temsil eder. Dün merkez pazaryerinde yaşanan olayların daha çoğunun Yenimahalle Semt Pazarında olabileceği kuvvetle muhtemel. Sorumluluk kabul etmiyorum.”

HENDEKLİNİN OLDUĞU  HER YERDE VARIZ ŞURDAN BURDAN GELENLERE YOKUZ

Demirel; “ Hala diyorum, son kez diyorum. Diyorum ki Hendeklinin olduğu yerde her türlü varız, ama birileri istiyor diye İstanbul’dan, şurdan burdan gelenlere yokuz. Aynı mahalle içinde daha geniş alan ve cadde var illada açmak istiyorlarsa gitsinler orada açsınlar, sonrası ne olur orasını bilemem, o sorumluluğa giremem. Orası dümdüz uzun bir cadde. “ dediğinde meclis başkanı Babaoğlu söze girerek; “ Mehmet abi herhalde söyleyeceklerin bitti, bende cevap vereceğim” demesi üzerine kısa bir şaşkınlık yaşadı.

TAMAM BAŞKANIM VERİN!

 Oda başkanı Demirel, kürsüde daha sözünü tamamlamadan kesen Babaoğlu’na ; “  tamam başkanım verin!” diyerek kızgın bir şekilde kürsüden ayrıldı ve hemen kürsüye dönerek belediye başkanı Babaoğlu’na itafen; “ siz belediye sitesi üzerinden daha önce bir mesaj yayınlattınız, sizin bilginiz dışında yayınlanmamıştır, bu mesajı isterseniz siz okuyun isterseniz ben okuyayım. “Burası özelliğini kaybettiği anda pazaryeri kaldırılacaktır” diye yazıyor. Benim böyle bir yazı yazma lüksüm yok, bu yazı Hendek Belediyesi tarafından yazılıp duyurulmuştur. Teşekkür ederim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

BABAOĞLU; “PAZARYERİ İZNİNİ BEN VERDİM, KANUN ARKADAN GELSİN!”

Meclis başkanı Turgut Babaoğlu söz aldı ve meclise hitaben; “ şimdi burada kurulan pazaryeri ,tamamen Hendek Belediyesinin başkanı olarak benim bu pazaryerini kurmakla talebim üzerine arkadaşlara vermiş olduğum izinle kurulmuştur. İçerik olarak satılacak ürünlerle ya da alanın büyüklüğü ile alakalı bizden istenen talebin çok çok üstünde bir alan kullanılmaktadır, doğrudur.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Babaoğlu; “ Hem mahalle sakinlerimizle hem Pazar yetkililerimizle daha uygun bir alanın kullanılması, daha düzenli bir hale getirilmesi için gerek kağıt üzerinde  gerekse bürokratik anlamda  yapılması gereken  meclis kararı, ya da diğer komisyonların oluşturulması gibi süreçleri de  ARKADAN GELECEK ŞEKİLDE!  Düzenlemesini yapıp, pazarı mevcut mahallemizin sınırları içerisinde başka bir yere ya da mevcut pazaryerimizin  Cumartesi günleri de kullanılabilecek hale getirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor. Pazaryerinin öyle ya da böyle Cumartesi  günleri açılacağı bundan sonra da devam edeceğini  burdan tekrar söylemek istiyorum.

MESAJI BİZZAT BEN GÖNDERDİM

Babaoğlu; “Göndermiş olduğu mesaj Hendek Belediyesi tarafından gönderilmiştir.  Belirlediğimiz alanların dışına taşınması ve mahalledeki  alanların kullanılmasında mahalle sakinlerinin rahatsız olmasına sebebiyet vermesi söz konusu olduğu için uyarı olarak gönderdik. Daha sonra da alanın yetersiz gelmesi  sebebi ile arayışlar içerisindeyiz.”

PAZARYERİNDE SERGİ AÇAN 80 HENDEKLİ ESNAF VAR 1 KİŞİ İSTANBUL’DAN

 Babaoğlu; “Bunlarda düzelecek, çok uzun süreceğini zannetmiyorum.  Evet esnaflarımız bizim için önemli,  pazaryerinde sergi açan yaklaşık 80 tane Hendekli esnaf var. İstanbul’dan gelen 1 esnaf, Adapazar’ının ilçelerinden gelen bir çok esnafla bu işi yapıyoruz.”

HALK MEMNUN, AYNI İŞİ YAPAN ESNAFLARIMIZ RAHATSIZ OLABİLİRLER

Babaoğlu; “Hendek halkının memnun olduğunu düşünüyorum, esnaf arkadaşlarımızdan aynı işi yapanlarda rahatsızlıklar olabilir, halkın talebi ve memnuniyeti  bana göre daha üst seviyede.

HERKES REKABET KOŞULLARI İÇİNDE TİCARETİNİ YAPMAKTA ÖZGÜRDÜR

Babaoğlu; “ Esnaf arkadaşlarımızı burada üzmek , kırmak değil derdimiz,  herkes rekabet koşulları içerisinde ticaretini yapmakta özgürdür. Kanuni sorumluluklarını yerine getirmek şartıyla pazarcılık esnaflığı da belki de esnaflığın ilk aşamalarından bir tanesidir. Bizim bu konu ile ilgili görüşümüz budur. Mehmet abi  tabiki esnaf odaları başkanı olarak esnafın şikayetlerini, taleplerini  dile getirmekle  mükellef birisi saygıyla karşılıyoruz. “

ESNAF ODASI BAŞKANININ HUKUKİ HAKKI VARSA KULLANSIN

Babaoğlu; “Söylediği hiçbir sözü de üstümüze kötü manada almıyoruz. O görevini yapıyor, bizde görevimizi  yapmaya çalışıyoruz. Hukuki bir hakkı varsa tabiki kullanabilir, vardır da, biz de pazarın uyumlu şartlarda devam etmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diyerek sözlerine son verdi.

NOT: Süleyman Seba Spor kompleksinde yaşadıklarından bahis ile mecliste konuşan Babaoğlu; “ bundan böyle her işimiz kanun nazırında, kanunlara uygun  olacaktır, aceleye gerek yok” demişti.

Belediye Meclisinde esnaf adına konuşma yapan Mehmet Demirel'in konuşması niçin canlı yayın olarak verilmedi?

Belediye başkanımız Babaoğlu’na şimdi soruyoruz: “ Başkan,  ARKADAN GELECEK ŞEKİLDE  ifadesi ne demek?”

Bu konuşmaların ardından Cuma akşamı canlı yayın konuğumuz Yenimahalle muhtarı İsmet İskefiyeli ne diyecek?

 

 


PÜSKÜLLÜ’YE ZİYARETÇİ AKINI

VEFAT!

CHP SAKARYA YÖNETİMİNDE BİR HENDEKLİ

KAYMAKAM ACIR’DAN BAŞKAN İRFAN PÜSKÜLLÜ’YE ZİYARET

HENDEK BELEDİYESİNE TAKDİR DE VAR ŞİKAYET TE

BU KADARDA ABARTMA OLMAZ!

MUHTARLARDA DEĞİŞİM RÜZGARI ESTİ

VEFAT!

MHP’DE YENİ YAPILANMA

DEREKÖYSPORDA OLAĞANÜSTÜ KONGRE

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SINIRSIZ DEĞİLDİR…

ADEM ÖZ: “ ÇUVALDIZI KENDİME, İĞNEYİ BAŞKASINA BATIRACAĞIM”

YENİ MUHTARDAN BAYRAM KAHVALTISI

RAMAZAN BAYRAMI PROTOKOL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ, HENDEK MÜFTÜLÜĞÜNDEN BAŞLADI, EMNİYET, JANDARMA VE YAŞLILAR YURDU İLE SON BULDU

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

HAYIRLI BAYRAMLAR

HAYIRLI BAYRAMLAR

2024 YILI NİSAN AYI OLAĞAN MECLİSİ PÜSKÜLLÜ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI.

BAŞKAN İRFAN PÜSKÜLLÜ’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

ECEVİT KELEŞ'TEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI!

YENİ YÖNETİM İLK MECLİS TOPLANTISINI BUGÜN YAPIYOR

HENDEK’DE FARKINDALIK!

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

DÜNYA ROMAN GÜNÜNÜ KUTLADILAR

BÜYÜK HENDEK İFTARI MUHTEŞEMDİ

CUMHUR İTTİFAKI TEK YÜREK

BAYRAM GAZETENİZ HENDEK ŞAFAK SALI GÜNÜ OKUYUCUSU İLE BULUŞUYOR

ZİYA GÖKALP ORTAOKULUNUN GÜREŞ BAŞARISI

İFTARA DAVET!

KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN

Yükleniyor

PÜSKÜLLÜ’YE ZİYARETÇİ AKINI

KAYMAKAM ACIR’DAN BAŞKAN İRFAN PÜSKÜLLÜ’YE ZİYARET

HENDEK BELEDİYESİNE TAKDİR DE VAR ŞİKAYET TE

BU KADARDA ABARTMA OLMAZ!

MUHTARLARDA DEĞİŞİM RÜZGARI ESTİ

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SINIRSIZ DEĞİLDİR…

YENİ MUHTARDAN BAYRAM KAHVALTISI

RAMAZAN BAYRAMI PROTOKOL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ, HENDEK MÜFTÜLÜĞÜNDEN BAŞLADI, EMNİYET, JANDARMA VE YAŞLILAR YURDU İLE SON BULDU

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

HAYIRLI BAYRAMLAR

CHP SAKARYA YÖNETİMİNDE BİR HENDEKLİ

MHP’DE YENİ YAPILANMA

ADEM ÖZ: “ ÇUVALDIZI KENDİME, İĞNEYİ BAŞKASINA BATIRACAĞIM”

BAŞKAN İRFAN PÜSKÜLLÜ’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

ECEVİT KELEŞ'TEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI!

CUMHUR İTTİFAKI TEK YÜREK

PÜSKÜLLÜ, EMANETİNİ GERİ ALDI

BBP MECLİS ÜYELERİ MAZBATALARINI ALDILAR

DEVİR TESLİM TÖRENİNE DAVET!

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ADEM ÖZ, YOL HARİTALARINI ÇİZDİ

DEREKÖYSPORDA OLAĞANÜSTÜ KONGRE

ZİYA GÖKALP ORTAOKULUNUN GÜREŞ BAŞARISI

Alya Türkiye şampiyonu

BUSE NEMLİ MİLLİ TAKIMDA

Hendek’ten iki madalya

Hendekli karateciler madalya aşkına

Hendekli karateciler terfi etti

HENDEK OLİMPİK SPOR KULÜBÜ AFYON'DAN KUPA İLE DÖNDÜ

Hendek’ten 6 madalya

TEMİZEL’İN HEDEFİ ALTIN

MUTLULUKLAR SİZLERİN OLSUN…

MUTLULUKLAR DİLİYORUZ…

ÇELEN VE EKİN AİLESİNİ EN MUTLU GÜNLERİNDE SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Sapanca 5. El Sanatları Festivalinde Coşkulu Açılış

HACIKIŞLA YAYLA ŞENLİĞİNDE BUGÜN FİNAL GÜNÜ

ONLAR MURAD’LARINA ERDİLER

ENSAR KARDEŞİMİZ BEKARLIĞA VEDA ETTİ!

BEKARLIĞA VEDA ETTİ!

FURKAN, BEYZA’SINA KAVUŞTU

VELİLER DERT KÜPÜ! "VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTSUNLAR!"

ALGIYLA BİR YERE VARAMAZSIN SİYASET MÜHENDİSİ…

HENDEK’TE OKUL ÇOCUKLARINA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

SAYIN HENDEK HALKIMIZIN DİKKATİNE!

EĞİTİMDE ÇAĞ ATLADIK!!!

İLÇEMİZDE TAŞIMALI EĞİTİM 1 GÜN TATİL EDİLDİ, YARIN BU OKULLAR KAPALI

ŞEHİT ALİ GAFFARDA VELİ TOPLANTISI YOĞUN GEÇTİ

HAYIRLI OLSUN

2023-2024 YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÖRENLE AÇILDI

HENDEK İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN HAYAT SU FABRİKASINA EĞİTİM

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16