Tarih: 01.10.2022 08:49

BAŞKAN SENİN SÖZÜN 600 KONUTTU AÇIKLANAN 220 KONUT…GERİSİ?

Facebook Twitter Linked-in

VİCDANINIZ RAHAT MI?

   İşte böyle bir ortamda Belediyecilik Bizim İşimiz diyerek caka satanlar ilçe halkına verdikleri sözleri unuturcasına, vatandaşlardan ücret topladıklarını  yok sayarcasına SOSYAL KONUT PROJESİNDEN vazgeçtiler…Sonra, Hendek Belediyesinin sosyal konut projesi 600 konut olarak kamuoyuna açıklanmıştı. Bugün TOKİ’nin yapmayı vadettiği konut sayısı 220. Peki diğer ihtiyaç sahipleri ne olacak hiç düşündünüz mü? Hiç mi vicdani rahatsızlık duymuyorsunuz?

SOSYAL KONUT SÖZÜNÜ İLÇE HALKINA KİM VERMİŞTİ?

   Her konuşmasında ; “ ben hayatım boyunca hiçbir şeyin arkasına sığınmadım” diyecek kadar iddialı sözler eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu  söz verdiği projeden geri adım attı ve gerekçesini de demir, çimento pahalandı ne yapayım!!!?  Gerekçelerini öne sürdü. Süreç ilerledi, hükümet ülke genelinde toplu konut hamlesi başlattı ve bu sistem içerisinde Hendek ilçemizde 220 konutla yer aldı.  Cumhurbaşkanının açıklamasını, algı operasyonları ve yandaş basının da çanak tutması ile , “ verdiğimiz sözümüzü tuttuk!” başlığı ile haberi kamuoyuna duyurmakta bir beis görmediler. Yahu Allah aşkına bu sözü ilçemiz halkına 2020 Mart’ında Babaoğlu mu verdi yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğan mı vermişti? Keşke yandaş yazarlar bu sorunun da yanıtını verebilme cesaretini gösterseler gerçekten güçlüden yana değil haklıdan yana olduklarını ispat edebilseydiler…

YER TOKİ’YE NEYİN KARŞILIĞINDA DEVREDİLECEK? EKSİK SOSYAL DONATILARI KİM YAPACAK?

   Geldiğimiz bu noktada  Hendek Belediyesinin ilçe halkına söz veripte vazgeçtiği, ilçe halkını aldattığı sosyal konut projesi için belirlenen araziyi TOKİ’ye neyin karşılığında devretti? Yoksa Hendek Belediyesi TOKİ'den daha zengin de bizim mi haberimiz yok?  Belediyenin projesinde sosyal konut alanında cami, alışveriş merkezi, okul, sosyal donatılar vs. vardı. TOKİ’nin yaptığı ise sadece konut… Peki diğer sosyal donatıları kim yapacak?

YERLER MİRASYEDİ GİBİ SATILDI SATILMAYA DEVAM EDİLİYOR

  Mecliste  hala ; “bu projeyi yapma taraftarıyım!” demek sureti ile ajite etmeyi, konuyu sulandırmayı marifet bilenler, mağduru oynamayı kendisine rol biçenler Büyükşehir yasası doğrultusunda geçmişten kendisine miras kalan binlerce dönüm köy arazisini sattı satmaya devam ediyor. Yarın böyle bir proje yapmak için harekete geçerse araziyi nerde bulacak? Kimlerden alacak?

ELLE TUTULUR GÖZLE GÖRÜLÜR BİR PROJE ORTAYA KOYABİLDİZ Mİ?

   Bir dediği diğerini tutmayan siyasi rant uğruna ifade edilen söylemler gerçeği ifade etmiyor. Olan ilçe halkına oluyor. İlçenin gelişmesinin önüne duvar örülüyor. Zaten 43 aylık belediye başkanlığı döneminde elle tutulur gözle görülür, seçim beyannamesinde verdiği sözlerden hiç birini hayata geçirmedi. Yaptığı sadece RÜTUŞ ve KAMUFLAJ…

ACİL İHTİYAÇ DUYULAN BİR KAMYON SICAK ASFALT

   Sokaklardaki feryadı sağır sultan duydu yerel idare duymadı, duymamakta da ısrar ediyor. Bulvarlar, Caddeler, Sokaklar, asfalt kesikleri ile dolu. Araç sahipleri saç baş yoluyor, yoldaki arızalar nedeni ile trafik kazaları yaşanıyor. Gidin bakın Küçük Sanayi  Sitesi araç çöplüğüne döndü. Binlerce km yama yapıldığını açıklıyorlar yahu biz uzayda mı yaşıyoruz? Bir kamyon sıcak asfalt alabilseler ilçedeki çukurlar tamamen kapatılır.

PEKİ MUHALEFETİN SESİ NEDEN ÇIKMAZ?

   Oysa biz biliyoruz k, dönemi içerisinde 4-5 kez meclisten Cumhur İttifakının da oyları ile borçlanma yetkisi aldı. Bu paranın bir kısmıda sıcak asfalt alımı içindi. Peki geldiğimiz bu noktada bu borçlanmaların hesabı mecliste neden sorulmaz? Hadi ittifak zarar görmesin düşüncesi ile çok şey hasır altı edilirken muhalefetin sesi soluğu neden çıkmaz?

HENDEK SAHİPSİZ… SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR…

   Hülasa geldiği günden günümüze kadar ilçe halkına verdiği sözleri unutanlar yaklaşan genel seçimler öncesinde işi eğlenceye vurup çalgıyla çengiyle oy toplama yarışına girmiş durumdalar. Halk Pazar marketini yapamıyor, ilkokula giden çocuğuna harçlık veremiyor, esnaf elektiriğinin, doğalgazının parasını ödemekten aciz. Bakın etrafınıza hiç kimsenin yüzü gülmüyor, endişe ve gelecek korkusu...Düşün bu milletin yakasından...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —