-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,39% 0,25
-
GRAM ALTIN
6333,25% -1,40
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
BAŞKAN KELEŞ: ŞEHİR PLANI RANT UĞRUNA GÖZ ARDI EDİLİYOR!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, depremin ardından ülke ve yerel gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Sakarya için de gerekli deprem önlemlerinin alınmadığını ifade
6 ve 20 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken Başkan Keleş de deprem öncesi ve sonrası alınan kararlara ilişkin hem yerel hem de genel değerlendirmede bulundu. Sorduğu sorularla akıllarda büyük soru işaretleri bırakan Başkan Keleş, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
Ülkemiz yine bir depremle sarsıldı; deprem geride tarifsiz acılar bıraktı. Bizler de olan biteni hüzünle izledik, gücümüz nispetinde de yardım etmeye çalıştık. Gerek temel ihtiyaç kolileri için seferber olduk, gerekse maddi ve manevi her şeyimizi ortaya koyduk. Bugüne kadar da depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı tekrar rahmetle anıyorum.
Üzülerek belirteyim ki ülkemizde depreme karşı en temel tedbir olan bilimsel şehir plancılığı göz ardı ediliyor.
'ÇIKAR PEŞİNE DÜŞÜP İNSAN HAYATI İLE OYNUYORSUNUZ'
Sakarya'da da durum böyle. İmara açık olmaması gereken her yer imara açık. Rant uğruna binlerca can görmezden geliniyor. Şehirde imar planı denilen bir şey yok. Toplanma alanı bulmak bile bir hayli zor. İşte bu zihniyetin yöneticileri yandaş veya belediyeden ne kadar para kazanacağım mantığıyla rant odaklı bir şehir planlaması yapıyor ve yandaşların sırtından nereden ne kadar para kazanırım mantığına kafa yorarak şehir yaşamını içinden çıkılmaz bir hale sürüklüyor.
İmar affı bahanesiyle ne canlar yitip gidiyor.
'ATATÜRK'ÜN DEDİĞİ GİBİ HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR, FENDİR'
Bazı devlet kurumlarına atanan kişileri görüyoruz. Okuduğu bölüm ayrı, çalıştığı bölüm apayrı. İşi ehline vermek gerekir. Vermezsen sonu bu tür facialarla biter. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde Deprem ve Zemin Araştırma Şube Müdürlüğü gibi bir görevde uzmanlık alanı Sosyoloji olan bir kişi atanmadı mı? Bu ülkede mühendislik fakültesini bitiren mühendis oluyor, hukuk fakültesini bitiren avukat oluyor , tıp fakültesini bitiren doktor oluyor ama bazı kişiler kendi mesleği hariç her mesleği rahatça yapabiliyor. Mustafa Kemal Atatürk: Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir dedi. Biz bu düsturla yolumuza bakmalıyız. Biz bunlara önem vermezsek asla gelişemeyiz, ilerleyemeyiz. Şimdi bu anlayış kentsel dönüşüm yapacak depreme önlem alacak yapacak öyle mi?
'SAKARYA İÇİN BİR PLANINIZ VAR MI?'
Depremin acı tablolusunu çok iyi gördük. Nasıl geç kalındığını, nelerin eksik, nelerin fazla yapıldığını. İşte tam da bu yüzden buradan yetkililere soruyorum;
1-Bilime dayalı gerçekçi bir Deprem mastır planınız var mı? Bunu her ilçe bazında soruyorum.
2-Varsa bu planları yine her konuda yetkili, uzman kadrolarınız ile mi hazırladınız liyakat sahibi kadrolar ile mi?
3-Sakarya’da ilçeler bazında diri fay hatlarını temel alarak öncelikli tehlikeli alan tespitleri yapıldı mı?
4-Toplanma alanlarınız da yeşil alanlarınız gibi imar planındaki hayali şekillerden mi ibaret?
5-Toplanma alanlarında afet anında gerekecek kurtarma ekipmanları ile ihtiyaç maddeleri depolanmış mı? Örneğin suyu, elektriği, tuvaletleri mevcut mu?
6-Peki telefondan, yere çök diye mesaj göndermekten ibaret afet eğitim çalışmalarını yeterli buluyor musunuz?
7-Yüksek riskli alanlardaki vatandaşlar başta olmak üzere gerekirse zorunlu afet eğitimi yaptınız mı?
8-Kentsel dönüşüm kılıfıyla kafanızın ardındaki rant projelerini pazarlamayı ne zaman bırakacaksınız?
9-Sosyal, fiziksel ve ekonomik hedefleri belirlenmiş tüm detayları en başta masa başında çözülmüş yerinde dönüşüm esaslı kentsel dönüşüm planlarınız var mı?'dedi.
NE YAZARSAN YAZ, ALGI OPERASYONLARIN KARŞILIK BULMAYACAK NİFAK TOHUMLARIN KÖK SALMAYACAK...
BAŞKAN PÜSKÜLLÜ ANKARA'DA
ALLAH RAHMET EYLESİN
MERHUM FUTBOLCUMUZU KABRİ BAŞINDA ANDILAR
YAŞLILAR ZİYARET EDİLDİ, ELLERİ ÖPÜLDÜ, HAYIR DUALARI ALINDI
VEFA, SADECE METROPOL İSTANBUL'UN BİR İLÇESİ DEĞİL, SEVGİNİN, SAMİMİYETİN, FEDAKARLIĞIN TEZAHÜRÜDÜR...
BELEDİYE EKİPLERİ NURİYE VE YENİMAHALLE’DE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
HENDEKSPOR BAYRAMLAŞTI
"NEDEN ALİ İNCİ?"
TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN TEMELİ KADINLARIMIZDIR
NE VARSA BENİM ROMANIMDA VAR
HENDEK'DE DEPREM!
ALLAH RAHMET EYLESİN
PROTOKOL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ KAHVEDE HAZIRLANDI MÜFTÜLÜK KONFERANS SALONUNDA SON BULDU
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DİKKAT ÇEKTİ! BAYRAM SENSİZ OLMAZ
ALLAH RAHMET EYLESİN
RAMAZAN BAYRAMI BAYRAMLAŞMA PROGRAMI
HENDEK’TE CADDELER KÖPÜKLE YIKANDI, BAYRAMA PIRIL PIRIL GİRİLİYOR
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI
HENDEK'DE TOPLU KONUT SEVİNCİ BİLBORDLARA YANSIDI
GAZETENİZ HENDEK ŞAFAK PERŞEMBE (AREFE) GÜNÜ ÇIKIYOR
23 NİSAN BAYRAMI ETKİNLİĞİ İÇİN HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ANMA PROGRAMI
ASKERLİK YAPMAYANLAR DEVLETİN SİL SİLE YOLUNU NE BİLSİN?
MADEM O KADAR ALINDIN SORUNUN CEVABINI SEN VER SİYASET MÜHENDİSİ...
CHP İFTARINDA CUMHURİYET ve ATATÜRK VURGUSU
UZAKTAKİLERİNİ ALIYORUZ YANIBAŞIMIZDAKİNE BAKIYORUZ! NE KADAR İLGİNÇ...
ALLAH RAHMET EYLESİN
TURANLAR İFTARI
TIP BAYRAMI
Yükleniyor



