Tarih: 30.09.2022 15:45

BABAOĞLU’NUN ARACINDA İKİZ PLAKA! BAŞKAN SEN MİT MENSUBU MUSUN?

Facebook Twitter Linked-in

BABAOĞLU’NUN ARACINDA İKİZ PLAKA

   Bilindiği üzre her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tek bir nüfus cüzdanı vardır ve üzerinde yazılı olan seri no ve TC numarası kendisini ifade eder.  Yani bireyin  kendi adına da olsa birden fazla nüfus cüzdanı taşıması gayri yasaldır ve geçerliliği yoktur. Dahası bu suçtur…

MİT MENSUBU DEĞİL, ÜST DÜZEY BÜROKRAT DEĞİL PEKİ ÖYLE İSE?

   İşte ülkemizdeki her bir aracında kendine mahsus bir plakası mevcuttur. Bazı hallerde bazı araçların ikiz plaka ya da farklı rakam ve harflerden oluşan plaka taşımalarına müsaade edilen kurum, kuruluş  yada üst düzey bürokratlar olabilir. Bunlar MİT, Büyükelçi, Konsolos, Bakan  Vs.

Bunların dışında kalan hiçbir kişi ya da kurumun  aynı araç üzerine hem resmi hemde sivil plakası takması bir suçtur, cezai işlemi gerektirir.

Peki şimdi bugün yeniden SORUYORUZ?

Bu foto, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun kullandığı Skoda marka aracın üzerinde takılı olan plaka RESMİ değil SİVİL plaka…

-İlçe dışına çıkarken SİVİL plaka, ilçe içerisinde RESMİ plaka takmanızın sebebi nedir?

-İlçe merkezinde takıp dolaştığınız RESMİ plaka aracınıza TAHSİS li mi?

-Sizin aracınızda İKİZ plaka bulunması YASAL mı?

-İnşallah olmaz ancak ola ki bir kazaya karıştığınızda trafik ekipleri hangi plaka üzerinden işlem yapacaklar?

-Olduki ilçe dışına resmi plaka ile çıktınız. Denetime girdiniz. Plaka kontrolünde aracınızın RESMİ plaka olmadığı anlaşıldığında aracın trafik ekiplerince BAĞLANACAĞINI biliyor musunuz?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —