Tarih: 10.06.2023 16:49

ADAY OLACAK KİŞİNİN ÖZGÜL AĞIRLIĞI OLMALI…

Facebook Twitter Linked-in

  SOKAĞIN SESİNE KULAK VERMEYEN HÜSRANA UĞRAR

    Açıkcası seçmen, yerel seçmlerde partisinin gösterdiği, direttiği adaydan çok gördüğü, tanıdığı, bildiği ve hakkında hüküm kurduğu aday etrafında tavır sergiliyor.

SEÇMENLE SEVGİ BAĞI KURAN BİR ADIM ÖNE ÇIKAR

   Tabi siyaseten bu konunun bir diğer ögesi de mevcut başkana duyulan öfke, sitem ve şikayetlerin, rakip adaylardan hangisinin liyakatli ve mevcudu alt edebilecek aday konusunda ikna olması önem teşkil ediyor.

KERHEN VERİLEN OYLAR İLÇEYE FAYDA SAĞLAMAZ

   İşte bu yüzdendirki yakın geçmişimizde ilçemizde AK Partinin çıkardığı adaya, kuvvetli her iki ittifaka rağmen  ilçemizde parti teşkilatı binası dahi bulunmayan bir siyasi partiden ( BBP) giren Turgut Babaoğlu seçmenin tevazusunun gerçek nedeninin kendisini çok sevdiklerinden değil bilakis tepkisel oyları alarak yerel iktidarın başına gelmişti. 

LİYAKAT,LİYAKAT,LİYAKAT…

Bu gerçekler ışığında baktığımızda yaklaşan yerel seçimlerde de benzerinin olmayacağını kimse iddia edemez.

  Şu halde yerel seçimlerde seçmenin önceliği adayın kimliği, becerisi , iş bilirliği, yaşanılanlara subjektif değil objektif bakması ve liyakatliliğinin yanı sıra  özgül ağırlığının olması ön planda olacaktır.

UMUT FAKİRİN EKMEĞİ, MHP BABAOĞLU’NU ADAY GÖSTERECEK Mİ?

   Kamuoyunda şöyle bir intiba mevcut. Cumhur İttifakı devam ettiğinden bahis ile mevcut yerel yönetimin başındaki  namı diğer Bizim Turgut tekrardan aday gösterilir!!!

MHP’NİN TAVRI???

   İyi ama göreve geldiğinden bu güne halka verdiği sözlerin hangi birini hizmete soktu? 24.361 oyla seçildiği ve kendince yandaş basın aracılığı ile her şeyi toz pembe göstermesi gibi yaptığı algı operasyonlarına rağmen seçmenin genel seçimlerde mensubu olduğu partiye 6.500 civarında verdiği oy desteği onu başarılı kılacak mı? MHP’nin üst düzey yetkilileri muhtemelen tüm bu gelişmeleri masaya yatıracak, kendilerince bir çıkış yolu arayacaklardır.

AYNI HATAYA DÜŞERLER Mİ?

   Öte yandan Cumhur İttifakının baş aktörü AK Parti kurmayları meydanı boş bırakacaklar mı? Seçmene umut vadeden Babaoğlu’nun bu başarısızlığını sineye çekip kabullenecekler mi?

ANKETLER YOL HARİTASINI BELİRLER

   Bilindiği üzere AK parti ilçemiz genelinde vatandaşla en iyi entegre olmuş, seçmenini sahiplenmiş, sık sık değişik kanallar vasıtası ile seçmen bazında anketler yapmak sureti ile siyaseti daha bilimsel olarak yaptığı kabul görmüş bir siyasi parti. O nedenle AK Parti kurmayları seçime kazanacak bir adayla gitmek  adına önümüzdeki süreçte yapılacak anket sonuçları muhtemelen AK partinin yol haritasını belirleyecektir.

ANALAR NE ASLANLAR DOĞURUR

   İlçemizin nüfusunun 100 binlere dayanması, geçmiş dönemlerdeki başarıları nedeni ile çevre il ve ilçelerin yanı sıra ortaya koyduğu projelerle hükümete bile öncülük ettiği bilinirken bu siyasi birikimi yok saymak size inandırıcı geliyor mu?

MİLLET İTTİFAKI NE YÖNDE KARAR VERİR?

   Hülasa yakın zamanda yerel seçim çalışmaları hızlanır, adaylar ortaya çıkmaya başlar. Tabi birde genel seçimlerde ittifak oluşturan ancak 28 Mayıs akşamı olarak ittifakın sona erdiği açıklamasında bulunan siyasiler yerelde tekrardan ittifakla ortak aday gösterirler mi yoksa her ittifak ortağı kendi amblemi altında mı seçimlere girerler?  Bu konu halen cevap bulmuş değil. Siyasette 24 saat çok önemli, hele hele ülkemiz genelinde her an siyasetin farklı yönlere evrilmesi kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda duruyor.

HENDEĞE BORCU OLANLAR VAR!

    Hülasa x  kişinin partisi tarafından aday gösterilmesi seçimin galibini göstermeyecektir önemli olan adayın ÖZGÜL  ağırlığının olmasıdır. Makamın ağırlığı ile değil makama güç verecek karakterde kişi olması önem addeder. Adayın kişisel olarak oy potansiyeli olmalıdır. Peki şimdi diyebilirsiniz ki kim bu özgül ağırlığı olan aday?  İlçemiz bir on yılını kaybetti, ilçemizin bir on yılını daha kaybetmeye tahammülü yok. O halde ince lemeli sık düşünülmeli…

   Görmek amacıyla bakanlar ilçemizde ne cevherler olduğunu görürler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —