AMANSIZ TAKİP BAŞARI GETİRDİ
Yakın zaman önce ilçemize enerji taşıyan Kalayık / Kırktepe /Dikmen/ Sümbüllü / Karatoprak enerji ve haberleşme hatlarına dadanan hırsızlar jandarmanın amansız takibi sonucu yakayı ele verdiler. Çalınan mallar ile birlikte olayın failleri E.B.-B.S.-C.Ç.-ve H.K. adlı kişilerden H.K. adlı kişi aranırken diğer 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındılar.
HIRSIZLARDAN HIZLI DÜŞÜNDÜLER!
Edinilen bilgilere göre 20 Mayıs günü bahse konu olan mahalleler arasındaki enerji ve haerleşme hatlarında hırsızlık olayı sonrasında kesintiler yaşanmıştı. Olayın failleri tespit edilemediğinden yakalanamamışlardı ancak Jandarmanın “hırsızlık tekrarlanabilir” düşüncesnden haereketle bahse konu olan mevkiilerde FOTO KAPANLAR yerleştirdiler.
ÇEKİRGE ZIPLAYAMADI
Nihayetinde jandarma haklı çıktı ve daha önceki hırsızlıkları gerçekleştiren kişiler benzer hırsızlığı tekrarlamak adına bölgeye geldiklerinde jandarmanın Foto Kapan tuzağına yakalanmaları ile birlikte hırsızlık olayı çorap söküğü gibi çözüldü. İlk hırsızlık olayının gerçekleştiği 20 Mayıs Cuma gününden iki gün sonra 22 Mayıs Pazar günü akşamı bölgede gece saat 01.30 sularında şüpheli bir aracın foto kapana takılması ile harekete geçen Jandarmanın JASAT ekibi E.B. adlı şüpheliyi 81 GA 1… plaka sayılı araç içerisinde 3 adet kablo kesici makas ile birlikte yakalayarak gözaltına aldı.
GERİSİ ÇORAP SÖKÜĞÜ MİSALİ
Hırsızlık şüphelisi E.B.,’yi sorguya alan ekipler şüphelinin verdiği ifade doğrultusunda önceki tdeğişik tarih ve saatlerde bölgede yaptıkları kablo hırsızlığında birlikte çalıştıklarını, hırsızlığı B.S.,-C.Ç.,- ve H.K.- ile birlikte yaptıklarını söylemesi üzerinde B.S ve C.Ç adlı şüpheliler Gölyaka Jandarması tarafından gözaltına alındılar. Şüphelilerin ikametgahlarında yapılan aramalarda şüphelilerin çaldıkları bakır kabloları yakarak dış kabuklarını erittikleri geriye kalan bakır malzemeyi satışa hazır hale getirdikleri tespit eden jandarma olayın faillerinden H.K adlı kişiyi arama çalışmalarında devam ederken diğer şüpheliler Hendek Cumhuriyet Savcılığında mevcutlu olarak bugün hazır edildi.
3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI H.K . ARANIYOR
Hendek adli makamlarınca şüphelilerden E.B. adlı kişi ,23 Mayıs Pazartesi günü Hendek adli makamlarınca , diğer şüphelilerden B.S., - ve C.Ç., adlı kişilerde çıkarıldıkları Gölyaka adli makamlarınca tutuklanarak cezaevine konuldular.