İlçemiz Belediyesi zabıta memurları Salı pazarında gıda ürünlerini denetlemenin yanı sıra ilçemiz genelinde onlarcası olan ÜÇ HARFLİ marketlerde yaptıkları denetimlerde çok sayıda gıda ürününün SON KULLANIM TARİHİ GEÇMİŞ olanları raflardan tek tek indirdiler, gerekli zabıt işlemini tutmalarının ardından çöp kamyonuna koyup döküm alanına götürerek imha ettiler.
VELİLERE UYARIMIZDIR
Siz siz olun küçük yaştaki çocuklarınızın üç harfli marketlerden tek başlarına alışveriş yapmalarına müsaade etmeyin.
SON KULLANIM TARİHİ GEÇMİŞ GIDALAR HALEN RAFLARDA
Zira Zabıta memurlarının yaptıkları denetimlerde gazlı içeceklerden, meyve sularına, çocukların çok sevdiği cipslerden mutfakta ev hanımlarının kullandığı temizlik malzemelerine,
yumurtalara varan kadar bir çok gıda ürününün son kullanım tarihinin geçtiği halde market raflarında satışa sunuluyor olmasını bizzat tespit ettiler.
İLÇEMİZDE OLUMSUZ BİR ŞEY YAŞANMAMASI ADINA ZABITA OLARAK BİZ ÜSTÜMÜZE DÜŞEN GÖREVİ YAPIYORUZ
Tarihi geçmiş gıda ürünlerinin bu ürünleri yiyenlerin gıda zehirlenmeleri yaşadıklarını her gün TV ekranlarından, gazetelerin 3. sayfa haberlerinde okuyoruz.
ZABITA, SAĞLIKSIZ GIDA SATANLAR, ÜRETENLERİN KORKULU RÜYALARI
Hülasa ilçemiz Zabıta Müdürü Murat Tokat idaresindeki zabıta memurları bozuk gıda satan, pastanelerde çürümüş yumurtalardan onlar, pasta börek yapan esnafların korkulu rüyası oldular.
Zabıta yetkilileri vatandaşlara çağrıda bulunarak; " hangi marketten alışveriş yapıyorsanız mutlaka son kullanma tarihinin geçmemiş olduğuna dikkat edin ve mutlaka alışveriş fişini alın ki yarın inkara tevessül edemesinler. "
VATANDAŞ ZABITA İŞBİRLİĞİ İNSANLIK GEREĞİ
Bununla da yetinmeyin rastladığınız olumsuzluklardan derhal belediyemize bilgi verin. Bizler halkımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşması adına denetimlerimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda halkımızdan da bizlere yardımcı olmalarını istediklerini ifade ediyorlar.
NOT: Onlar bildiğini okuyor, okumaya devam ediyorlar…
Bilindiği üzere gıda denetimlerinde İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ personelinin bulunuyor olması ilk kuraldır , zira cezai işlemi ve gıdanın ancak nedendir bilinmez gıda denetimlerine İlçe Tarım Personelinin katılmaması, ayak diretmesi dikkat çekiyor. Bu konuda yetkililerimize bu konunun ivedilikle çözüme ulaşması adına gerekli tedbirleri HALK SAĞLIĞI adına ivedilikle almaları yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçecektir.