-Belediye Rasimpaşa kültür merkezinin zemin katlarındaki işyerlerinin yandaşlara peşkeş çekildi dedikodularına ne diyeceksiniz?
İnci; “Benim lügatımda peşkeş kelimesi yoktur, ben devlet malını babama bile peşkeş çekmem. Merdiven altı siyaset simsarlığı kimseye kazanç sağlamaz”
-Bu tür dedikoduların kimler tarafından çıkartıldığını benim vatandaşım çok iyi biliyor. Kedi uzanamadığı ete mundar der hesabı bu tür aslı astarı olmayan şayiaları yayarak siyasi rant kazanacaklarını sananlar var, yanılıyorlar. Benim lugatımda peşkeş kelimesi yoktur, ben devlet malını babama peşkeş çekmem. Bazı siyasiler partilerindeki çalkantıyı durdurmak, eleştirileri farklı yönlere çekerek parti içi muhalefetlerini oyalamak adına yapılan bu tür aslı olmayan iddialar yalandan öteye gitmeyen iddialardır. Siyaset hizmet aracı olmalıdır yoksa polemik aracı yapmak kabul edilemez. “diyen başkan İnci; ” İlçe halkından bir kişi bana Ali İnci bana burayı peşkeş çekti desin başkanlığı bırakırım” diyerek konuya hassasiyetini dile getirdi.
-Rasimpaşa kültür merkezinin zemin katında bulunan işyerinin Ak parti eski ilçe başkanı Şenay Sakal’a düşük fiyatla satıldığı iddialarına ne diyorsunuz? diye sorduk.
- Evet aynı yalanları-dedikoduları –seneryoları bende duyuyorum. Bir kere bahse konu olan işyerinin tek sahibi Şenay Sakal değildir. Yalanı söyleyenler daha bunu bile bilmiyorlar. Orası bir kişi değil birden fazla kişiler tarafından satın alınmıştır. Alıcılar tarafından gerekli tadilatlar yapılmış küçük olan işyerleri birleştirilmek sureti ile iş bankası yetkililerine kiralanmıştır. Dediğim gibi kamuoyunda bu tür menfi dedikoduları bende duyuyorum. Ama gülüp geçiyorum. Bahse konu olan işyerlerinin ilk satış ihalesinin 11/01/2010 Pazartesi günü saat 14.30’da belediye encümeni huzurunda yapılacağını belirten ilan yayınlanmıştı. Birinci ilana iştirak olmayınca ihale ertelendi ve ihale ikinci kez 07/02/2011 tarihinde aynı yer ve saatte yapılacağı ilan edildi. İkinci ihaleyede katılım olmadı ve ertelendi.
“Hendek belediyesi çok kıt imkanlara rağmen yatırımlarına asla ara vermemiştir. Biz belediye olarak bir yandan alıyoruz diğer yandan satıyoruz. Kamuoyunda hep sattığımız yerler gündeme getiriliyor, aldığımız yerler hiç getirilmiyor.” Diyerek belediyenin bugün çok sayıda gayrimülke sahip olduğunu belirtti.Dolayısıyla aradaki kar ile yeni yeni yatırımlar yapıyoruz. Bu nedenle aynı yeri üçüncü kez 22/08/2011 tarihinde ihaleye çıkardık. Bu ihaledede alıcı çıkmadı. İş pazarlıkla satışa kadar geldi. Nihayetinde bahse konu olan işyerleri Şenay Sakal, Akın Kaya, SÜRKAR ltd.Şti ve Selim Çim tarafından satın alındı. İlginçtir ki ben yasal olarak hakkım olmasına rağmen benimle birlikte 10 yıldır geceli gündüzlü siyaset yapan eski ilçe başkanıma bile , satışı pazarlık usulune kalan işyerlerini ihale fiyatı üzerinden hiç bir indirimde bulunmadım ve ihaleye çıktığım fiyat ile 485.000 ile 362.000 ve 255.000 tl arasındaki fiyat aralığı arasında satış gerçekleştirildi. Bunların hepsi alenidir açıktır. Her kim isterse bu sonuçlar belediyemiz tarafından kendilerine verilebilir. “dedi.
Hendek belediyesi Şubat ayı olağan toplantısında CHP meclis üyesince kentsel dönüşümle ilgili soru önergesi vererek yanıtlanmasını istemişti. Bunları açıkladınız. Açıklamalarınız basında yayınlandı. CHP ilçe başkanı Metin Öztürk’ün aynı soruları basın yoluyla sormasını nasıl yorumluyorsunuz?
-Hafta başında yerel gazeteye beyanat veren Hendek ilçe başkanı Metin Öztürk’ün, cevabı mecliste açıkça verilmiş soruların basın yoluyla ikinci kez istenmesini anlamış değilim. Cevabı verilmiş soruların tekrardan sorulmasınada doğru bakmıyorum” diyerek, kentsel dönüşüm kararının mecliste 2 yıl önce oy birliği ile alındığını, bu kararın altında Kemaliye mahallesinde yeri olup orada ikamet eden CHP meclis üyesi emekli öğretmen Ali Özçakır’ında imzası vardır. Şimdi CHP kalktı siyaeten , polemik olsun diye kalktı gazeteye beyanat verdi. Benim halkımı farklı konuma getirdi. İnsanların temiz duyguları ile oynamaya kimsenin hakkı yok. İnsanların değer yargılarının kimyasını bozmaya uğraşmayın. Böyle bir olayada siyaseten bakmak yanlıştır bu millet böyle olaylara oy vermez. Yani öyle düşünüyorlarsa gerçekten çok yazık.” Diyerek , CHP’nin Hendek siyasetinin boş olduğunu,gelecek vadetmediğini, öteye beriye çamur atmakla siyaset yapılamayacağını , insanların duygularıyla oynayıp siyaseten yönlendirerek kazanç sağlanamayacağını, beyanatı vereni beyanından ötürü kınadığını ifade eden başkan İnci, “siyaset yapacak olan siyasetini yapsın ancak merdiven altı siyaset simsarlığı kimseye yarar sağlamayacağı gibi Hendek’ede bir şey kazandırmaz” dedi.
Kemaliye mahallesinde bulunan şimdiki CHP ilçe binasını ne şartlarda satmıştınız?
-Güzel ve ilginç bir soru. O binanın satışını da CHP ilçe başkanı Metin Öztürk’e ben sattım. O bina içinde defaatle ihale çıkmıştık ve alıcı çıkmamıştı. Bu sırada CHP ilçe başkanı Metin Öztürk bana geldi. Genel merkezden kendilerine bina alımı için para aktarıldığını söyleyerek fiyatta kırıma gitmemi istedi . Nihayetinde onlarda bizim kardeşimiz. Onlarda bu ülkenin legal bir partisi. Görev, bir hizmet yarışıdır bugün biz varız yarın başkaları olabilir. Onlara farklı gözlerle bakamayız, biz herkesi kucaklayan bir siyasi partiyiz. CHP İlçede hep kiralarda duruyorlar. Neden olmasın dedim ve ihaleye çıktığım fiyatın %25 eksiğine o binayı CHP’ye verdim. Sadece bununlada kalmadığını vurgulayan başkan İnci; “ CHP içersindeki muhalefetin konuyu farklı yerlere çekiştirerek ilçe başkanı Metin Öztürk’ün üzerine yüklendikleri her platformda kendisine hep doğru yönde destek çıktım , sahip çıktım. Bir benim ona karşı davranış biçimime birde onun davranış biçimine bakıldığında gariplik ortaya çıkıyor. Bu doğru ve düz bir olay değil. Kendisini bir kez daha bu tür talihsiz ve yakışıksız açıklamalarından ötürü kınıyorum” dedi.
-Kendi yandaşınıza indirim yapmazken siyaseten sizin karşınızda bulunan parti mensubuna indirim yaptınız. Partilileriniz bunun hesabını size sormadılar mı?
-“Evet . Sanırım işin bam noktasıda burası. Zira her kim olsa aynı soruyu sorardı. İşte bu satış olayı benim diğer siyasi parti mensuplarına farklı bakmadığımın en açık delilidir.”
Kimseyi mağdur etmeye gelmedik. Biz bugünde aynı yerdeyiz
-Biz Hendek adına çalışıyoruz. Beni yargılayacaklar ise kendi yandaşıma indirim uygulamayıp rakip bir siyasi parti temsilcisine indirim uyguladım diye yargılasınlar. Ben hesabını veririm. Biz herkese aynı eşit mesafedeyiz. Dün toplu konut projesi ile vatandaşlarımızın cebine avuçla para koyduk, bugünse Uludere projesi ile, yarında kentsel dönüşüm projelerimiz ile herkesin cebine avuçla para koyacağız. Kimseyi mağdur etmeye,üzmeye gelmedik. Tam tersine üzmeye değil yaşatmaya, yıkmaya değil yapmaya geldiğimizi söylemiştik. Biz bugünde aynı yerimizde duruyoruz” diyen başkan İnci, siyaset sahnesinde bulunan kişilere seslenerek; “ siyaset bir hizmet aracıdır ben onu böyle görüyorum. Diğer siyasi görüşteki kişilerde siyaseti bu şekilde algılamaları” yönünde uyarıda bulundu.
Başkan İnci ile röportajımız devam ederken Ak parti eski ilçe başkanı Şenay Sakal’ında tesadüfen gelmesi bir soruyuda kendisine sormamıza fırsat verdi.
-Sayın başkanım Hendek belediyesinden almış olduğunuz işyerini CHP ilçe başkanı Metin Öztürk’e aldığınız fiyata devredebilirmisiniz? Sorusuna,
-Hendek eski Ak parti ilçe başkanı Şenay Sakal, atılan taşın ürkütülen kurbağaya deymediğini belirterek ; “ kamuoyunda farklı seneryolar ışığı altında oluşturulan asılsız iddialardan dolayı bir Hendek’li olarak üzüntü duydum” diyen Sakal, “konuyu gündeme taşıma gayreti içersinde bulunan CHP Hendek ilçe başkanı Metin Öztürk’ün konunun muhatabı olarak kendisine hiç danışmadığını, bunuda ayıpladığını vurgulayarak ; “ sizin aracılığınız ile açıkca söylüyorum. Çiğ yemedim karnım ağrısın. Bahse konu olan işyerini aldığım paraya CHP ilçe başkanı Metin Öztürk’e derhal devredebilirim, buyursun gelsin” diyerek çağrıda bulunmayıda ihmal etmedi. Sakal; kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimleri tasvip etmediğini, bu tür şayiaları çıkartanları da kınadığını ifade etti.
|