Teşkilatlardan sorumlu milletvekili Ekrem Erdem, H.Ali Çelik ve Zeki Aygün’den oluşan heyet Hendek Ak parti ilçe teşkilatının adı üzerinde birleştiği Sefer Sarı’nın H.Ali Çelik tarafından engellenmesi ve akabinde Av.Hasan Seradar Baykal’ın isminin ön plana çıkartılmasının ve hatta iddialara göre H.Ali Çelik’in Av.H.Serdar Baykal’a hitaben; “ sen git çalışmalarına başla Hendek ilçe başkanı sensin” dediği dedikoduları devam ederken genel merkezin bir anda fikrini değiştirdiğinin öğrenilmesi Hendek’de heyecan yarattı.
Genel merkezin ne cihetle fikir değiştirdiği hakkında değişik yorumlar yapılırken siyasetin ağır toplarınca ; “genel merkez Hendek’de başarı çıtasının ülke genelinin üst seviyesine çıkarttığı ve Hendek’de ilklerin yaşanmasına vesile olan ilçe başkanı Şenay Sakal ve onunla uyumlu çalışmak suretiyle Hendek ilçesine çağ atlatan ve Hendek’de yapılan her seçimde partinin oylarını periyodik olarak artıran, gerek sakarya genelinde ve ilçelerinde gerekse ilçe halkı tarafından oldukça sevilen ve sayılan Hendek belediye başkanı Ali İnci’yi kırıp küstürmemek adına H. Ali Çelik’in önerisinin reddedildiği “konuşuluyor.
Güvenilir kaynaklardan en son öğrenilen bilgilere göre genel merkezce Hendek ilçe teşkilatında temayülde isimleri ön plana çıkan Av.Hasan Serdar Baykal, Sefer Sarı ve A.Kemal Sofu’nun isimlerinin kabul görmediği Hendek ilçe teşkilatının bir başka isim üzerinde uzlaşılmasının istendiği bilgileri Sakarya siyasetini çok iyi bilen siyasetçilerce fikir değişikliğinin Şenay Sakal ve Ali İnci’nin teşkilattaki ağırlığından kaynaklanmış olabileceği gündemdeki yerini korurken bir kısım siyaset düşünürleri de Sakarya milletveki H.Ali Çelik’in bu işin peşini bırakmayacağı, partisinin oy kaybetsede Hendek ilçe başkanlığına kendisine yakın birini oturtabilmenin mücadelesini vereceğinin beklenmesi gerektiğinde görüş belirtiyorlar.
Kısacası Hendek Ak parti teşkilatında ilçe başkanlığı adaylık süreci devam ediyor.
|